Hvordan gjøre Chakrasana og hva er dens fordeler

Home » Review » Yoga Basic » Hvordan gjøre Chakrasana og hva er dens fordeler

Hvordan gjøre Chakrasana og hva er dens fordeler

Chakrasana, er også kalt Urdva Dhanurasana en asana. Sanskrit: ऊर्ध्वधनुरासन; Urdhva – oppover, Dhanur – Bow, Asana – Pose; Uttales As – OORD-vah don-your-AHS-anna

Den Urdhva Dhanurasana er en backbend og også en asana som danner en del av de slepte av øvelsene i en ashtanga yoga diett. Det er også kalt Chakrasana eller hjulet Pose, bortsett fra å bli kalt oppover mot baugen Pose. Når positur antas det ligner et hjul eller en oppadvendt bue. Dette asana er kjent for å gi ryggraden stor fleksibilitet. Når dette er gjort som en del av en akrobatisk eller et gymnastikk rutine, blir den kalt tilbake broen.

Hva du bør vite før du gjør The Asana

Dette asana må utføres bare når magen og tarmene er tomme. Det er best å ha et måltid minst fire til seks timer før trening, slik at maten er fordøyd godt nok og du er energi for treningen.

Det er best å praktisere yoga i morgen. Men hvis du ikke klarer å ta ut tid i morgen, kan du gjøre det i kveld også.

Nivå: Grunnleggende
Stil: Ashtanga Yoga
Varighet: 1 til 5 minutter
Repetisjon: Ingen
strekninger: magen, thorax, Lung
styrker: rygg, bein, armer, ryggsøylen, mage, rumpe, håndledd

Hvordan gjøre Urdhva Dhanurasana (Chakrasana)

 1. Ligg flatt på ryggen på gulvet. Du kan bøye knærne slik at fotsålene er på gulvet og nærmere baken. Sørg for at føttene er hip-bredde hverandre.
 2. Hendene må plasseres bak skuldrene, slik fingrene er åpnet opp og pekte mot skuldrene.
 3. Når du føler deg komfortabel i denne holdning, balanse vekten på lemmer. Deretter trykker føttene og håndflatene, og løft hele kroppen utenfor matten. La hodet henge forsiktig. halsen bør være lang.
 4. Pass på at du puster komfortabelt. Ta langsomme, dype åndedrag.
 5. Hold posere for et minutt eller så lenge du er komfortabel. Deretter slipper ved å bøye armer og ben, og senk ryggen på bakken. Legg deg ned i shavasana i noen minutter før du gjenopptar normal aktivitet eller fortsette med treningen.

Forholdsregler og Kontra

Dette er noen punkter av forsiktighet må du huske på før du gjør dette asana.

 1. Det er best å unngå dette asana hvis du har senebetennelse i håndleddene eller carpal tunnel syndrom.
 2. Hvis korsryggen begynner å gjøre vondt på grunn av utvidelsen, umiddelbart komme ut av positur.
 3. Du må styre klar av dette asana hvis du har en skulder impingement.
 4. Ikke gjør dette asana hvis du lider av hodepine eller høyt blodtrykk.

Nybegynnertips

Som en nybegynner, når du gjør dette positur, vil du finne dine føtter og knær splaying som du løfter kroppen din til å anta at dette positur. Dette vil tendere til å komprimere korsryggen. Så kan du bruke en stropp på lårene for å holde dem i hoftebreddes avstand gjennom hele asana.

Hvis du trenger å holde føttene på plass, kan du bruke en blokk mellom dem slik at sidene av de store tærne trykk kantene av blokken.

Avansert Pose Endringer

Å intensivere positur, kan du gjøre Eka Pada Urdhva Dhanurasana. For dette, når du kommer inn i Wheel Pose, flytte vekten på den ene foten. Så, som du puster ut, bøye den andre foten ved kneet, og dra den inn i overkroppen. Pust ut og strekke den ut oppover. Hold posere for noen sekunder, og deretter bringe kneet til gulvet som du puster ut. Gjenta med det andre benet.

Fordelene med oppover mot Bow Pose

Dette er noen fantastiske fordelene med chakra asana.

 • Det gir lungene og brystet en god strekk. Det utvider også skuldrene og brystkassen.
 • Dette asana gir også styrke til bena, mage, rumpe, rygg, skulderbladene, setemuskler, hamstrings, nedre rygg, håndledd og armer.
 • Det er kjent for å stimulere hypofysen og skjoldbruskkjertelen.
 • Praktisere denne asana gir også en god strekning å hoften flexors, kjernen, og håndleddet flexors.
 • Det er kjent for å gi lindring til noen lavere ryggsmerter.
 • Den herder infertilitet, astma og osteoporose.
 • Det lindrer også stress og reduserer depresjon, og gjør at du føler deg energisk og full av liv.

Vitenskapen bak den Chakrasana (Urdhva Dhanurasana)

Som de fleste andre yoga asanas, fungerer dette også på våre sinn, kropp og følelser. Dette asana omslutter hele essensen av ryggen bøyd og beveger deg mot glede og fryktløshet.

Det er kjent for å forbedre den vitale kraften som omgir hjertet og distribusjon kraft som er over hele kroppen (Pran og vyana), derfor hjelper deg å bli mer bevisst på ting, og også bygge mot til å kjempe enhver utfordring som kommer din vei.

Dette asana fokuserer på å bøye fremre delen av kroppen som omfatter skuldrene, interkostalrom muskler, håndledd, hip flexors og quadriceps. Den formidler også styrke til skuldrene, sacrum, håndledd og armer, og gjør dem mer stabil. Hvis det gjøres riktig, det hjelper også å rotere lår og armer og også engasjere hamstrings.

Dette asana, selv om anses som en grunnleggende, er ekstremt utfordrende. Men hvis det gjøres riktig og regelmessig, kan det ikke bare gjøre deg sterkere, men også mer medfølende, uredd, og lykkelig