Je Bikram joga varen? Raziskave o varnosti Bikram joga

Home » Review » Yoga Basic » Je Bikram joga varen? Raziskave o varnosti Bikram joga

Je Bikram joga varen?  Raziskave o varnosti Bikram joga
Šestindvajset drže in dva dihalne vaje. To je formula za metodo Bikram, ki Bikram Choudhury avtorsko leta 2002 (čeprav je status avtorskih pravic pri vprašanju po pregledu 2012). Učitelji sledijo standardni scenarij, ko poučujejo na 90-minutno zaporedje. In, seveda, če to storite v vročem prostoru. Kako vroče? No, uradno potrebna temperatura 105 stopinj F z vlažnostjo 40 odstotkov. V letih, ki so tako poznavalci, ki prisegajo na zdravilni tega prepotenih prakse in tujci, ki gledajo postrani pri tem spraševali o učinkih te naloge opravili v vročini in vlagi na notranjo temperaturo jedra telesa. Zdaj raziskovalci so začeli iskati v tem zelo vprašanju.

raziskovalni

Dve nedavni študiji so uporabili podobno metodologijo. Raziskovalne teme zaužitju majhne termometri za merjenje njihove temeljne temperature in nosil monitorji srčnega utripa. Obe študiji so bile majhne, ​​le okoli 20 predmetov vsak, in tako uporabljajo ljudje, ki so se pojavili v Bikram joga.

Rezultati prve raziskave je izšel leta 2013, ki ga vodi Brian L. Tracy, profesor na Colorado State University, ki je vodil dve prejšnje študije o učinkih Bikram joga za moč in fleksibilnost, je bila ta nova raziskava osredotočena na koliko kalorij spali med joga sejo Bikram. V 19 udeleženci vadili svoje jogo individualno v laboratoriju ob poslušanju posnetka pouka učiteljevega. Te smo spremljali za določitev njegovega metabolizma, srčni utrip in temperaturo jedra. Njihova temperatura dvignila na celotnem razredu in ostala na enaki ravni v povprečju 100,3 F, ki je bil določen, da ni nevarna. Možje v študiji zažgal povprečno 460 kalorij na sejo, medtem ko ženske zažgal 333, nekoliko manj, kot jih navdušence Bikram touted.

V drugi študiji je bilo podobno metodologijo, čeprav je joga storjeno v Bikram joga studio s potrjeno učitelj namesto laboratoriju. Dvajset predmeti so bili vključeni v ta raziskovalni projekt, ki je bil pod pokroviteljstvom ameriškega Sveta o uveljavljanju in izvedli na univerzi v Wisconsinu, ki ga Emily Quandt. Še enkrat, temperatura narasla na celotnem razredu. Ob koncu seje so bile povprečne najvišje core temperature 103,2 F za moške in 102 F za ženske. En udeleženec je spike do 104,1 F in sedem predmetov šel nad 103 F.

sklepi

Čeprav sta obe študiji ugotovila, da temperatura telesa povečala v razred na raven nad 100, to je malo težko primerjati rezultate, saj vse, kar imamo iz prve študije je povprečje. Lahko se zgodi, da se nekateri posamezniki dobili v bolj nevarno temperaturnem območju, kot smo videli v drugi študiji. Ker sta obe študiji majhna, da je težko, da bi pometanje sklepov, vendar to ne zdi varno reči, da zvišanje telesne temperature je odvisna od posameznika, dajanje nekaj ljudi, ki tvega, povezanih z vročino bolezni. Prav tako je pomembno omeniti, da so vsi študijski predmeti so doživeli v Bikram joge in zato nekoliko prilagodile vročem vlažnem prostoru. Zato je treba novi študentje še posebej previdni in odmore, ko je to potrebno.

Bikram običajno, da so ene velikosti ustrezal vsem pristop, ki je lahko nevarno, če je tako trdno, da ne dovolijo razlike pri fizični odziv vsakega posameznika do okolja uveljaviti. Ameriški svet za vadbo, sponzorji študije Univerze v Wisconsinu, jasno kažejo, da se študenti dovoljeno hidrat po potrebi med Bikram joga. Konvencije okoli kdaj pijejo vodo v Bikram joga se razlikujejo, vendar so vsi učenci vroče joge je treba vedeti, da pitne vode za zamenjavo tekočin, izgubljenih je znoj ključnega pomena za sposobnost telesa, da deluje na zdrav način.