Hvad kan forvente af en Hatha Yoga klasse

Home » Review » Yoga Basic » Hvad kan forvente af en Hatha Yoga klasse

Lær historien om Hatha yoga og hvad nutidens klasser er ligesom

Hvad kan forvente af en Hatha Yoga klasse
Hatha er et meget bredt begreb, der omfatter enhver af de fysiske praksis af yoga. Det kan bruges til at beskrive enhver form for yoga praksis fra Iyengar til Ashtanga og alt, hvad der falder mellem og ud over. Faktisk kan en hvilken som helst af de mange moderne former for fysisk yoga, der er populære i dag blive præcist kan beskrives som hatha yoga.

Historien om Hatha

Hatha betyder insisterende på sanskrit, den gamle indiske sprog, der er kilden til de fleste af yoga terminologi. Ifølge Ellen Stansell, en lærd af yogiske litteratur, kan udtrykket er kommet i brug så tidligt som det 12. århundrede. Selvom hatha anses for at være på den blide ende af spektret i disse dage, Stansell postulerer, at det må have syntes stærk i forhold til mere subtile praksis (meditation, for eksempel), der var tilgængelige på det tidspunkt.

De første indiske guruer, der bragte yoga til et vestligt publikum i midten af ​​det 19. århundrede gjorde sig umage for at distancere sig fra Hatha Yoga, som de er forbundet med at vandre gade tiggere kaldet yogins. I sin bog “Yoga Krop: The Origins of Modern Posture Practice,” Mark Singleton siger, at det ikke var indtil den internationale popularitet af den fysiske kultur bevægelsen senere i det 19. århundrede, at Hatha Yoga blev integreret i den lære, der eksporteres til Vesten.

Moderne Hatha Yoga Klasser

I betragtning af, at ordet har en sådan åben mening, hvad skal du forvente, hvis du deltager i en hatha yoga klasse? I dag er hatha oftest bruges til at beskrive blide, grundlæggende yoga klasser, der lægger vægt statiske arbejdsstillinger i forhold til stilarter med mere bevægelse eller flow. Forvente en langsommere tempo strækning fokuseret klasse med nogle grundlæggende åndedrætsøvelser (pranayama) og måske en siddende meditation i slutningen. Hatha klasser er et godt sted at arbejde på din justering, lære afspændingsteknikker, og blive fortrolig med at gøre yoga samtidig bygge styrke og fleksibilitet.

Hatha Flow Klasser

Bare for at forvirre tingene, nogle studier kaste noget, der hedder hatha flow i blandingen. Klasser, hvor du flytter fra udgøre at udgøre i en sekvens uden hvile kan også korrekt beskrives som vinyasa. For yderligere at tilføje til rod, kan du se både hatha flow og vinyasa på tidsplanen på din lokale studie. I dette tilfælde forventer vinyasa mulighed for at være lidt mere energisk, men så meget afhænger af den stil af den enkelte lærer, at det er umuligt at være definitiv på dette punkt uden at tage specifikke klasser. Hvis du har brug for mere afklaring, spørg studiet hvordan klasserne er forskellige eller prøv dem selv at finde ud af.

Er Hatha Yoga for dig?

Prøv en hatha klasse, hvis tanken om blide yoga appellerer til dig eller synes rigtigt for din krop. Det kan være en god introduktion til yoga, men bør ikke forveksles med let yoga, da det stadig kan være en udfordring både fysisk og mentalt.

Hatha klasser giver mulighed for at strække, slappe af, og frigøre spændinger, der giver en god modvægt til både travle livsstil og cardio træning. Hvis du går ind i en hatha klasse og det føles for langsom eller ikke aktiv nok, ikke give op på yoga helt. Der er hurtigere tempo, mere atletisk måder at gøre yoga. Prøv en vinyasa eller magt yoga klasse, og se, om det er mere din hastighed.