Joga Vs. Pilates – Kaj je vaša izbira?

Home » Review » Fitness » Joga Vs. Pilates – Kaj je vaša izbira?

Joga Vs.  Pilates - Kaj je vaša izbira?

V svetu se dogaja GA-GA o jogi, in tako je prav. Toda tisti, ki so v Pilates verjetno ne skrbi. No, joga in pilates so, bolj pogosto kot ne, vrgli v isti kategoriji. In čeprav so podobne prakse, ki jih imajo nekatere v nebo vpijoče razlike, ki jih ljudje ne morejo prepoznati. Torej, tukaj gre – z glavo o bitki raztezanje proti moči!

Joga Vs. Pilates – Kaj je pravi za vas?

Razlika # 1 – Izvor prakse

Joga je starodavna indijska praksa, ki je nastal pred več kot 5000 leti. S stalnim razvojem skozi stoletja in kulture, je joga razvejan v Bikram, Ashtanga, Vinyase, Iyengar, itd To po istih načelih, vendar so vključene različice, ki ustrezajo različnim potrebam.

Pilates, na drugi strani pa je veliko mlajši praksa. Začelo se je v sredini 20. stoletja in je ustanovil Joseph Pilates. Ustvaril je to obliko vadbe za rehabilitacijo in krepitev.

Majhen košček Pilates malenkosti: To je plesalci, ki so v resnici, ki to prakso znani po vsem svetu. So spremenili prakso, da bodo močni za njihovo usposabljanje.

Razlika # 2 – Razlikovanje uma, telesa in duha

Medtem ko sta joga in pilates verjamejo, da sta telo in um povezana, joga dodaja element duha v praksi preveč. Ko vadite jogo, ste nagnjeni, da razišče duhovnost skozi meditacijo.

Razlika # 3 – Kaj lahko pričakujete od razreda

Ali je joga razred ali razred Pilates, vsak je drugačen. Torej, ne morete izslediti minuto podrobnosti. Vendar pa je to širok spekter, kaj lahko pričakujete v joga razreda Vs. Pilates razred.

Joga razredi imajo prilagodljiv rutino. Lahko združite variacije zaporedja in drže, da bi na tisoče različnih kombinacij. Prav tako je odvisno od tega, kaj stil joge izberete, ali kateri učitelj greš. Ashtanga in Bikram stil joge sta dve obliki joge, ki imajo določeno zaporedje. Z vsako drugo obliko, obstaja Množica razlike možne. Prav tako nekateri joge vključuje meditacijo kot del rutine. To inculcates osredotočenost in predanost na začetku razreda in vam omogoča, da vpijejo v in izkoristili prednosti vaj po razredu.

Razredi pilates, pa so bolj strukturirane. Tako boste vedeli, kaj lahko pričakujete, ko hodiš v razred.

Razlika # 4 – Actual vaja

Oba prakse vam bo pomagal pridobiti moč in prožnost.

V tipični joge, vsak in vsaka mišica v telesu dobi enako vadbo. Vsaka poza sledi nasprotno držo, da se zagotovi vzpostavitev ravnovesja v telesu. Core moč je bistveni del joge. Ampak, to je samo košček sestavljanke, in ne celoten poudarek.

Pilates vadba vam daje popolno telesno vadbo. Osredotoča se predvsem na poravnavo hrbtenice in krepitev jedro. Gibi so regimented. Nekateri razredi uporabo strojev, ki vam pomaga pridobiti moč. Ostali vključujejo delajo na mat in uporabljajo samo odpornost organizma zgraditi jedro moči.

Razlika # 5 – kalorij boste spali in težo Izgubili ste

Joga in pilates za hujšanje – kateri je boljši? Za 50 minut Hatha joge boste lahko spali do 145 kalorij. Če se odločite za sejo Power Yoga, lahko izgubite do 250 kalorij.

Normalno 50-minutni Pilates vadba pomaga spali okoli 175 kalorij. V intenzivnem in napredno prakso, lahko zapišete do 375 kalorij.

Razlika # 6 – Uporaba dihanja

Oba joga in uporaba pilatesa z dihanjem in koncentracije tehnike. Joga, čeprav uporablja dihanje na bolj intenzivno ravni.

Ko vadite oblike Ashtanga ali Vinyasa joge, uporabite Ujjayi dihanje, kjer si povečati trajanje vdihavajo in izdihu kot greš globlje v praksi. Ste tudi zahteva, da se ujemajo sapo za gibanje in držo. Joga tudi pranajame, ki je oddelek namenjen dihanju.

V praksi Pilates, si dihati skozi nos in dihanje skozi usta.

Torej, katera bi si izbrali?

Če je vaš cilj je, da izgubijo težo in okrepiti svojo hrbtenico, potem pa, seveda, ste morda že naredili svoj um, da gre za pilates.

Vendar, če iščete za vse okrogle prakse, da tudi vam pomaga povezati na duhovni ravni, joga je vaša izbira.

To je bilo vse okoli y OGA vs pilates. Če ste zamenjali, boste morda želeli poskusiti oboje, in vidite, katera uživate bolje. V nekaterih razredih, boste ponavadi tudi obvestilo, ki vadite vaše telo odziva na bolje.