Hvordan gjøre Viparita Karani og hva er dens fordeler

Home » Review » Yoga Basic » Hvordan gjøre Viparita Karani og hva er dens fordeler

Hvordan gjøre Viparita Karani og hva er dens fordeler

Sanskrit: विपरीतकरणी; Viparita – Inverted, Karani – gjør; Uttales As – vip-par-ee-tah bil-AHN-ee.

Den Viparita Karani er en mild inversjon og kalles også Inverted Lake Pose eller bena opp veggen positur. Det har anti-aging effekt på kroppen din, bortsett fra en rekke andre helsefordeler. Noen hinduistiske skrifter oppgir at Viparita Karani ikke bare reduserer rynker, men også holder både alderdom og død i sjakk. Dette asana, å være en styrkende positur, gjør at blodet å sirkulere til alle deler av kroppen. Derfor hjelper det lindrer bare om noen sykdom.

Hva du bør vite før du gjør The Viparita Karani

Du må sørge for å holde magen og tarmene tom før du praktiserer dette asana. Ha dine måltider minst fire til seks timer før du gjør asana slik at maten blir fordøyd og det er nok energi for deg til å bruke i løpet av praksis.
Det er best å praktisere yoga først i morgen. Men hvis du ikke kan trene i morgen, er det greit å praktisere det i kveld.

Nivå: Grunnleggende
Stil: Hatha Yoga
Varighet: 5 til 15 minutter
Repetisjon: Ingen
strekninger: Front torso, baksiden av nakke, rygg ben

Hvordan gjøre Viparita Karani

Å være en restorative positur, mange mennesker liker å bruke rekvisitter som supplerer, puter og brettet tepper mens du gjør dette asana. Hold en rekvisitt av ditt valg ved siden av deg mens du gjør dette asana. Deretter følger du disse trinnene.

 1. Finn en åpen plass i nærheten av en vegg og sitte ved siden av, slik at føttene er på gulvet, spre foran deg, og på venstre side av kroppen berører veggen.
 2. Puste ut. Ligg på ryggen, noe som gjør at baksiden av bena trykk mot veggen, og at fotsålene vende oppover. Det vil ta deg litt bevegelse for å bli komfortabel i denne posisjonen.
 3. Plasser setet litt bort fra veggen eller trykker dem mot veggen.
 4. Sørg for at ryggen og hodet hviler på gulvet. Du vil finne at kroppen danner en 90 graders vinkel.
 5. Løft hoftene opp og skyv en rekvisitt under dem. Du kan også bruke hendene til å støtte hoftene og form som kurve i underkroppen.
 6. Hold hodet og nakken i en nøytral posisjon og myke halsen og ansiktet.
 7. Lukk øynene og pust. Hold stillingen i minst fem minutter. Slipp og rull til hvilken som helst side. Pust før du setter deg opp.

Forholdsregler og Kontra

Dette er noen punkter av forsiktighet må du huske på før du gjør dette asana.

 • Dette asana er en mild inversjon, og derfor må det unngås under menstruasjon.
 • Unngå dette asana hvis du har alvorlige øyeproblemer som glaukom.
 • Hvis du har alvorlige rygg- og nakkeproblemer, sørg for at du gjør dette asana under veiledning av en sertifisert yoga instruktør.
 • Hvis du oppdager en kribling i føttene når du øver denne asana, bøy knærne og trykk sålene, og bringer hælene nær bekkenet.

Nybegynner tips

Som nybegynner kan du finne det vanskelig å få justeringen rett i denne positur. For dette, må du puster slik at hodene på dine lår bein er fast presset mot veggen. Dette vil bidra til å frigjøre rygg, mage og lyske. Du må forestille innånding ned gjennom torso, og presser hodet på lår bein nær veggen. Som du puster ut hver gang, la lår bein trykke hardere på veggen og overkroppen trekke bort fra veggen.

Pose Variasjon

Hvis du har nok plass, kan du spre bena i et bredt ‘V’ når de er mot veggen. Dette vil øke strekk i lysken og lårene. Alternativt, for å øke strekningen, bøye knærne og røre sålene sammen. Skyv ytterkantene av føttene ned og ta med hæler nærmere bekkenet. Presse hendene mot toppen av innsiden av lårene for å øke strekk i lysken.

Fordelene med Inverted Lake Pose

Dette er noen fantastiske fordelene med Viparita Karani.

 1. Det hjelper å slappe av slitne, trange føtter og ben.
 2. Det gir forsiden av torso, baksiden av bena, og baksiden av halsen en god strekk.
 3. Det avlaster en mild ryggsmerter.
 4. Dette er en asana som bidrar til å berolige og roe sinnet.
 5. Dette asana har terapeutiske fordeler for følgende:
  a. Angst
  b. Leddgikt
  c. Fordøyelsesproblemer
  d. Hodepine
  e. Høyt og lavt blodtrykk
  f. Søvnløshet
  g. Migrene
  h. Mild depresjon
  i. Åndedretts plager
  j. Urinveier
  k. Åreknuter
  l. Menstruasjonssmerter
  m. Premenstruelt syndrom
  n. Overgangsalder

Vitenskapen bak den Viparita Karani

Dette asana er en energigivende inversjon som avlaster ryggraden, føtter, ben, og nervesystemet. Det bringer forsiktig kroppen i en tilstand av fullstendig avslapning. Uansett nivå av erfaring, kan enhver yoga student gjøre dette asana. Det sies at når du tar litt fri i dag for å reversere fremover bevegelser skuespill, gjør, og utføre, kroppen og hjernen går inn i en tilstand av ren bevissthet. Dette gjør at tankene til å gå inn i en tilstand av dyp meditasjon. Det beroliger også hjernen og gjør det mer selvbevisst.

Det er på grunn av disse beroligende fordelene som dette asana er vanligvis gjort på slutten av yoga regime, rett før kroppen går inn i shavasana. Men dette asana kan også utføres i praksis uavhengig av hverandre, og ikke som en del av en rutine.

Hvis du legger dette asana til din vanlige treningsprogram, ditt sinn, kropp og ånd er sikker på å være avslappet og restaurert. Dette asana umiddelbart løfter humøret etter en lang og slitsom dag, spesielt hvis du har vært på føttene hele dagen. Alt du trenger er fem minutter – du vil bli overrasket over hvor denne enkle asana vil energi deg!