Hvordan du gør det Supta Matsyendrasana Og hvad er dens fordele

Home » Review » Yoga Basic » Hvordan du gør det Supta Matsyendrasana Og hvad er dens fordele

Hvordan du gør det Supta Matsyendrasana Og hvad er dens fordele

Supta – Reclining, Matsyendra – Lord Of The Fish, Asana – Pose; Udtales som – soop-TAH MAHT-se-en-DRAHS-uh-Nuh

Den Supta Matsyendrasana, også kaldet liggende Twist, den Reclining Twist, den liggende Lord Of The Fish Pose, og Jathara Parivartanasana, er en genoprettende nybegynder positur. Det siges at slappe af sindet og kroppen. Denne asana er opkaldt efter Herren af ​​fisk, Matsyendra, som var en Yogi og den studerende af Lord Shiva.

Hvad du bør vide, inden du gør dette Asana

Du skal sørge for at holde din mave og tarme tom, før du praksis denne asana. Har dine måltider mindst fire til seks timer, før du gør det asana, så din mad bliver fordøjet og der er nok energi til dig til at forbruge i løbet af praksis.

Det er bedst at praktisere yoga første ting om morgenen. Men i tilfælde af at du ikke kan træne om morgenen, det er i orden at praktisere det i aften.

Niveau: Basis
Stil: Hatha Yoga
Varighed: 30 til 60 sekunder
Gentagelse: En gang i hver side
strækninger: mave, bryst, skuldre, lænd, hofter, Mellemøsten rygsøjlen, Øvre tilbage
Styrker: indre organer, Spine

Hvordan du gør det Supta Matsyendrasana (Liggende Twist)

 1. Til at begynde denne asana, skal du ligge fladt og lige på ryggen. Exhale, og tryk forsigtigt lænden på gulvet.
 2. Kontrakt dine mavemuskler. Derefter inhalerer og bøj knæene, når du løfter fødderne fra gulvet.
 3. Exhale, og strække armene ud således, at de skaber en lige linie med skuldrene. Placer håndfladerne vender nedad, så de giver dig den ekstra støtte. Brug din kerne muskler til at understøtte din rygsøjle. Mens du gør dette, bringe dine knæ og fødder sammen.
 4. Inhale og løfte dine fødder lidt højere end knæene.
 5. Udånder og sænke dine ben til venstre af gulvet, og sørg for dine knæ og fødder er stablet. Du skal også sørge for, at dine knæ skal være på din hofte niveau, og hælene skal hvile en fod væk fra din bagdel.
 6. Breath langsomt og dybt, mens du forsigtigt dreje hovedet til højre. Root ned din højre skulder, så du er i stand til at opretholde et twist i din øverste rygsøjle. Hvis du holder dine arme på skulderen niveau, vil det hjælpe udrydde skuldrene. Hold stillingen i 30 til 60 sekunder.
 7. For at løsne positur, trykker dine hænder i gulvet, og musklerne i maven. Inhale, og løft brystet og knæ over brystet. Hold dine knæ.
 8. Ånde ud. Træk dine lår til brystet, og løft dit hoved og bryst til lårene. Sørg for at du ikke løfte dine skuldre som dit hoved er hævet.
 9. Sænk skuldrene og hovedet til gulvet, og trække dine mavemuskler. Derefter strække ud dine arme igen, og gentag twist på den anden side.

Forholdsregler og kontraindikationer

Disse er nogle punkter af forsigtighed, du skal huske på, før du gør dette asana.

 • Undgå at praktisere denne asana hvis du har alvorlige problemer i nederste del af ryggen.
 • Hvis du er gravid, praktisere denne asana kun under vejledning af en ekspert. Du også kan være behageligt at øve denne asana med en pude mellem dine knæ.
 • Undgå denne asana, hvis du er blevet opereret af et indre organ.

Nybegynders tip

Som nybegynder kan det være svært at stable dine ben i denne asana. Så sørg for at strække din top knæ kun så meget som du kan. Skub ikke for meget. Du kan bruge en styrke eller en pude til at hvile din top knæ. Dette vil hjælpe med at mindske vifte af bevægelse.

Avanceret Pose Variation

For at øge strækket i dine hofter, kan du prøve denne variation.

Kryds højre knæ over venstre, og derefter, hvis du er fleksibel nok, pak din højre fod omkring venstre lægmuskler, næsten efterligne placeringen af ​​dine ben i Garudasana. Flyt dine hofter lidt til højre, og slip dine knæ til venstre. Så, bringe dine ben tilbage til midten og gentag asana på den modsatte side.

Fordelene ved liggende Twist

Disse er nogle fantastiske fordele ved Supine Twist.

 • Det sikrer din rygsøjle og ryghvirvler få nok bevægelse, og derfor blive mere fleksibel.
 • Det stimulerer og toner dine indre organer.
 • Det tilbyder en komplet detox til dine indre organer.
 • Denne asana sikrer en bedre fordøjelse.
 • Det giver dine skuldre, bryst, midterste ryg, hofter, lænd, og øvre ryg en god stretch.
 • Hvis du har stivhed eller smerter i ryg, hofter, eller lænden, denne asana hjælper lindre det.
 • Det frigiver stress og angst.

Videnskaben bag Supta Matsyendrasana

Næsten enhver yoga twist fungerer som en balsam til at hjælpe med at lindre kvalt vejrtrækning, træg fordøjelse, eller lav energi, bortset fra forskellige ømhed og smerter. Det giver dig et boost af forfriskende energi. En drejning giver dig mulighed for at føle kraften i at vride ud af kroppen fra dens kerne. Du vil føle din vejrtrækning forbedres, og spændingen i din nakke og ryg lette ud. En twist lindrer også frazzled nerver. Når du antager en tilbagelænet position, du drysse rundt i spiraler og kurver i kropsholdning, og derfor tillader twist at trænge dybt ind i ryggen. I slutningen af ​​det, er du sikker på at føle ren, forynget, og forfrisket.

Nu hvor du ved  , hvordan man gør siddende twist yogastilling, hvad venter du på? En twist er behagelig og beroligende, og dette twist, med ekstra sundhedsmæssige fordele, er helt værd at prøve.