Hvordan gjøre Vrikshasana og hva er dens fordeler

Home » Review » Yoga Basic » Hvordan gjøre Vrikshasana og hva er dens fordeler

Hvordan gjøre Vrikshasana og hva er dens fordeler

Vriksasana eller treet Pose er en asana. Sanskrit: वृक्षासन; Vriksha – Tree, Asana – Pose; Uttales som – vrik-Shahs-anna

Denne holdning er en nær kopi av den jevne, men grasiøs holdning av en tree.the navnet kommer fra sanskrit ord  vriksa  eller  vriksha  (वृक्ष, vṛkṣa) som betyr “tre”, og  asana  (आसन) betyr “holdning”. For denne positur, i motsetning til de fleste andre yoga, er du pålagt å holde øynene åpne, slik at kroppen kan balansere seg. Dette asana har en rekke fordeler.

Hva du bør vite før du gjør The Vrikshasana

Det er best å øve tre pose yoga på tom mage. Det må være minimum fire til seks timer mellom måltidet og praksis. Dette vil gi kroppen nok tid til å fordøye mat og energi kroppen din, noe som gjør den klar for aktivitet.

Imidlertid kan det være ideelt å utføre Vrikshasana i morgen. Dette asana innebærer fokus og konsentrasjon, og det er best å channelize dette i morgen når hjernen din er klar av bekymringer og stress fra happenings av dagen.

Nivå: Beginner
Stil: Hatha Yoga
Repetisjoner: 1 minutt på hver etappe – Gjenta 5 ganger på hvert ben
Styrker: ankler, lår, kalver, ryggsøylen
Strekker: lyske, lår, skuldre, brystkasse

Hvordan gjøre treet Pose (Vrikshasana)

 1. Stå helt oppreist og slippe armene til siden av kroppen din.
 2. Bøy høyre kne, og deretter, plasserer høyre fot høyt oppe på venstre lår. Sørg for at sålen er plassert fast og flatt på roten av låret.
 3. Venstre ben må være helt oppreist. Når du har lagt til grunn denne posisjonen, puste, og finne balansen.
 4. Nå puster inn, og forsiktig heve armene over hodet og bringe dem sammen i en ‘Namaste’ mudra.
 5. Se rett på et fjernt objekt og hold blikket. Dette vil hjelpe deg å opprettholde balanse.
 6. Hold ryggen rett. Legg merke til at kroppen din trenger for å være stram, men likevel elastisk. Ta i dype åndedrag, og hver gang du puster ut, slappe kroppen din mer.
 7. Forsiktig ta hendene ned fra sidene, og slipp den høyre ben.
 8. Kom tilbake til den opprinnelige posisjonen av å stå høyt og rett som du gjorde i begynnelsen av praksisen. Gjenta dette positur med venstre ben.

Kontra og forsiktighets Of Vrikshasana

Mens praktisere yoga treet positur, må du sørge for at den eneste av løftet foten plasseres fortrinnsvis over eller, i noen tilfeller, under den stående kneet, men aldri ved siden av. Plassere foten ved siden av kneet legger press på kneet som det gjør ikke flex parallelt med frontal plan.

De som lider av høyt blodtrykk bør ikke heve armene over hodet for en lang periode. De kan holdes på brystet i ‘anjali’ mudra.

Det er best at du unngår å praktisere dette utgjøre hvis du lider av søvnløshet eller migrene.

Nybegynnere Tips For Vrikshasana (Tre Pose)

I begynnelsen kan du finne det vanskelig å få venstre fot over høyre kne. I slike tilfeller kan du plassere foten under kneet. Men, som nevnt tidligere, aldri plassere foten på kneet. Også i utgangspunktet, kan det være vanskelig å holde stødig og holde balansen. Du kan praktisere dette asana ved å holde veggen for balanse.

For å styrke og støtte konsentrasjon, ta flere dype åndedrag før praksis og også fikse blikket på et objekt rett foran deg.

Avansert Pose Endringer

For å forbedre stabiliteten, kan du strekke ut armene på dine sider, og plassere dem på en vegg ved siden av deg for maksimal støtte.

Fordeler med Vrikshasana (Tre Pose)

Vrikshasana har mange fordeler. Ta en titt på godt det kan gjøre for kroppen din, hvis praktisert regelmessig.

 • Det styrker ryggraden samtidig forbedre både balanse og likevekt.
 • Det forbedrer og hjelpemidler nevromuskulære koordinasjon.
 • Det toner musklene samtidig som leddbånd og sener i føttene sterkere.
 • Knærne bli sterkere, og hofteledd er løsnet.
 • Øynene, indre ører og skuldre er også styrket i denne positur.
 • Det avlaster dem som lider av isjias og reduserer flate føtter.
 • Det gjør du stabil, fleksibel og tålmodig. Det forbedrer konsentrasjon og aktiverer alle de mentale evner.
 • Dette utgjør hjelper å utdype thorax.

Vitenskapen bak Vrikshasana

Dette asana er i hovedsak en balansestilling, og dens viktigste fordeler ligger i å forbedre balansen og styrke nervesystemet. Når du balansere, er du nødt til å fokusere tankene dine, og som du fokusere, vil du innse at du er balansere. Når sinnet vandrer, så gjør kroppen. Stress og spenning forbyr deg fra å balansere.

Mens stabilisere ditt sinn og kropp gjennom stretching, dette asana styrker også leddene og bein og utvider hofter og bryst. Det løsner skuldrene og toner armene også.

forberedende Poses

 1. Trikonasana
 2. Virabhadrasana II
 3. Baddha Konasana

Oppfølging Poses

stående Poses

En sunn kropp må være i følge med en sunn sjel. Vrikshasana aktiverer ikke bare metabolisme, men også bidrar til å stabilisere tankene dine. Og i dagens verden, påfallende at balansen er ekstremt viktig.