Hvordan du gør det Vrikshasana Og hvad er dens fordele

Home » Review » Yoga Basic » Hvordan du gør det Vrikshasana Og hvad er dens fordele

Hvordan du gør det Vrikshasana Og hvad er dens fordele

Vriksasana eller Tree Pose er en asana. Sanskrit: वृक्षासन; Vriksha – Tree, Asana – Pose; Udtalte som – vrik-shaher-anna

Denne kropsholdning er en nær kopi af det stadige, men yndefuld holdning af et tree.The navn kommer fra sanskrit ord  vriksa  eller  vriksha  (वृक्ष, vṛkṣa) betyder ”træ”, og  asana  (आसन) betyder ”kropsholdning”. Til dette udgør, i modsætning til de fleste andre yogastillinger, er du forpligtet til at holde øjnene åbne, så din krop kan balancere sig selv. Denne asana har en lang række fordele.

Hvad du bør vide, inden du gør Vrikshasana

Det er bedst at praktisere træ udgør yoga på tom mave. Der skal være et minimum af fire til seks timer mellem dit måltid og praksis. Dette vil give din krop tid nok til at fordøje maden og energi din krop, hvilket gør den klar til aktivitet.

Dog kan det være ideelt at udføre Vrikshasana om morgenen. Denne asana indebærer fokus og koncentration, og det er bedst at channelize dette om morgenen, når dit sind er fri af bekymringer og stress fra happenings af dagen.

Niveau: Begynder
Stil: Hatha Yoga
Gentagelser: 1 minut på hvert ben – Gentag 5 gange på hvert ben
Styrker: Ankler, lår, kalve, Rygsøjlen
Strækker: lysken, lår, skuldre, Thorax

Hvordan du gør Tree Pose (Vrikshasana)

 1. Stå helt oprejst og slippe dine arme ud til siden af ​​kroppen.
 2. Lidt bøje højre knæ, og derefter placere den højre fod højt oppe på din venstre lår. Sørg for, at sålen er placeret fast og fladt på roden af ​​låret.
 3. Din venstre ben skal være helt oprejst. Når du har antaget denne position, trække vejret, og find din saldo.
 4. Nu, inhalerer, og forsigtigt hæve armene over hovedet og bringe dem sammen i en ‘namaste’ Mudra.
 5. Kig lige på et fjernt objekt og hold dit blik. Dette vil hjælpe dig opretholde balancen.
 6. Hold ryggen lige. Bemærk, at din krop har brug for at være stram, men alligevel elastisk. Tag i dybe vejrtrækninger, og hver gang du ånder ud, slappe af din krop mere.
 7. Forsigtigt bringe dine hænder ned fra siderne, og slip højre ben.
 8. Kom tilbage til den oprindelige position af stående høj og lige som du gjorde i begyndelsen af ​​praksis. Gentag denne positur med venstre ben.

Kontraindikationer og forsigtighedsregler Of Vrikshasana

Mens praktisere udgøre denne yoga træ, skal du sørge for, at den eneste af den løftede foden placeres fortrinsvist over eller, i nogle tilfælde, under den stående knæ, men aldrig ved siden af. Placere foden ved siden af ​​knæet lægger pres på knæet, som det gør ikke flex parallelt med frontalplanet.

Dem, der lider af forhøjet blodtryk bør ikke hæve armene over hovedet i lang tid. De kan holdes på brystet i den ‘Anjali’ Mudra.

Det er bedst, at du undgår at øve dette udgøre hvis du lider af søvnløshed eller migræne.

Begyndere Tips til Vrikshasana (Tree Pose)

I begyndelsen, kan du finde det vanskeligt at bringe den venstre fod over højre knæ. I sådanne tilfælde kan du placere din fod under knæet. Men som tidligere nævnt, aldrig placere foden på dit knæ. Også i første omgang, kan det være svært at holde sig stabil og holde balancen. Du kunne praktisere denne asana ved at holde væggen for balance.

For at styrke og koncentration bistand, tage flere dybe indåndinger før praksis og også løse dit blik på et objekt lige foran dig.

Avanceret Pose Ændringer

For at forbedre din stabilitet, kan du strække dine arme på dine sider og placere dem på en væg ved siden af ​​dig for maksimal støtte.

Fordelene ved Vrikshasana (Tree Pose)

Vrikshasana har mange fordele. Tag et kig på det gode det kan gøre for din krop, hvis den praktiseres regelmæssigt.

 • Det styrker rygsøjlen og samtidig forbedre både balance og poise.
 • Det forbedrer og aids neuro-muskulære koordination.
 • Det toner benmusklerne, samtidig med at de ledbånd og sener i fødderne stærkere.
 • Knæene blive stærkere, og hofteleddene løsnes.
 • Øjnene, indre ører og skuldre er også styrket i denne anledning.
 • Det lindrer dem, der lider iskias og reducerer flade fødder.
 • Det gør dig stabil, fleksibel og tålmodig. Det øger koncentrationen og aktiverer alle de mentale evner.
 • Denne positur er med til at uddybe brystkassen.

Videnskaben bag Vrikshasana

Denne asana er primært en afvejning kropsholdning, og dens vigtigste fordele ligger i at forbedre balance og styrke nervesystemet. Når du balance, er du tvunget til at fokusere dit sind, og som du fokuserer, vil du indse, du balancere. Når sindet vandrer, så gør kroppen. Stress og spændinger forbyder dig fra at balancere.

Mens stabilisere dit sind og krop gennem stretching, denne asana styrker også dine led og knogler og udvider hofter og bryst. Det løsner skuldrene og toner armene så godt.

Forberedende Poses

 1. Trikonasana
 2. virabhadrasana II
 3. Baddha konasana

Opfølgning Poses

Stående Poses

En sund krop har brug for at være ledsaget af et sundt sind. Vrikshasana ikke kun aktiverer stofskiftet, men også bidrager til at stabilisere dit sind. Og i dagens verden, påfaldende, at balancen er ekstremt vigtigt.