Hvordan du gør det Paschimottanasana Og hvad er dens fordele

Home » Review » Yoga Basic » Hvordan du gør det Paschimottanasana Og hvad er dens fordele

Hvordan du gør det Paschimottanasana Og hvad er dens fordele

Paschimottanasana, Siddende Forward Bend, eller Intens Dorsal Stretch er en asana. Sanskrit: पश्चिमोत्तानासन; Paschima – Vest / Tilbage, Uttana – Intens Stretch, Asana – Pose; Udtales som – POSH-ee-moh-tan-AHS-anna

Denne tilsyneladende simple asana er en klassisk Hatha Yoga udgøre, der har mange fordele. Den Paschimottanasana dækker en hel masse systemer i kroppen og er især nyttigt for diabetes og forhøjet blodtryk. Denne asana giver også hele kroppen en god strækning. Interessant er den forreste del af kroppen, der kaldes øst, og bagsiden er normalt kaldes Vesten. Denne asana koncentrerer sig om bagsiden af ​​kroppen, og derfor er det navngivet som sådan. På engelsk er denne asana kaldes Siddende Fremad Bend eller Intense Dorsal Stretch.

Hvad du bør vide, inden du gør Asana

Du skal sørge for at holde din mave og tarme tom, før du praksis denne asana. Har dine måltider mindst fire til seks timer, før du gør det asana, så din mad bliver fordøjet og der er nok energi til dig til at forbruge i løbet af praksis.

Det er bedst at praktisere yoga første ting om morgenen. Men i tilfælde af at du ikke kan træne om morgenen, det er i orden at praktisere det i aften.

Niveau: Basis
Stil: Hatha Yoga
Varighed: 30 – 60 sekunder
Gentagelse: Ingen
Strækker: Rygsøjlen, Skuldre, hamstrings
Styrker: Tilbage, Spine

Hvordan du gør det Paschimottanasana

 1. Sid oprejst, med dine ben, strakt ud foran dig. Sørg for, at dine tæer er bøjet mod dig.
 2. Inhale og hæve armene over hovedet. Strække.
 3. Udånder og bøje fremad. Mærk folden fra dine hofteled. Din hage bør gå i retning tæerne.
 4. Ræk dine arme, og lad dem nå længst, de kan, eventuelt indtil tæerne. Men sørg for, at du ikke strække sig for langt.
 5. Inhalere. Derefter løfte hovedet lidt, aflang din rygsøjle.
 6. Udånder og flytte din navle mod dine knæ.
 7. Gentag dette et par gange. Derefter placerer dit hoved på dine ben, og hold stillingen.
 8. Inhale og komme op tilbage til den siddende stilling med armene strakt ud.
 9. Udånder og sænke dine arme.

Forholdsregler og kontraindikationer

Disse er et par punkter af forsigtighed, du skal huske på, før du gør dette asana.

 • Undgå denne asana, hvis du har astma eller diarré.
 • Hvis du en rygskade, skal du sørge for at praktisere denne asana kun under vejledning af en certificeret yoga instruktør.
 • Gravide kvinder skal undgå at øve denne asana.

Nybegynders tip

Som nybegynder, skal du huske aldrig at presse dig selv, hvis du ikke er komfortabel i en fremad bøje. Dette er mere vigtigt, hvis asana indebærer sidder på gulvet. Når du bevæger dig fremad, og du føler, at rummet mellem din navle og pubis er at reducere, stop, løft dig selv lidt, og fortsætte med at bevæge sig fremad. Som nybegynder, kan dine stramme benmusklerne gøre det vanskeligt for dig at bøje for meget, og det kan se ud som du sidder. Det er okay. Med praksis, vil din krop blive langt mere fleksibel.

Avanceret Pose Ændring

For at øge strækket, mens du er i denne asana, er du nødt til at re-udvide dine albuer. For at gøre dette, når du er i asana, skal du hægte dine hænder omkring sålerne på dine fødder. Du kunne også vende bagsiden af ​​den ene hånd til sålen, og greb håndleddet med den anden hånd.

Fordelene ved den siddende frem bøje

Disse er nogle fantastiske fordele ved Paschimottanasana.

 • Denne asana beroliger sindet og også lindrer mild depression og stress.
 • De skuldre, ryg og hamstrings få en god stretch.
 • Nyrer, lever, livmoder og ovarier aktiveres.
 • Øve denne asana hjælper regelmæssigt forbedre fordøjelsen.
 • Overgangsalderen og menstruation ubehag kan bekæmpes med denne asana.
 • Angst, hovedpine og træthed reduceres.
 • Højt blodtryk, søvnløshed, infertilitet, og bihulebetændelse kan helbredes med denne asana.
 • Paschimottanasana siges at helbrede sygdomme, øge appetitten, og reducere fedme.
 • Denne asana fungerer særlig godt for kvinder efter de har leveret et barn.

Videnskaben bag The Paschimottanasana

Denne asana giver den bagerste del af kroppen en god strækning, hele vejen fra anklerne til hovedet. Musklerne i den forreste del af kroppen er indgået, og det skaber pres på maven og brystkassen, derved, at forbedre respiratoriske funktioner og funktionen af ​​de intraabdominale kirtler, specielt med fokus på sekreter. Fleksibiliteten i lænden, lårene og hofterne er forbedret. Der er en forbedring i blodcirkulationen i ryggen, og nerverne i rygmarven er tonet. Denne asana hjælper også reducere fedt i hofter, lår, og mave region. Denne asana renser nadierne og stimulerer Kundalini Shakti også.

Nu hvor du ved hvordan man gør siddende frem bøje udgøre, hvad venter du på? Den Paschimottanasana er meget afslappende. Det er forbløffende, hvor der er så meget gang i den (strække, toning, styrkelse), og du stadig formår at føle sig så frisk og afslappet. Det er den magt yoga.

Jessica Gunawan is a yoga teacher and writer. Her writing on yoga and holistic health has appeared in several websites. She began her yoga journey from the year 2008. Currently teaching yoga at Celebrity Fitness in Denpasar, Bali.