Hvorfor er Yoga Nidra en effektiv måte å slappe av

Home » Review » Fitness » Hvorfor er Yoga Nidra en effektiv måte å slappe av

Hvorfor er Yoga Nidra en effektiv måte å slappe av

Yoga Nidra er en av de dypeste tilstander av velvære kroppen din kan være i samtidig opprettholde full bevissthet. Du er fortsatt i en tilstand av lucid dreaming, er bevisst på din drøm miljø, men har liten eller ingen kjennskap til det faktiske miljøet.

Denne prosessen bevarer og konsoliderer din energi for yoga praksis. Det beroliger også systemet og forbereder den for meditasjon og pranayama. Det er viktig at du få tid til Yoga Nidra blant andre treningen praksis.

Komme klar for Yoga Nidra

Når du er i denne dyp tilstand av restaurering og avslapning, du rette oppmerksomheten mot de ulike deler av kroppen, og dette aktiverer nerver i disse områdene. Det hjelper også kroppen din akseptere og integrere fordelene med Yoga asanas som du bare praktisert. Den varer i hvor som helst mellom 15 til 30 minutter.

Du vanligvis gjør Yoga Nidra legge inn yoga trening, og det er best å dekke selv eller holde kroppen varm mens du gjør dette. Kroppstemperaturen faller i prosessen, og du kan ende opp med å fryse. Så hold et teppe hendig.

Det kan praktiseres på egen hånd også, men det er ikke tilrådelig å gjøre det etter lunsj, fordi du kan ende opp med å ta en lur.

Pass på at du praktiserer den avslappende yoga i et fredelig sted der det er ingen rot eller forstyrrelse.

Hvordan du gjør Yoga Nidra

 1. Legg deg ned flatt på ryggen, og anta Corpse Pose eller Savasana.
 2. Lukk øynene dine. Plasser bena slik at de er godt fra hverandre. Sørg for at bena slappe helt av, og tærne møte sidewards. Armene må plasseres langs kroppen din, men litt fra hverandre, slik at håndflatene åpne og vendt oppover.
 3. Pass på at du puster sakte, men likevel dypt. Dette vil gi fullstendig avslapning. Som du puster inn, vil kroppen din være strømførende, og som du puster ut, vil kroppen roe ned. Fokusere på deg selv og kroppen din, glemme alle de andre oppgavene. La gå og overgi seg!
 4. Hvis du føler deg ukomfortabel eller finne smerter eller ubehag i korsryggen, bare bruke en pute å heve bena. Dette vil gi deg mer komfort.
 5. Når du er helt komfortabel, starte fra bunnen. Kjør din oppmerksomhet mot din høyre fot. Slapp av foten helt og la oppmerksomheten dreie seg om foten din i noen sekunder. Gå deretter til høyre kne, høyre lår, og hele høyre ben. Gjør det samme for venstre ben.
 6. La din oppmerksomhet bli trukket til hele kroppen, kjønnsorganene, magen, navlen, bryst, skuldre, armer, hals, ansikt, og kronen.
 7. Pust dypt og langsomt og observere alle følelsene i kroppen. Slappe helt av. Bo i denne tilstanden av velvære i noen minutter.
 8. Når kroppen er helt avslappet, blir oppmerksom på dine omgivelser. Deretter sakte slå til høyre med øynene lukket. Legg deg ned på høyre side i et par minutter.
 9. Når du er komfortabel, sitte opp sakte, og forsiktig åpne øynene dine.

Fordeler med Yoga Nidra

Yoga Nidra har mange fordeler. Men disse er de viktigste fordelene.

 • Den kjøler ned kroppen etter en intens Yoga trening og gjenoppretter den normale kroppstemperaturen.
 • Det sikrer aktivering av nervesystemet og hjelper kroppen til å absorbere fordelene ved asanas.
 • Det spyler ut giftstoffer fra kroppen.
 • Det hjelper å hvile og slappe av i løpet av svangerskapet.

Yoga Nidra Vs. Meditasjon

Yoga Nidra er virkelig ikke det samme som meditasjon. Mens du gjør Nidra, ligg deg ned og gå inn i en semi-hypnotisk tilstand, en tilstand mellom å være våken og sovende.

Men når du mediterer, sitter du med ryggen rak og er mer våken og bevisst enn når du er i Yoga Slapp Nidra.

Dette er nesten som en forberedelse til meditasjon. Det er praksisen med følelsen av uttak som faktisk forbereder deg til å gå inn i den tilstand av meditasjon. Informasjon gitt innover, og ditt sinn og kropp er roet ned, så mye slik at du når den mentale tilstanden til meditasjon.

For de fleste mennesker i dag, er det ekstremt vanskelig å meditere, rett og slett fordi vi er så opptatt og rastløs at det er vanskelig å sitte stille og stille i lange perioder. Når du mestrer Yoga Nidra, vil den automatisk hjelpe deg å ta fatt på utfordringene i å meditere, og snart vil du være i stand til å meditere med letthet.

Generelle tips for å gjøre The Yoga Nidra

 • Det er bare naturlig å ha tilfeldige tanker og bli forstyrret av dem mens du er i Nidra. Ikke dempe dem. Også, ikke føler seg skyldig hvis du sovner i løpet av praksis.
 • Spille noen milde musikk – enten myke chants eller instrumental musikk – før du starter Yoga Slapp Nidra. Det vil hjelpe deg å slappe av. Men dette er ikke et must, fordi du vil til slutt slappe av til din egen indre rytme.
 • Ikke gå glipp av trinn snu over på høyre side og sitter opp etter noen få minutter. Når du er på høyre side, hjelper det pusten flyt gjennom venstre nesebor, og derfor kjøler kroppen ned.

Nå som du vet hvordan du gjør Yoga Nidra, hva venter du på? Yoga Nidra er like forfriskende som en god lur. Det frisker og forynger deg som ingen mengde koffein kan. Nyte og nyt!