Hvordan gjøre Supta Matsyendrasana og hva er dens fordeler

Home » Review » Yoga Basic » Hvordan gjøre Supta Matsyendrasana og hva er dens fordeler

Hvordan gjøre Supta Matsyendrasana og hva er dens fordeler

Supta – Reclining, Matsyendra – Lord Of The Fish, Asana – Pose; Uttales As – SOOP-tah MAHT-se-en-DRAHS-uh-nah

Den Supta Matsyendrasana, også kalt Liggende Twist, den Liggende Twist, Reclining Lord Of The Fish Pose, og Jathara Parivartanasana, er en restorative nybegynner positur. Det sies å slappe av sinnet og kroppen. Dette asana er oppkalt etter Lord of fisk, Matsyendra, som var en Yogi og studenten Lord Shiva.

Hva du bør vite før du gjør dette Asana

Du må sørge for å holde magen og tarmene tom før du praktiserer dette asana. Ha dine måltider minst fire til seks timer før du gjør asana slik at maten blir fordøyd og det er nok energi for deg til å bruke i løpet av praksis.

Det er best å praktisere yoga først i morgen. Men hvis du ikke kan trene i morgen, er det greit å praktisere det i kveld.

Nivå: Grunnleggende
Stil: Hatha Yoga
Varighet: 30 til 60 sekunder
Repetisjon: Når på hver side
strekninger: Magen, bryst, skuldre, nedre rygg, hofter, USA ryggrad, Øvre tilbake
Styrker: indre organer, Spine

Hvordan gjøre Supta Matsyendrasana (Liggende Twist)

 1. For å begynne denne asana, må du ligge flatt og rett på ryggen. Pust ut, og trykk forsiktig korsryggen i gulvet.
 2. Kontraherer magemusklene. Deretter puster inn og bøy knærne som du løfter føttene opp fra gulvet.
 3. Pust ut, og strekke armene ut slik at de skaper en rett linje med skuldrene. Plasser håndflatene vendt nedover slik at de gir deg den ekstra støtte. Bruk kjernemuskulaturen til å støtte ryggraden. Mens du gjør dette, ta med knær og føtter sammen.
 4. Pust inn og løft føttene litt høyere enn knærne.
 5. Pust ut og senk bena til venstre på gulvet, noe som gjør at knærne og føttene er stablet. Du må også sørge for at knærne skal være på hoften nivå, og hælene bør hvile en fot bort fra setet.
 6. Pust langsomt og dypt som du forsiktig snu hodet til høyre. Root Down høyre skulder slik at du er i stand til å opprettholde en vri i øvre ryggraden. Hvis du holder armene på skulderen, vil det hjelpe rot skuldrene. Hold posere for ca 30 til 60 sekunder.
 7. For å frigjøre positur, trykker hendene i gulvet, og trekke sammen musklene i magen. Pust, og løft brystet og knærne over brystet. Hold knærne.
 8. Puste ut. Trekk lårene til brystet, og løft hodet og brystet til lårene. Pass på at du ikke løft skuldrene som hodet er hevet.
 9. Senk skuldrene og hodet mot gulvet, og kontrakten din magemusklene. Deretter strekke ut armene igjen, og gjenta vri på den andre siden.

Forholdsregler og Kontra

Dette er noen punkter av forsiktighet må du huske på før du gjør dette asana.

 • Unngå å praktisere denne asana hvis du har alvorlige problemer i korsryggen.
 • Hvis du er gravid, praksis denne asana bare under veiledning av en ekspert. Du kan også være behagelig å praktisere denne asana med en pute mellom knærne.
 • Unngå dette asana hvis du har hatt en operasjon av et internt organ.

Nybegynner tips

Som en nybegynner, kan det være vanskelig å stable på bena i denne asana. Så sørg for at du strekke toppen kneet bare så mye du kan. Ikke presse for mye. Du kan bruke en styrke eller en pute å hvile toppen kneet. Dette vil bidra til å redusere omfanget av bevegelse.

Avansert Pose Variasjon

For å øke strekk i hoftene, kan du prøve denne varianten.

Kryss høyre kne over venstre, og hvis du er fleksibel nok, pakk høyre fot rundt venstre leggen, nesten etterligne plasseringen av beina i Garudasana. Bevege hoftene litt til høyre, og slipp knærne til venstre. Deretter ta bena tilbake til sentrum og gjenta asana på motsatt side.

Fordelene med liggende Twist

Dette er noen fantastiske fordelene med Liggende Twist.

 • Det sikrer ryggraden og ryggvirvlene få nok bevegelse og dermed bli mer fleksibel.
 • Det stimulerer og toner indre organer.
 • Det tilbyr en komplett detox dine indre organer.
 • Dette asana sikrer bedre fordøyelse.
 • Det gir dine skuldre, bryst, midtre rygg, hofter, nedre del av ryggen, og øvre rygg en god strekk.
 • Hvis du har stivhet eller smerter i ryggsøylen, hoftene eller nedre del av ryggen, hjelper dette asana avlaste det.
 • Det frigjør stress og angst.

Vitenskapen bak den Supta Matsyendrasana

Omtrent alle yoga vri tjener som en balsam for å bidra til å avlaste kvalt pusting, svak fordøyelse, eller lav energi, bortsett fra forskjellige verk og smerter. Det gir deg en boost av forfriskende energi. En vri gir deg muligheten til å føle kraften av å vri hele kroppen fra kjernen. Du vil føle pusten din bedre, og spenningen i nakken og ryggen lette ut. En vri lindrer også uryddig nerver. Når man antar at en tilbakelent stilling, dvele dere rundt i spiraler og kurvene i stilling, og dermed tillate vridning til å trenge dypt inn i ryggraden. På slutten av det, er du sikker på å føle deg ren, oppfrisket og uthvilt.

Nå som du vet  hvordan du gjør sittende vri yoga positur, hva venter du på? En vri er behagelig og beroligende, og dette vri, med ekstra helsefordeler, er absolutt verdt å prøve.