Hvordan å gjøre Ocean Breath (ujjayi Pranayama) i Yoga

Home » Review » Meditation » Hvordan å gjøre Ocean Breath (ujjayi Pranayama) i Yoga

 Hvordan å gjøre Ocean Breath (ujjayi Pranayama) i Yoga

Også kjent som:  Hissing Breath, Victorious Breath, Darth Vader Breath

Mål: Breathing

Nivå: Beginner

Ocean Breath ( ujjayi Pranayama ) er oftest brukt til støtte for yoga Postures, spesielt i Vinyasa stil. I denne pusteteknikk, reduserer du mengden luft som kan passere gjennom halsen, forlenge pusten syklus. Hver innånding og utånding er lang, full, dyp, og kontrollert. Du kan lære denne pusten mens du sitter i en komfortabel cross-legged posisjon. Når du får taket på det, begynne å bruke den under din yoga praksis.

fordeler

Ocean Breath konsentrater og dirigerer pusten, noe som gir asana praksis ekstra kraft og fokus. Det øker oksygenforbruk. En klinisk studie fra Institutt for nevrofysiologi ved National Institute of Mental Health og Neurosciences i Bangalore, fant India ujjayi Pranayama kan øke oksygenforbruk under trening med om lag 50 prosent.

Praktisere denne pustemønster beroliger også kroppens flight or flight respons. kroppen din forteller deg at den ønsker å komme seg ut av en positur så snart en mulig, men med dyp pusting du sier i resonse at alt er OK, og du kan holde lenger.

En annen måte å tenke på ujjayi ånde er å visualisere halsen som en hageslange, med pusten går gjennom som en vedlikeholdslading av vann. Hvis du setter tommelen delvis over åpningen av slangen, øker du strømmen av vann som kommer gjennom. Dette er det samme du gjør med halsen under ujjayi puste. Luften som kommer inn gjennom innsnevret hals er en kraftig, rettet pust som du kan sende inn de delene av kroppen som trenger det i løpet av praksis.

Vinyasa yoga kalles ofte pust-synkronisert bevegelse, noe som betyr at du flytter fra en pose til den neste på en inhalasjon eller en utånding av pusten. Men dette pustebevegelser ikke bare for flyter yoga stiler-det er en full dypt langsom pust som kan påkalle for å hjelpe deg å finne din reserve tank i lang holder.

Trinn-for-trinn-instruksjoner

  1. Sitt opp høyt med skuldrene avslappet bort fra ørene og lukke øynene. For å forberede seg, bli oppmerksom på pusten uten å prøve å kontrollere det hele tatt. Det begynner å innhalere og puster gjennom munnen hvis du har vært å puste gjennom nesen.
  2. Ta med din oppmerksomhet til halsen. På din puster ut, begynner å tone baksiden av halsen (din glottis eller bløte ganen), litt sammentrekkende passasje av luft. Tenk deg at du fogging opp et par briller. Du skal høre en myk hvesende lyd.
  3. Når du er komfortabel med utpust, begynne å bruke den samme sammentrekning av halsen til inhales. Du bør nok en gang høre en myk hvesende lyd. Det er der navnet på pusten kommer fra: det høres ut som havet. (Det høres også ut som Darth Vadar.)
  4. Når du er i stand til å kontrollere strupen på både pust og puster, lukke munnen og begynner å puste gjennom nesen. Fortsett å bruke samme toning til halsen som du gjorde når munnen var åpen. Pusten vil fortsatt gjøre en høy lyd som kommer inn og ut av nesen. Dette er ujjayi pusten.
  5. Nå begynne å bruke denne pusten under praksis. Hvis læreren ber deg om å flytte på en pust, gjør det til et ujjayi inhalerer. Hvis du trenger noe ekstra for å støtte deg mens du holder en positur, husk dette pust og bruke den.

Vanlige feil

Den vanligste feilen i Ocean Breath strammer halsen. Du bare vil ha en liten innsnevring.

Modifikasjoner og variasjoner

Øv Ocean Breath ofte som du blir kjent med praksisen. Du ønsker å være i stand til å bruke den i yogaøkter uten å måtte ta en pause. Har yoga instruktør gi deg tilbakemelding på om du gjør det riktig eller trenger ytterligere signaler eller modifikasjoner.

Avanserte utøvere kan utforske andre varianter med riktig instruksjon. Ved hjelp av muskulære låser ( Bandhas ) er en avansert teknikk, som er pusten retensjoner (kumbhakas).

Sikkerhet og forholdsregler

Hvis du har pustevansker eller en betingelse som astma, kan dette pustemønster være vanskelig. Sørg for at du puster nok og avslutte praksisen hvis du føler deg svimmel eller ør. Du skal ikke føle noe smerte under denne praksisen.