Hvordan gjøre Gomukhasana og hva er dens fordeler

Home » Review » Yoga Basic » Hvordan gjøre Gomukhasana og hva er dens fordeler

Hvordan gjøre Gomukhasana og hva er dens fordeler

Gomukhasana eller kufjes Pose er en asana. Sanskrit: गोमुखासन; Go – Cow, Mukha – Face, Asana – Pose; Uttales som: go-moo-KAHS-anna

Dette asana tar sitt navn fra sanskrit ord ‘Go’, som betyr ku, ‘Mukha’, som betyr ansikt, og ‘Asana’, som betyr positur. Forresten, ordet ‘Go’ betyr også lys.

Så ‘Gomukh’ kan også bety letthet av hodet eller lys i hodet. Men blir dette asana sitt navn fordi når man utfører denne asana, ligner kroppen en ku ansikt. Lårene og leggene er plassert på en slik måte at de er brede ved den ene ende og smalner av i den andre.

Hva du bør vite før du gjør The Asana

Det er best hvis Gomukhasana utføres først i morgen. Fordelene er mange. Mage og tarmer må være tom når du praktiserer denne asana. Kontroller at du har dine måltider minst 10 til 12 timer før din praksis.

 • Nivå: Grunnleggende
 • Stil: Vinyasa
 • Varighet: 30 til 60 sekunder
 • Repetisjon: En gang med høyre ben over venstre og deretter vice versa
 • Strekker: Skuldre, hofte, lår, brystkasse, ankler, Triceps brachii muskler, armhule
 • Styrker: rygg, bryst

Hvordan gjøre Gomukhasana

 1. Sitte oppreist på bakken med bena strukket ut foran deg.
 2. Nå forsiktig bøye venstre ben, og plassere den under høyre rumpeballe.
 3. Brett høyre ben og legg den over venstre lår.
 4. Plasser begge knærne tett sammen som de er stablet oppå hverandre.
 5. Vend forsiktig din venstre arm og legg den bak ryggen din.
 6. Ta høyre arm over høyre skulder, og strekke det så mye du kan før den når venstre hånd. Med praksis, vil du være i stand til ikke bare nå, men også fange din venstre hånd.
 7. Hold stammen oppreist, utvide brystet, og lene litt tilbake.
 8. Hold denne posere for så lenge du er komfortabel, mens du puster langsomt og dypt. Konsentrer deg om pusten din.

Forholdsregler og Kontra

Det er noen interessante forsiktighet som du må huske på før du praktiserer dette asana.

 1. Personer som lider av skulder, nakke og kne smerter må avstå fra å praktisere denne asana. Hvis du lider av ryggsmerter, er det best å oppsøke lege før du gjør dette asana, og øve bare under tilsyn av en sertifisert yoga instruktør.
 2. Hvis du har stramme skuldre og ikke klarer å hekte fingrene bak ryggen din, kan du bruke en stropp mellom hendene. Start positur med en stropp drapert over skulderen av den nedre arm. Skyv den nedre armen på baksiden (du må sørge for at du skyver armen så mye til toppen av ryggen som mulig), deretter ta den frie enden av stroppen med overarmen.
 3. I tilfelle du er feit eller overvektig, kan utføre denne øvelsen være vanskelig. Men ikke bekymre deg. I stedet begynne i det små. Du kan begynne med å prøve å ta hendene bakover (du trenger ikke å hekte fingrene), og bare strekke på bena og krysset en over den andre. Med tid og tålmodighet, vil du være i stand til å utføre positur perfekt som det gjør kroppen fleksibel og enkel å strekke.

Nybegynnertips

Nybegynnere vanligvis finner det vanskelig å få sine sitteknutene å hvile jevnt på gulvet. Dette gjør stabling knærne jevnt over hverandre ganske vanskelig. Ryggraden kan ikke strekke seg skikkelig når bekkenet vippes. Så bruk et teppe eller styrke til å støtte og løfte sitteknutene.

Avansert Pose Variasjoner

For å øke strekningen i denne positur, må du ha fleksible skuldre. Bare flytte hendene litt bort fra baksiden av overkroppen. Fra full pose av skjev frem og legging overkroppen på den indre delen av låret på toppen. Hold posere i minst 20 sekunder, og inhalerer når du kommer opp.

Fordeler med The Cow Face Pose

Dette er noen fantastiske fordelene med Gomukhasana.

 • Dette asana bidrar til å bøye ryggen, noe som gjør den mer elastisk.
 • Det hjelper å kurere stive skuldre og også bidrar til å redusere ryggsmerter.
 • Øve Gomukhasana også hjelpemidler i behandling av isjias.
 • Det forbedrer arbeids av nyrene, og dermed hjelpe dem som lider av diabetes.
 • Det fungerer også brystmusklene og hjelper i behandling av seksuelle plager.
 • Praktisere denne asana regelmessig kan redusere stress og angst.

Vitenskapen bak den Gomukhasana

Dette asana involverer skuldre og hofter, som begge er felles områder som huser spenning og kroniske smerter. Dette asana, ganske fremtredende, øker omfanget av bevegelse i skulderledd. Selv om du har stramme skuldre, og du fortsetter å praktisere denne asana, i et spenn på et par måneder, vil dine skuldre løsne ut. Dette asana er terapeutisk og hjelper i trykkutløsning.

Gomukhasana eller Cow Face Pose, slapper musklene og gir en følelse av ro. Når du prøver å trekke hendene i denne positur, blir spenningen i muskel-sene ledd i kroppen eskalert. Som svar på denne spenning, signaliserer ryggmarg musklene til å slappe av. The ‘strekk’ denne positur skaper (som de fleste andre yoga) resulterer i utslipp av endorfiner som induserer en følelse av velvære i kropp og sinn.

I en studie utført ved det kinesiske universitetet i Hong Kong, ble det funnet at Hatha yoga (som Gomukhasana er en del) kan forbedre kardiovaskulær utholdenhet, fleksibilitet og muskelstyrke.

forberedende Poses

Baddha Konasana
Supta Virasana
Supta Baddha Konasana
Supta Padangusthasana
Upavistha Konasana
Virasana

Oppfølging Poses

Ardha Matsyendrasana
Bharadvajasana
Garudasana
Marichyasana III
Padmasana
Paschimottanasana
Upavistha Konasana

Dette asana er svært enkel, men likevel svært gunstig. Hvem kunne ha forestilt seg at en liten strekk kan gå en lang vei i healing din kropp, sinn og sjel?