Hva kan man forvente fra en Hatha Yoga Class

Home » Review » Yoga Basic » Hva kan man forvente fra en Hatha Yoga Class

Lær historie hatha yoga og hva dagens klasser er like

Hva kan man forvente fra en Hatha Yoga Class
Hatha er en svært vidt begrep som omfatter noen av de fysiske praksis av yoga. Den kan brukes til å beskrive alle typer yoga praksis fra Iyengar til Ashtanga og alt som faller mellom og utover. Faktisk kan noen av de mange moderne typer fysisk yoga som er populære i dag være nøyaktig beskrevet som hatha yoga.

Historien om Hatha

Hatha betyr kraftig på sanskrit, det gamle indiske språket som er kilden til de fleste av yoga terminologi. Ifølge Ellen Stansell, en lærd av yoga litteratur, kan begrepet ha kommet i bruk så tidlig som det 12. århundre. Selv hatha anses å være på den milde enden av spekteret i disse dager, tar for gitt Stansell at det må ha virket sterk i forhold til mer subtile praksis (meditasjon, for eksempel) som var tilgjengelig på det tidspunktet.

De første indiske guruer som brakte yoga til et vestlig publikum i midten av det 19. århundre tok smerter å distansere seg fra hatha yoga, som de forbundet med vandrende gate tiggere kalt yogins. I sin bok “Yoga Body: The Origins of Modern Posture praksis,” Mark Singleton sier at det var ikke før den internasjonale populariteten til fysisk kultur bevegelsen senere i det 19. århundre som hatha yoga ble integrert i læren eksporteres til Vesten.

Moderne Hatha Yoga klasser

Gitt at ordet har en slik åpen betydning, hva bør du forvente hvis du delta på en hatha yoga klasse? I dag er hatha oftest brukt for å beskrive milde, grunnleggende yoga klasser som understreker statiske arbeidsstillinger i forhold til stiler med mer bevegelse eller flyt. Forvente en roligere strekker fokusert klasse med noen grunnleggende pusteøvelser (pranayama) og kanskje en sittende meditasjon på slutten. Hatha klasser er et godt sted å arbeide på innretting, lære avslapping teknikker, og bli komfortabel med å gjøre yoga samtidig bygge styrke og fleksibilitet.

Hatha Flow Classes

Bare for å forvirre ting, noen studioer kaste noe som kalles hatha flyt inn i miksen. Klasser som man beveger seg fra pose til pose i en rekkefølge uten hvile kan også korrekt beskrives som vinyasa. For ytterligere å legge til rot, kan du se både hatha flyt og Vinyasa på timeplanen på ditt lokale studio. I dette tilfellet, kan du forvente Vinyasa muligheten til å være litt mer energisk, men så mye avhenger av stilen til hver enkelt lærer at det er umulig å være definitive på dette punktet uten å ta spesielle klasser. Hvis du trenger mer avklaring, spør studio hvor klassene avviker eller prøve dem selv å finne ut.

Er Hatha Yoga for deg?

Prøv en hatha klassen hvis ideen om milde yoga appellerer til deg eller synes riktig for kroppen din. Det kan være en flott introduksjon til yoga, men bør ikke forveksles med enkel yoga siden det kan fortsatt være utfordrende både fysisk og mentalt.

Hatha klasser gir en mulighet til å strekke seg, slappe av og frigjøre spenninger, og gir en god kontrast til både travle livsstil og cardio trening. Hvis du går inn i en hatha klasse og det føles for treg eller ikke aktive nok, ikke gi opp på yoga helt. Det er raskere tempo, mer atletisk måter å gjøre yoga. Prøv en Vinyasa eller power yoga klasse, og se om det er mer din hastighet.