Hvorfor Alignment Matters i Yoga

Home » Review » Yoga Basic » Hvorfor Alignment Matters i Yoga

 Hvorfor Alignment Matters i Yoga
“Lytt til kroppen din” er noe du hører om og om igjen i yoga klasser. For mange studenter er det en tøff direktiv til følge, særlig når de samme yoga lærere som forteller deg å lytte til kroppen din er også coaching deg inn i ubehagelige stillinger og oppmuntre deg til å bo der lenger enn du ønsker. Så hvilken er det? Har du tenkt å gjøre det på din måte eller vei?

Hva er justeringen?

Alignment er ordet vi bruker i yoga når vi snakker om den ideelle måten at en positur som bør gjøres. Før du frik ut om ordene “ideelle” og “bør”, vet at en god yoga lærer erkjenner at det er mange variasjoner i menneskelige organer og anser justeringen for å være en prosess mer enn et sluttresultat.

Alignment er et ord som refererer til måten at leddene posisjonere seg i forhold til hverandre. God justering plasserer minimal belastning på leddene for effektiv bevegelse.

For ytterligere å komplisere saken, hver stil av yoga har sine egne tanker om optimal justering, egne teknikker, og noen ganger (i Anusara, for eksempel), egen beskrivende språk.

I begynnelsen, ta en “when in Rome” tilnærming til disse stilistiske forskjeller. Etter hvert vil du finne stil og justering filosofi som passer best for deg. Det er verdt å merke seg at de fleste, om ikke alle, av våre ideer om justering, komme ut av det nittende århundre påvirkning av fysisk kultur bevegelse på moderne yoga utvikling, ikke fra noen gamle universell kildemateriale.

Justering Paradox

På den ene siden vet vi at ikke to kropper er like, og hvordan en positur mener er viktigere enn hvordan det ser ut. Vi har fått beskjed om ikke å sammenligne oss med andre, eller arbeide for en perfekt positur. På den annen side er ideell justering alltid vist, illustrert, håpet på å, og korrigert for. Hvordan kan vi forene disse to motstridende direktiver? Skulle innretting gå ut av vinduet i navnet på aksept?

Hvordan du gjør en positur spiller ingen rolle. Justering er ikke bare om å posere se pen.

I de fleste tilfeller, riktig justering gir den sikreste måten å gjøre holdning. Ofte er dette innebærer stabling bein for optimal stabilitet, og for å minimere slitasje på leddene.

Du kan være i stand til muskel deg inn i en faksimile av en kompleks positur (eller en enkel en), men uten riktig justering, er du større risiko for skade. En del av aksept er vilje til å ta hjelp når du trenger det. I moderne yoga, betyr dette ved hjelp av rekvisitter liberalt, som utviklet av Iyengar. Med rekvisitter, kan du anta flere stillinger på en måte som støtter sikker justering.

Løse justeringen paradoks krever en våpenhvile mellom intellekt og følelser. Intellektuelt, ser du at læreren gjør en positur, du ser deg selv gjøre det, du prøver å modellere deg selv på læreren. Følelsesmessig, er du ok med uansett hvor du er i forhold til læreren. Du dyrke bevissthet til å føle positur i kroppen din, for å føle når du kan bruke litt hjelp, og å tillate deg selv å akseptere at hjelp.