Hvordan gjøre Salamba Sirsasana og hva er dens fordeler

Home » Review » Yoga Basic » Hvordan gjøre Salamba Sirsasana og hva er dens fordeler

Hvordan gjøre Salamba Sirsasana og hva er dens fordeler

Sirsasana, Shirshasana Sirshasana, eller Headstand er en asana. Sanskrit: शीर्षासन; Sa – Med, Alamba – Støtte, Sirsa – Head, Asana – Pose; Uttales As – sah-LOM-bah skjær-Shahs-anna

Dette utgjør innebærer en fullstendig inversjon av kroppen, med kun støtte av underarmene. Dette asana sies å være kongen av alle asanas. Det må gjøres når overkroppen er sterk nok til å holde kroppsvekten. Derfor må du øve en hel masse andre asanas å bygge styrken som kreves for å gjøre Sirsasana.

Hva du bør vite før du gjør dette Asana

Dette asana må bare gjøres på tom mage. Du må sørge for å ha dine måltider fire til seks timer før praksis og gi kroppen nok tid til å fordøye maten. Ideelt sett må det være en 10-12 timers gapet mellom måltider og praksis, som er grunnen til at det er best rådes til å praktisere denne asana tidlig på morgenen. Men på grunn av travle hverdag, mange mennesker finner det vanskelig å trene i morgen. Slike mennesker kan praktisere yoga på kvelden. Tarmer må også være ren mens du praktiserer dette asana.

Nivå: Middels til avansert
Stil: Vinyasa
Varighet: 1-5 minutter
Repetisjon:  Ingen
Strekker: ben, rygg
Styrker: ben, armer, ryggraden, Lunger

Hvordan gjøre Salamba Sirsasana

 1. Plasser en solid, mykt teppe på gulvet for å dempe hodet. Deretter knele ned på gulvet, og interlace fingrene etter at du plasserer underarmene på gulvet. Pass på at albuene er skulderbredde fra hverandre. Skubber overarmene utover, og trykk bestemt din indre håndleddene på gulvet.
 2. Plasser kronen av hodet på teppet. Sett bunnen av begge håndflatene sammen, og passer din krone mot dine foldede hender.
 3. Pust inn og løft knærne. Deretter går mot albuene med hælene løftes opp fra gulvet. Nå, løft gjennom lårene slik at kroppen danner en omvendt ‘V’. Skyv skulderbladene mot ryggen din. Deretter løfter dem mot halebenet slik at den fremre delen av overkroppen din blir forlenget. Dette vil holde vekten av skuldrene påvirker hodet og nakken.
 4. Som du puster ut, løft føttene opp fra gulvet. Det er viktig å løfte begge føttene sammen, selv om knærne bøye litt som du løfter opp. Plasser bena vinkelrett på gulvet, og firmaet opp halebenet mot den bakre delen av bekkenet. Presse hælene opp mot taket. Kroppen skal være på linje i en rett linje.
 5. Holde vekten balansert på begge underarmene. Hold posere i ca 10 sekunder som en nybegynner. Hold øke tiden til du kan bo i det i opptil fem minutter eller så lenge du er komfortabel.

Forholdsregler og Kontra

Dette er noen punkter av forsiktighet må du huske på før du praktiserer dette asana.

 1. Unngå dette asana for enhver pris hvis du lider av følgende problemer:
 • Ryggskade
 • hodepine
 • En hjertesykdom
 • Høyt blodtrykk
 • Hvis du mensen
 • En nakkeskade
 1. Hvis du har lavt blodtrykk, ikke begynner din praksis med dette asana.
 1. Bare hvis du er en ekspert eller har vært praktisere dette posere for lang, kan du fortsette å praktisere dette utgjøre gjennom svangerskapet. Men ikke begynne å praktisere denne positur når du blir gravid.
 1. Dette er en avansert positur og må praktiseres bare under tilsyn av en sertifisert yoga instruktør. Det er også best å konsultere legen din før du gjør dette asana.

Nybegynnertips

Som en nybegynner, er det alltid en tendens til å veie hodet og halsen og ned. Dette er skadelig. Så, er det best å bruke støtte av en vegg når du begynner. Som du starter, plasserer hendene i posisjon, og løft hodet litt opp fra gulvet. Deretter forsiktig senke det, mens du legger om lag 90 prosent av kroppsvekten på armer og skuldre. Som du øver, holde overføre mer vekt på hodet. Prosessen må skje gradvis. Som du avslutter positur, løft hodet litt opp fra gulvet før du setter bena ned.

Avansert Pose Variasjoner

Du kan også prøve Eka Pada Sirsasana når du har mestret denne asana. Når du antar positur, puster og lavere ene benet slik at det er parallelt med gulvet, mens den andre fortsatt er vinkelrett på gulvet. Hoftene av det bøyde ben vanligvis pleier å synke. For å rette på dette, slår det benet litt utover slik at baken kommer nærmere og roter bare fra hofteleddet. Hold stillingen i noen sekunder. Pust inn, og bringe senket benet tilbake til posisjon. Gjenta ved å senke det andre benet.

Sirsasana II

Som en variasjon kan du også prøve Sirsasana II eller Tripod Headstand. Dette asana er brukt som en mellom positur som du kommer inn og ut av armen balanserer.

Hvordan gjøre det

 1. For å begynne denne asana, anta en tabletop posisjon.
 2. Lag et stativ med kroppen din. Plasser hånden skulder bredde hverandre og i tråd med føttene. Trekke hodet til matten, omtrent en halv fot foran hendene.
 3. Du må nå sørge for at overkroppen er rett.
 4. Klem triceps mot hverandre. Trekke på skuldrene ned, slik at de er innebygd i ryggen. Engasjere magen som du holder klemme armene.
 5. Tegn på kne. ​​Hvil på armene, og skaper en ball med kroppen din. Deretter sakte løfte føttene til himmelen.
 6. Løft bena slik at de er vinkelrett på gulvet. Sørg for at halebenet er godt satt inn i bekkenet.
 7. Engasjere hele kroppen som din rett ut knærne. Trykk gjennom hjørnene av føttene.
 8. Hold positur bare i ca 5 til 10 åndedrag. Deretter hopper og slipp.

Fordelene av de støttede Headstand

Dette er noen fantastiske fordeler av Salamba Sirsasana.

 • Det helt roer sinnet og lindrer stress på et øyeblikk på grunn av intens stretching. Det kan også kurere mild depresjon.
 • Det er kjent for å stimulere både pineal og hypofysen.
 • Lungene, rygg, armer og ben er styrket med dette asana.
 • Abdominal organer er tonet, og fordøyelsen er forbedret.
 • Dette asana fungerer også på det reproduktive systemet og bidrar til å kurere ufruktbarhet med vanlig praksis. Det lindrer også menstruasjons og menopause symptomer.
 • Det hjelper å kurere bihulebetennelse, astma og infertilitet.

forberedende Poses

Sarvangasana
Adho Mukha Svanasana
Uttanasana
Virasana

Oppfølging Poses

Adho Mukha Svanasana
Bālāsana

Dette asana er ikke villedende. Det ser utfordrende, og det er faktisk utfordrende. Men i likhet med mange av de avanserte yoga, er dette en utfordring, må du definitivt ta opp for å oppleve og bli kjent med kroppen din som aldri før.