Hva er Vinyasa Yoga?

Home » Review » Yoga Basic » Hva er Vinyasa Yoga?

Hva er Vinyasa Yoga?

Som om praktisering av yoga er ikke spennende nok, har du ulike typer yogaer å velge mellom – Ashtanga, Iyengar, Bikram, etc.

Vinyasa Yoga betyr ganske enkelt bevegelse forbundet med åndedrag. Postures er satt sammen enten på kort eller lengre flyt.

Den Vinyasa stil av yoga er utrolig dynamisk. Dette betyr at hjernen din har å forbli fokusert og i stede for å være i stand til å holde tritt med strømmen av praksisen. Også når du fokuserer, unngår du driver bort. Dermed er du i tandem med kroppen din, i stedet for å bli sittende fast i hodet ditt.

Den Vinyasa Yoga 101

Hva er Vinyasa Flow?

Vinyasa Yoga, mye som andre former for yoga, stammer fra Hatha Yoga. Vinyasa refererer til plasseringen av pust med bevegelse. Dette gjør de ellers statiske asanas inn i en mer dynamisk strømning.

De moderne former for Vinyasa flyt, også kalt Power Yoga og flyt, blir ofte beskrevet som en freestyle Ashtanga. De ikke holde seg til den stive strukturen i praksis.

Prinsipper og filosofier underliggende The Practice

Som hevdet, er Vinyasa perfekt koordinering av pust med bevegelse. Tatt i betraktning at dette er de filosofier og prinsipper denne praksisen følger.

spesifikke bevegelser

Vinyasa refererer til en meget spesifikk serie av bevegelser som ofte seg mellom hver asana i en serie. Dette er på yoga instruktør skjønn, og det er derfor det er viktig at du velger en ekspert nøye.

Pust

Hvor lenge du puster eller puster bestemmer hvor lang tid du tilbringer i overgangen mellom asanas. Du må ta hensyn til pusten og reisen mellom asanas, i stedet for bare å perfeksjonere kroppen innretting. Du må puste ved hjelp av en avslappet magen stil mens praktisere denne stilen av yoga. Det bør virke som lyden av havet resonnere i halsen – ujjayi stil puste.

muskelsammentrekninger

Den Vinyasa Yoga også lønner akt på den Bandha eller muskel låsing, noe som gir evnen til sikker og glatt overgang inn og ut av hver asana. Det er tre store Bandhas:

  1. Den Mula Bandha , som utføres ved å stramme musklene i perineum og bekken områder.
  1. Den Uddiyana Bandha , som utføres ved å trekke navlen inn mot ryggraden, og deretter bevege seg litt opp. Dette bidrar til å trekke sammen musklene i underlivet.
  1. Den Jalandhara Bandha , som er utført av senk haken, mens du løfter opp brystbenet og skifte blikket til tuppen av nesen.

Fordeler med Vinyasa Yoga

Dette er noen fantastiske fordelene av å praktisere Vinyasa Yoga.

1. inspirerer en følelse av ro

Det er en jevn syklus dannet som du puster inn og ut. Dette bidrar til å roe både sinn og kropp.

2. detoxes hele kroppen

De koordinerte bevegelser fra en pose til en annen genererer indre varme og virker som en kondisjonstrening. Dette lar deg svette det ut, og dermed bidra i rensing av kroppen.

3. Hjelper øke fleksibiliteten og muskelstyrke

Enten praksis er treg tempoet eller fartsfylt, gjør det for en god trening for kroppen din.

4. Lar deg å bo i The Present

Yoga hjelper deg å leve i øyeblikket, og dette er inngangen til sannhet og lykke.

Den Vinyasa praksis i dag

Hvis du melde deg på en Vinyasa Yoga klassen, vil du finne at det er vanligvis ganske dynamisk. En Vinyasa praksis krever at du holde fokus og i nåtiden. Praksisen kan sammenlignes med meditasjon, og kalles ofte et bevegelig meditasjon.

Tempoet kan variere avhengig av instruktør, så hvis klassen er for fort eller for sakte for din smak, kan du ønsker å endre din instruktør.

En vanlig Vinyasa klasse starter med Surya Namaskaras. Det er noen klasser som inkluderer meditasjon før og / eller etter klassen.

Hva er Vinyasa Krama?

Vinyasa Krama er en trinn-for-trinn progresjon til et bestemt mål. Dette målet kan være en komplisert eller avansert asana.

La oss bryte ned dette konseptet videre.

Vinyasa er synkroniserings av pust og bevegelse.

Krama er å gå videre steg for steg.

Så når du gjennomføre Vinyasa Krama yoga, du i utgangspunktet vokse til noe. I dette tilfellet flytter du fra en enkel til en mer kompleks asana. Du forberede deg før du kommer inn i avansert eller “peak positur”.

Vanligvis vil en Vinyasa Krama sekvens være basert på en enkelt type, for eksempel, en fremre bøy tema eller en bøye tilbake tema. Men instruktøren vil også jobbe med å gjøre klassen en avrundet en, konsentrere seg om hver del som trenger arbeid som du avanserer i toppen positur.

De fleste studenter finner at å legge en Vinyasa Krama til Vinyasa Flow gjør mye mer fornuftig å sinnet og kroppen. Kroppen ser ut til å være forberedt når det kommer til de mer kompliserte asanas, og den systematiske flyten holder deg rolig og energisk.

Som du utforske dypet av yoga, sørg for å legge til Vinyasa Flow / Krama til praksis. Det er en av de mest effektive og systematiske metoder for yoga. Du er sikker på å elske det!