Is Balayam Yoga het antwoord op uw Hair Problemen?

Home » Review » Beauty » Is Balayam Yoga het antwoord op uw Hair Problemen?

Is Balayam Yoga het antwoord op uw Hair Problemen?

Balayam yoga is een eenvoudige techniek van de nagels tegen elkaar te wrijven terwijl je je duim rechtop. Men denkt dat dit de doorbloeding te stimuleren om de hoofdhuid, waardoor een oplossing bieden voor problemen zoals haaruitval, roos, vergrijzing, etc. Balayam yoga, net als andere yoga asanas, helpt ook de balans van de dosha’s van het lichaam, waardoor het verbeteren van uw algehele gezondheid haar . Supplement balayam yoga met andere yoga asana’s zoals shirshasan, sarvangasana en Adho mukha svanasan te hoofdhuid en het haar gezondheid te verbeteren.

Elke dag haarverzorgingsproducten vliegen uit de schappen, winging in onze badkamers op de belofte van sterke, glanzende lokken. Ondanks dit, haar problemen zijn een feit van het leven, variërend van de oneven “bad hair day” om haaruitval en roos. Kan yoga bieden een uitweg? Balayam yoga ( “bal” = haar, “vyayam” = oefening) of prasanna mudra is een specifieke oefening die yoga beoefenaars aanbevelen voor haar problemen – en misschien wel in zijn pure eenvoud ligt zijn aantrekkingskracht.

Haar Gezondheid: Yoga kan helpen door het stimuleren van de bloedstroom naar de hoofdhuid

Balayam en andere yoga praktijken bieden geen directe remedie voor haar problemen. Evenmin kunnen ze reverse genetische haaruitval. Ze kunnen echter helpen om de diepere oorzaken van onbalans in het lichaam – waarvan ongezond haar is een symptoom.

Triggers voor haaruitval zijn stress, hormonale onbalans, veroudering, ziekte, chemische haarbehandelingen, erfelijkheid, bijwerkingen van medicijnen, en milieuvervuiling. Dit kan resulteren in een reeks van haarproblemen – roos, haaruitval, dunner worden van haar, en het begin van vergrijzing, bijvoorbeeld. Balayam yoga is een van de vele yoga-praktijken die de bloedtoevoer naar de hoofdhuid te verbeteren en het verbeteren van haar gezondheid. Deze yoga houdingen helpen bij de behandeling van de onderliggende oorzaak van het haar probleem, zij het hormonale, spijsvertering, of psychologisch, het herstel van haar gezondheid in het proces.

Balance Doshas: Ayurvedische theorie over hoe Balayam Yoga Works

In Ayurveda, haar en nagels zijn mala – rudimentaire producten van de metabole processen die verder gaan in de vorming van het skelet. Het effect van de drie doshas of lichaamsvochten – vata, pitta, kapha – op asthi dhatu (bones / skelet) weerspiegelt ook op haren en nagels. De buitensporige invloed van een dosha, maar vooral vata en pitta, kan leiden tot noodsignalen van roos, vroegtijdig grijs, haarverlies of dunner. Yoga moves asanas zoals balayam helpen de balans van deze dosha’s, versterken asthi dhatu, en verjongen van het haar. De wortels van de haarzakjes worden ook gedacht te worden aangesloten op uw nagels. Door wrijven de nagels tegen elkaar, je pomp de bloedcirculatie naar de hoofdhuid via dit kanaal.

Oefen Balayam Yoga voor 5 minuten per dag

Het beoefenen van balayam yoga is net zo eenvoudig als het kan krijgen! breng gewoon de handen dicht bij de borst, krullen de vingers naar binnen en wrijf de nagels tegen elkaar. Thumbs moet rechtop worden gehouden. De praktijk is dit voor 2-5 minuten per dag voor minstens een maand. Men denkt dat je haar glanzend en sterk te maken.

Balayam Yoga werkt voor zowel mannen als vrouwen

Sommige niet gevalideerde bronnen zeggen balayam yoga is alleen voor mannen, omdat het de groei van gezichtsbeharing bij vrouwen zou kunnen stimuleren! Maar er is geen hard bewijs voor deze back-up. De algemene consensus onder yoga beoefenaars is dat iedereen balayam yoga kan beoefenen. En het goede ding over balayam yoga is dat er geen bijwerkingen. Dus, zelfs als u sceptisch bent, geef het een schot, we zeggen – het kan geen kwaad om te proberen! Gewoon niet proberen waard als je nagels of de huid rondom hen zijn gewond in any way.

Supplement Balayam Yoga met andere Asana’s For Hair Health

Supplement balayam yoga met andere yoga asanas om haar problemen en de toon andere systemen van het lichaam af te weren. Onnodig te zeggen dat je nodig hebt om gezond voedsel te eten, het behoud van een gezonde levensstijl, en eventuele onderliggende problemen die uw haar als goed te behandelen. Ook is het de moeite waard gezien het feit dat de lange termijn de praktijk van yoga een hoofd van glanzend, gelukkig haar kan betekenen, afgezien van het afweren van andere hygiënische omstandigheden die haar kwaliteit beïnvloeden.

Probeer deze asanas samen met balayam yoga:

Shirshasan : versterkt het haar wortels en verbetert de bloedcirculatie naar het hoofd

Sarvangasana / matsyasana : tonen de spijsvertering en uitscheidingsstelsel; saldi doshas

Adho Mukha svanasan : Ook beroemde de neerwaartse gerichte hond vormen bekend, dit verbetert de bloedstroom naar het hoofd, verbetering van de gezondheid van de hoofdhuid en daardoor het bestrijden van roos.

Pranayama : Diepe ademhalingsoefeningen de balans van de drie dosha’s, bijdragen tot het verminderen van stress en angst, en een gevoel van welzijn te induceren.

Veiligheid Tip: Als je nog nooit van deze poses of ademhalingstechnieken hebben geprobeerd voor, of om het even welke onderliggende medische aandoening, raadpleeg dan uw arts en een gekwalificeerde yoga professional voor hen te proberen.