Hvordan gjøre Parsvottanasana og hva er dens fordeler

Home » Review » Yoga Basic » Hvordan gjøre Parsvottanasana og hva er dens fordeler

Hvordan gjøre Parsvottanasana og hva er dens fordeler

Parsva – Side, Uttana – Intense strekningen, Asana – Pose; Uttales As – parsh-VOH-than-AHS-anna

Å være delvis fremover bøy og dels en balanserende positur, er dette asana en halvveis utgjøre mellom Parivrtta Trikonasana og Utthita Trikonasana. Dette asana kalles Intense Side Stretch på engelsk. Det er også populært kalt Pyramid Pose fordi den ligner en pyramide.

Hva du bør vite før du gjør The Asana

I likhet med de andre yoga asanas, er det viktig at din mage og tarmer er tom når du praktiserer asana. Pass på at det er et gap på minst fire til seks timer mellom måltidet og praksis. Dette vil gi deg nok tid til å fordøye maten og generere energi for praksis.

Også morgener er ideelt å praktisere yoga. Men, i tilfelle du ikke kan praktisere yoga i morgen, kveldene er en god tid for.

Nivå: Grunnleggende
Stil: Vinyasa Flow
Varighet: 30 sekunder
Repetisjon: Når på hver side
Strekker: ryggsøylen, hoftene, hamstrings, skuldre, håndledd
styrker: Legs

Hvordan gjøre Parsvottanasana (Pyramid Pose)

 1. For å begynne denne asana, må du anta Virabhadrasana I. For dette, må du plassere det ene beinet fram, og den andre bak deg. Legg hendene på hoftene, og rette ut beinet som er foran deg. Square hoftene slik at hip bein er parallell til forsiden av matten.
 2. Pust inn og forlenge torso. Deretter puster ut, og fold overkroppen foran deg, begynner ved hoftene. Husk at hoftene fortsatt være firkantet. Når overkroppen er parallell med gulvet, stopp bøying. I denne stillingen vil høyre hofte tendens til å trekke frem. Sørg for at den er trukket tilbake og er alltid i tråd med venstre hofte.
 3. Fortsett å forlenge ryggraden. Deretter holder posere for noen sekunder. Hvis du har gjort dette utgjøre regelmessig og finne deg selv fleksibel nok, kan du kaste dypt mot benet plassert fremover, og trykk fingertuppene til gulvet.
 4. Slipp ved å forsiktig løfte opp og plassere hendene på hoftene igjen mens du puster. Gjenta positur med det andre benet foran.

Forholdsregler og Kontra

Dette er noen punkter av forsiktighet må du huske på før du gjør dette asana.

 • Hvis du har høyt blodtrykk eller en ryggskade, må du gjøre Ardha Parsvottanasana.
 • Unngå å gjøre dette asana hvis du er gravid, eller hvis du har en skade i hamstring.

Nybegynnertips

Som nybegynnere, kan du ikke være fleksibel nok til å ta hendene til jorden; kan du ikke være i stand til å trykke dem bak ryggen din også. For å løse dette problemet, kan du krysse armene bak ryggen din, slik de er plassert parallelt med livet ditt. Du kan deretter holde hver albue med den andre hånden. Bare husk at når den høyre foten er i front, er din høyre arm plassert rundt ryggen, og når den venstre foten er i front, er venstre arm plassert rundt ryggen først.

Avansert Pose Endringer

Å intensivere positur, må du vri overkroppen, og bringe midtlinjen av torso over midtlinjen av fronten låret.

Fordelene av pyramiden Pose (Parsvottanasana)

Dette er noen fantastiske fordelene med Parsvottanasana.

 • Det beroliger og roer hjernen.
 • Det gir skuldre, rygg, håndledd, hamstrings og hofter en god strekk.
 • bli sterk bena.
 • Det massasje abdominal organer.
 • Det bidrar til å forbedre kroppsholdning, og opprettholder en følelse av balanse i kroppen din også.
 • Det forbedrer fordøyelsen.
 • Det stimulerer også reproduktive organer og reduserer menstruasjons og menopausale symptomer.

Vitenskapen bak den Parsvottanasana

Når du bygger et godt fundament mens du justere i Parsvottanasana, vil du lære å utvikle en følelse av frihet. Når du praktiserer denne asana og brett fremover mot en lav baseline, er den velkjente følelsen av frykt for å falle. Men det er denne frykten som vil gjøre at du mister justeringen av den ytre kroppen og bygge spenning i indre kroppen. Grensene og strukturen i denne justeringen og muskuløs handling som du antar gjennom denne asana vil tillate deg å falle i positur dypt og trygt, slik at du mer bevegelsesfrihet. Det er ironisk at når du oppretter definerte grenser i denne positur, vil du bli fri.

forberedende Poses

Adho Mukha Svanasana
Anjali mudra
Baddha Konasana
Gomukhasana
Prasarita Padottanasana
Supta Baddha Konasana
Uttanasana
Utthita Parsvakonasana
Utthita Trikonasana
Vrikshasana

Oppfølging Poses

Dandasana
Pincha Mayurasana
Prasarita Padottanasana
Salabhasana
Salamba Sarvangasana
Salamba Sirsasana
Utkatasana
Virabhadrasana jeg

Nå som du vet hvordan du gjør pyramiden positur, hva venter du på? Dykk ned i godhet denne asana, og føler gjenopplivet og forynget. Alt som trengs er en porsjon tro!