Hvordan gjøre Tolasana og hva er dens fordeler

Home » Review » Yoga Basic » Hvordan gjøre Tolasana og hva er dens fordeler

Hvordan gjøre Tolasana og hva er dens fordeler

Tulasana (sanskrit: तुलासन), Balance Pose, Dolasana (Swing Pose), Tolasana (Scale Pose), eller Utthita Padmasana (Raised Lotus Pose) er en asana. Tola – Balanse, Asana – Pose; Uttales As – toeLAHS-anna

Dette asana fått navnet sitt fra Tola (betydning skala) fordi den ligner på skalaen eller balansen. På engelsk kalles det Scale Pose eller Balance Pose. Det er også kjent som Forhøyet Lotus Pose eller Lifted Yoga Pose. Det er kjent for å utvikle bein og muskler i kroppen. 

Hva du bør vite før du gjør The Asana

Du må sørge for å holde magen og tarmene tom før du praktiserer dette asana. Ha dine måltider minst fire til seks timer før du gjør asana slik at maten blir fordøyd og det er nok energi for deg til å bruke i løpet av praksis.

Det er best å praktisere yoga først i morgen. Men hvis du ikke kan trene i morgen, er det greit å praktisere det i kveld.

Nivå:
Mellomstil: Hatha Yoga
Varighet: 30 til 60 sekunder
Repetisjon: Ingen
strekninger: Arms, lår, hamstrings
Styrker: armer, skuldre, mage, hofter, rygg, håndledd

Hvordan gjøre Tolasana (Scale Pose)

 1. Start denne asana ved å sitte på matte og forutsatt at bena i kors holdning. Sørg for at hoftene er høyere enn knærne, slik at du lett kan skli inn i Lotus Pose.
 2. For dette, må du krysse foten av det ene benet over lårene til den andre, slik at hælen av foten er satt inn det press på hofteleddet. Du må slå på sålen opp og forlenge beinet gjennom ankelen. Nå, ta med den andre foten på den andre låret, slik at hælen berører hofteleddet. Men pass på at sålen er snudd opp.
 3. Bøye føttene, og som du gjør det, må anklene på begge føttene er presset ned på lårene.
 4. Plasser hendene ved siden av hoftene, og sørge for at håndflatene trykkes godt ned. Når du er klar, løfter baken opp fra bakken.
 5. Hold posere i ca 30-60 sekunder. Deretter kommer ned, og forsiktig slipper positur. Selv om du ikke nødvendigvis trenger å gjenta positur med det andre benet opp i Lotus Pose, må du veksle bena hver gang du praktiserer asana.

Forholdsregler og Kontra

Dette er noen punkter av forsiktighet må du huske på før du gjør dette asana.

 • Du må unngå dette asana hvis du har et håndledd eller en skulderskade.
 • Du må også unngå dette asana hvis du har ankel eller kneskader.
 • Styr klar av dette asana hvis du har stramme lår eller hofter.

Nybegynner tips

Som en nybegynner til yoga, hvis du synes det er vanskelig å komme inn i den fulle Padmasana, kan du få en følelse av Tolasana med Ardha Padmasana også. I dette tilfellet vil baken løfte opp fra gulvet, men bunn ben og ytre kalv muskler vil ikke.

Avansert Pose Endringer

Å intensivere strekningen, må du tegne de indre lyskene opp slik at de er i kjernen av torso, sammen med forsiden av ryggraden.

Fordelene av skalaen Pose (Tolasana)

Dette er noen fantastiske fordeler av skalaen Pose.

 • Din ytre hofte og musklene i bena blir strukket.
 • Det hjelper engasjere magemusklene og toner dem også.
 • Det bidrar til å gjøre hendene og musklene i øvre skulder sterk.
 • Kjernefunksjonaliteten får et løft.
 • Dette asana skaper en følelse av balanse og bevissthet i kroppen.
 • Sinnet er lettet av stress og angst.

Vitenskapen bak den Tolasana

Dette asana er en rolig, sterk positur som krever både tålmodighet og utholdenhet til å få det riktig. Du må sørge for at du holde tankene rolig og uten tanker. Pusten må være konstant også. Dette bør gjøres mens du arbeider mot dingler som en skala. Så, som du får muligheten til å løfte deg opp, du vil også få balanse mellom kropp, sinn og ånd.

Nå som du vet hvordan du gjør Utthita Padmasana, hva venter du på? Livet handler om å finne den rette balansen. Inntil du får det riktig, kan du bruke Tolasana å finne balansen mellom ånd, sjel og kropp.