Hvad skal vide, før du køber en yogamåtte – Alle Mats er ikke skabt lige

Home » Review » Yoga Basic » Hvad skal vide, før du køber en yogamåtte – Alle Mats er ikke skabt lige

Hvad skal vide, før du køber en yogamåtte - Alle Mats er ikke skabt lige

Hvorfor købe en Mat

Yoga måtter (også kaldet klæbrig måtter) anvendes i de fleste yoga klasser til at give dæmpning og trækkraft. Mens du normalt kan leje en måtte på en yoga studio, er det en god ide at købe din egen. Det vil betale for sig selv ret hurtigt, så du ikke behøver at vente og se, om denne yoga ting stikker før du tager springet ind i måtten ejerskab. Mens dit engagement i yoga ikke behøver at påvirke din beslutning, dine følelser omkring andre folks sved og kropsvæsker burde. Delte måtter kan harbor bakterier, herunder staph, og svamp. Du skal også bruge en mat, hvis du planlægger at gøre noget yoga derhjemme.

Yoga Mat Basics

En standard størrelse yogamåtte er 24″ x 68″ , selv om længere måtter er til rådighed til høje mennesker. På den lave ende af prisen spektret, kan du få en grundlæggende måtte til omkring $ 25. Derfra, priserne spænder op til omkring $ 140 for en deluxe måtte. Disse dyrere måtter normalt kommer med deres prisskilte ærligt ved at tilbyde mere miljøvenlige produktionsmetoder og materialer. De vil også generelt vare meget længere end et budget måtten.

Selv om det virker som om der er en masse forskellige former for yoga måtter til rådighed, et nærmere kig afslører, at de fleste af deres forskelle er temmelig overfladisk. En mat kan tilbyde en smuk design eller komme med en sød mulepose, men det virkelige problem er, hvad måtten er lavet af. Der er tre materialer, der dominerer yogamåtte markedet: PVC, gummi, og TPE.

  • PVC (polyvinylchlorid) er en menneskeskabt materiale, der er ikke biologisk nedbrydeligt. Det er det foretrukne materiale til low-end måtter som de kommunale dem på din lokale studie. Men PVC ikke altid ensbetydende med en billig mat. Det er også brugt til den meget populære high-end Manduka PRO-serien, som er meget tykkere end din gennemsnitlige mat og er næsten uovervindelig. PVC måtter kan tage lidt tid til at bære i. Når de gør det, de giver god trækkraft.
  • Gummi er et temmelig ligetil materiale. Det er naturligt, vedvarende, og biologisk nedbrydeligt. Gummi giver en meget grippy hvis noget hårdt mat overflade. Jade Yoga har gjort de mest populære gummimåtter i mange år. Naturgummi gør for en tungere mat og kan have en mærkbar lugt i første omgang. Begge disse bekymringer er mildnet i nye gummi / polyurethan hybrid måtter lavet af Liforme og Lululemon, som også er meget absorberende og tilbyder en overlegen praksis overflade. Cork og jute måtter er også muligheder for folk, der ønsker en naturlig mat, men de er langt mindre udbredt.
  • Når TPE (termoplastisk elastomer) måtter kom på markedet, de syntes at løse en masse af problemerne med andre materialer. Selvom menneskeskabt, er TPE nedbrydes biologisk. Det er lugtfri, utrolig let, og meget blød at øve på og samtidig forhindrer udskridning. Alle disse ting gør for en stærk plus kolonne. I minus side, er det ikke meget holdbare.

Slip Sliding Away

Afhængig af materiale (PVC er den største synder) nye måtter kan være lidt glat. Efter et par klasser, problemet normalt går væk som du bære i måtten. Hvis den ikke gør det, så prøv at vaske den forsigtigt, da dette kan fremskynde processen. Spring sæbe og hænge det til tørre. Hvis håndfladerne tendens til at få svedig, et produkt som det Yogitoes Skidless håndklæde, der absorberer fugt, kan hjælpe. Disse mat håndklæder er blevet allestedsnærværende i varme yoga klasser, hvor rigelige sved kan forårsage måtter til at få meget glat.

Hvor handler du

De fleste yoga studios bære måtter til køb. Bortset fra at støtte din lokale studie, denne indstilling giver dig også mulighed for at føle sig forskellige former for måtter og høre en masse meninger om, hvilken type er bedst. Som yoga bliver mere og mere populært, har yoga produkter også blevet hverdagskost på sportslige varer butikker og stormagasiner ligesom Target. Hvis du har en måtte plukket ud allerede, kan du finde de bedste priser ved at handle online.

Når du køber en yogamåtte, overveje det materiale, den er lavet af, tykkelsen, og holdbarhed. Alle vil påvirke prisen.

Transportere Mat

Nogle yoga studios vil gemme din måtten for dig. Hvis din ikke gør, er det praktisk at have en yogamåtte taske, eller i det mindste en rem, så du kan smide det over skulderen. Hvilken slags taske er bedst afhænger af, hvor du kommer til klassen og hvor mange ting du skal bære. En simpel rem kan være tilstrækkeligt for mennesker, der drev til klassen, mens offentlige transportmidler pendlere og folk, der er på vej til arbejde, vil have noget ampler.