Hvordan gjøre Salamba Sarvangasana og hva er dens fordeler

Home » Review » Yoga Basic » Hvordan gjøre Salamba Sarvangasana og hva er dens fordeler

Hvordan gjøre Salamba Sarvangasana og hva er dens fordeler

Sanskrit: सर्वाङ्गासन; Salamba – Støttet, Sarva – Alle, Anga – Limbs, Asana – Pose; Uttales As – Sahr-vahn-gah-sah-nah

Dette asana kalles “mor” eller “dronning” av alle asanas. Det betyr bokstavelig talt inn i alle lemmer positur. Men det kalles en skulder stativ, bare fordi vekten av kroppen din hviler på den benete delen av skuldrene. Dette asana er en kraftig en, og det er en inversjon som hjelper deg enkelt inn i de mer komplekse inversjoner. Denne viktige yoga asana er en av de første du vil praktisere og vil fortsette å øve, selv etter at du har mestret det.

Hva du bør vite før du gjør dette Asana

Dette asana må praktiseres enten første tingen i morgen eller minst fire til seks timer etter et måltid. Mage og tarmer må være tom når du praktiserer denne asana. Maten inge må bli fordøyd, slik at det er nok energi til å bruke i løpet av praksis.

Nivå: Intermediate / Advanced
Stil: Hatha Yoga
Varighet: 30 til 60 sekunder
Repetisjon: Ingen
Strekker: skuldre, nakke
Styrker: Spine, rygg, skuldre

Hvordan gjøre Salamba Sarvangasana

 1. Begynn med å ligge flatt på ryggen, holde bena sammen og armene ved din side.
 2. Med en rask bevegelse, løft beina, rumpe og rygg, slik at albuene støtte underkroppen, og du står høyt på skuldrene. Bruk hendene til å støtte ryggen.
 3. Som du slå seg ned i positur, sørg for at du beveger albuene nærmere hverandre. Rett ryggraden og ben. Din kroppsvekt bør ligge på skuldrene og overarmene. Ikke støtte kroppen på halsen eller hodet.
 4. Firmaet opp bena og peker tærne ut. Hold stillingen i ca 30 til 60 sekunder. Pust dypt mens du gjør det. Hvis du føler noen belastning på nakken, slipper umiddelbart.
 5. For å løsne, senke knærne, og ta hendene til gulvet. Deretter ligge flatt og slappe av.

Forholdsregler og Kontra

 1. Dette er noen punkter av forsiktighet som du må huske på før du gjør dette asana.

1. Unngå å praktisere denne asana hvis du har følgende betingelser.
en. Diaré
b. Hodepine
c. Høyt blodtrykk
d. Menstruasjon
e. nakkeskade

 1. Hvis du har mestret denne positur, kan du fortsette å praktisere det før sent i svangerskapet. Men du bør ikke begynne å praktisere Sarvangasana etter at du har blitt gravid.
 1. Siden dette er et komplekst asana, er det best hvis det er praktisert under oppsyn av en ekspert.

Nybegynnertips

Som en nybegynner, kan albuene glir fra hverandre, forårsaker overarmene til å rulle innover. Dette kan i sin tur føre til at overkroppen til å synke på den øvre del av ryggen, derfor, sammenpressing av positur, og også forårsaker at halsen til belastningen. Bruk et teppe for å støtte dine skuldre. Rulle opp en klebrig mat og sett den på dette teppet slik at dens lange aksen er parallell med kanten på motsatt side av skuldkanten. Nå, som du kommer inn i positur, la albuene til å bli løftet og sikret på klebrig mat.

Avansert Pose Variasjoner

Å intensivere strekningen i skulderbladene, dette er hva du bør gjøre. Først, sørg for at du sprer begge håndflatene mye og plassere dem mot baksiden torso. Deretter, trykk inn og opp mot ribbeina på ryggen med den lille og ringfinger. Hver gang en stund, fjerne hendene fra baksiden, trykker skulderbladene i, og plasser hendene tilbake, hver gang nærmere hodet enn de var før.

Fordelene av de støttede skulder Stand

Dette er noen fantastiske fordelene ved skulder stå yoga positur.

 • Det hjelper å roe hjernen, kurer mild depresjon, og lindrer stress.
 • Det bidrar til å stimulere prostata kjertler, skjoldbruskkjertelen, og abdominal organer.
 • Nakke og skuldre får en god strekk.
 • Rumpe og ben få tonet.
 • Digestion er forbedret, og metabolismen reguleres.
 • Dette asana lindrer symptomene på overgangsalder.
 • Tretthet og søvnløshet er redusert.
 • Dette asana hjelper kur bihulebetennelse, astma og infertilitet.

Vitenskapen bak den Salamba Sarvangasana

Dette asana er en av de mest terapeutiske og eldste asanas. Ifølge den gamle yoga tekst, adresser det hvert organ og chakra i kroppen. Det hjelper å kurere en sykdom og forbedre arbeids av kjertelen, orgel eller system. Dette asana krever ikke bare fokusere, men vekker det også. Ikke rart det kalles mor til alle asanas.

Nå som du vet hvordan du gjør skulder stå, hva er det du vet du venter på? Noen ganger trenger man å stå opp på sine skuldre i stedet for sine føtter for å få et bedre perspektiv på livet. Du vil se deg selv i rosa helse hvis du øver skulderen stå regelmessig.