Hvorfor Alignment Matters in Yoga

Home » Review » Yoga Basic » Hvorfor Alignment Matters in Yoga

 Hvorfor Alignment Matters in Yoga
“Lyt til din krop” er noget man hører igen og igen i yoga klasser. For mange studerende, det er en hård direktiv at følge, især når de samme yogalærere, der fortæller dig at lytte til din krop er også coaching dig ind ubehagelige stillinger og opmuntre dig til at blive der længere end du ønsker. Så der er det? Er du formodes at gøre det på din måde eller vej?

Hvad er Alignment?

Tilpasningen er det ord, vi bruger i yoga, når vi taler om den ideelle måde at en positur bør gøres. Før du flipper ud over ordene “ideelle” og “burde” vide, at en god yogalærer erkender, at der er en masse af variationer i menneskekroppe og overveje justering for at være en proces mere end et slutresultat.

Tilpasningen er et ord, der refererer til den måde, at dine led positionere sig i forhold til hinanden. God tilpasning placerer minimal belastning på dine led til effektiv bevægelse.

For yderligere at komplicere sagen, hver stil af yoga har sine egne tanker om optimal tilpasning, sine egne teknikker, og nogle gange (i Anusara, for eksempel), sit eget beskrivende sprog.

I begyndelsen, tage en “når i Rom” tilgang til disse stilistiske forskelle. Til sidst, vil du finde den stil og tilpasning filosofi, der passer bedst til dig. Det er værd at bemærke, at de fleste, hvis ikke alle, af vores ideer om tilpasning, komme ud af det nittende århundredes påvirkning af den fysiske kultur bevægelse på moderne yoga udvikling, ikke fra nogen gammel universel kildemateriale.

Den Justering Paradox

På den ene side ved vi, at ikke to kroppe er ens, og hvordan en positur føles er vigtigere end hvordan det ser ud. Vi har fået besked på ikke at sammenligne os med andre, eller stræbe efter en perfekt positur. På den anden side er ideel tilpasning altid demonstreret, illustreret, stræbte efter, og korrigeret for. Hvordan kan vi forene disse to modsatrettede direktiver? Skulle tilpasningen gå ud af vinduet i navnet på accept?

Hvordan du gør en positur betyder noget. Tilpasningen er ikke bare om at gøre stillingen se pænt ud.

I de fleste tilfælde den korrekte justering giver den sikreste måde at gøre kropsholdning. Ofte dette indebærer stabling knoglerne for optimal stabilitet og for at minimere slitage på leddene.

Du kan være i stand til selv muskler i en faksimile af en kompleks positur (eller endda en enkelt), men uden den rette justering, du er i større risiko for en skade. En del af accept er viljen til at tage hjælp, når du har brug for det. Det betyder i moderne yoga hjælp rekvisitter liberalt, som forbillede fra Iyengar. Med rekvisitter, kan du gå ud fra flere stillinger på en måde, der understøtter sikker tilpasning.

Løsning justeringen paradoks kræver en våbenhvile mellem dit intellekt og dine følelser. Intellektuelt, du ser læreren gøre en positur, du se dig selv gøre det, du forsøger at modellere selv om læreren. Følelsesmæssigt, du er ok med uanset hvor du er i forhold til læreren. Du dyrker bevidsthed til at føle stillingen i kroppen, for at føle, når du kunne bruge noget hjælp, og at tillade dig selv at acceptere, at hjælp.