Hva er Anusara Yoga Og hva er fordelene?

Home » Review » Yoga Basic » Hva er Anusara Yoga Og hva er fordelene?

Hva er Anusara Yoga Og hva er fordelene?

Yoga har vært praktisert i vårt land siden aldre. Med opprinnelse i India, yoga utgangspunktet betyr ‘åndelig disiplin’. Enhver form for yoga har sitt eget sett med fordeler og det er ulike måter å praktisere dem. Folk praktisere ulike typer yoga i henhold til deres behov og krav. Praktisere yoga på en regelmessig basis, holder deg i form og fine gjennom hele livet. Den hjelper deg i å oppnå mental stabilitet og fysisk styrke.

Ønsker du å lære yoga og oppleve evig fred? Her er hvordan du gjør det med Anusara yoga.

Anusara stil yoga ble startet av en amerikansk-født yoga lærer, John Friend i år 1997. Blant de andre former for yoga, er Anusara yoga en perfekt blanding av yoga asanas , pusteøvelser og filosofi. Denne formen for yoga er best beskrives som en moderne form for yoga. Det er ca 260 asanas som er en del av Anusara yoga. Det er ikke alltid mulig for oss å praktisere alle disse asanas. Derfor har disse asanas blitt delt inn i basis varme vinduer, backbends, stående utgjør, inversjoner, skrå bøyer, etc.

Hvis du ønsker å lære Anusara yoga, følger nedenfor nevnte enkle og enkle asanas og komme i gang:

1. Ardha Chandrasana:

Stå i en rett posisjon. Spre bena langt fra hverandre. Nå slår høyre fot ute i en 90 graders posisjon. Prøv å ta hendene (håndflatene) til bakken i en rett linje med føttene. Nå løfter venstre ben og prøve å strekke den opp i luften så mye du kan. Ikke strekke utenfor din kapasitet. Nå løfter høyre hånd og strekke den opp i luften. Holde seg i 30 sekunder og slipp.

2. Bhujangasana:

Hvordan gjøre Bhujangasana og hva er dens fordeler

I denne, må du plassere deg selv inn i en buet positur som ligner en slange. Legg deg ned på bakken slik at pannen berører bakken. Nå plasserer håndflatene under skuldrene på en måte som de blir gjemt nær kroppen. Strekke på beina på en måte som toppen av føttene presser ned i matten. Nå puster inn og trykker sakte hendene til å strekke armene, flytte brystet oppover. Dette utgjør ser ut som en slange og dermed er det kalt cobra positur eller slangen positur.

3. Ardha Mukha Shvanasana:

Hvordan gjøre Adho Mukha Svanasana og hva er dens fordeler

Dette er 8 th  trinnet Suryanamaskara. Her må du spre dine hender og ben litt langt fra hverandre. Nå, bøy og plasser hendene på bakken på en slik måte at håndflatene og føttene berører gulvet. Prøv å strekke kroppen din så mye du kan. Posisjonen her er sånn av en hund. Løft opp korsryggen og strekke den i en ‘V’ posisjon.

4. Vakrasana:

Sitt på gulvet med bena rett. Brett høyre ben og plasser høyre fot på høyre side av venstre kne. Hendene skal være på hver side med håndflatene vendt mot bakken. Nå vrir overkroppen bakover, ser over høyre skulder mens venstre hånd forblir plassert på høyre side av høyre fot. Opphold i 15 sekunder og går tilbake til utgangsstillingen.

Prøv å gjøre dette i den andre retningen også.

5. Virabhadrasana:

Hvordan gjøre Virabhadrasana en og hva er dens fordeler

Dette utgjør er også kjent som krigeren positur. Stå rett og deretter flytte føttene fra hverandre, ca 4 inches fra hverandre. Løft armene opp i luften og strekke dem. Nå slår høyre ben til 90 grader til høyre og deretter slå din venstre ben i samme retning og strekke den. Hold ryggen rett. Se oppover mot hendene mot himmelen.

6. Uttitha Hasta Padangustana:

Stå rett i Tadasana posisjon. Nå prøve å løfte opp venstre ben i oppadgående retning. Prøv å røre ankelen på venstre ben med venstre hånd. Prøv det den andre veien også. Ikke strekke utenfor din kapasitet. Dette asana gir en god massasje til ryggraden, lavere rygg, hofter, ben og hender.

7. Garudasana:

Hvordan gjøre Garudasana og hva er dens fordeler

Stå rett i Tadasana posisjon. Bøy knærne litt. Nå prøve å løfte opp venstre ben og pakk det rundt høyre ben. Gjør det samme med hendene. Nå kan du prøve å balansere i denne posisjonen. Holde seg i 10-15 sekunder og slipp.

8. Vasisthasana:

Stå i Ardha Mukha Shvanasana posisjon. Nå prøve å løfte opp høyre ben i luften. Prøv å berøre høyre ben med høyre hånd. Venstre hånd og venstre ben bør forbli stille. Bøy hodet i oppadgående retning, vendt mot himmelen.

Dette er noen enkle Anusara yoga du kan prøve å trene hjemme. Yoga sikkert hjelper deg i å leve et tension-free, avslappet og sunt liv!