Jóga Vs. Pilates – Mi a választás?

Home » Review » Fitness » Jóga Vs. Pilates – Mi a választás?

Jóga Vs.  Pilates - Mi a választás?

A világ megy ga-ga a jógáról, és jogosan. De azok, akik a Pilates valószínűleg nem érdekel. Nos, a jóga és a Pilates, gyakrabban, mint nem, dobott ugyanabban a kategóriában. És bár vannak hasonló gyakorlat, de van néhány kirívó különbségek, hogy az emberek nem ismerik fel. Tehát itt megy – a fej-on csata nyújtás vs. erőt!

Jóga Vs. Pilates – Mi jó neked?

Különbség # 1 – Az Origin Of The Practice

A jóga ősi indiai gyakorlat, amely eredetileg több mint 5000 évvel ezelőtt. A folyamatos fejlődése évszázadokon keresztül és kultúrák, a jóga ágazik Bikram, Ashtanga, Vinyasa, Iyengar, stb Ezek ugyanazokat az elveket követik, de már beépítették variációk, hogy megfeleljen a különböző igényeket.

Pilates, a másik viszont egy sokkal fiatalabb gyakorlatban. Úgy indult a 20. század közepén, és alapította Joseph Pilates. Ő hozta létre ezt a formáját gyakorolja rehabilitációs és erősítése.

Egy kis darab Pilates trivia: Ez a táncos, aki valójában tette ezt a gyakorlatot híres szerte a világon. Úgy módosította a gyakorlat, hogy azok erős a képzés.

Különbség # 2 – A különbség az elme, a test és a lélek

Bár mind a jóga és Pilates úgy vélik, hogy a test és a lélek is csatlakozik, jóga hozzáadja az elem a szellem a gyakorlatban is. Ha tornázni, akkor hajlamosak felfedezni a spiritualitás útján meditáció.

Különbség # 3 – Mit várnak az osztály

Függetlenül attól, hogy a jóga, vagy egy osztály a Pilates, mindegyik más. Tehát, ha nem tudja pontosan apró részleteket. Azonban ez egy széles spektrumú, hogy mit lehet várni egy jóga Vs. Pilates osztályban.

Jóga órák a rugalmas rutin. Akkor össze szekvenciavariánsokkal és testtartás, hogy több ezer különböző kombinációkban. Ez attól is függ, milyen stílusú jóga felveszi, vagy amelyek tanár megy. Az Astanga és Bikram jóga stílus két formája a jóga, hogy van egy beállított sorrendben. Minden más formában vannak sokadik variáció lehetséges. Emellett egyes jógaórák bevonni a meditáció, mint egy része a rutin. Ez inculcates fókusz és odaadással elején az osztály, és lehetővé teszi, hogy áztassa, és kihasználják a gyakorlatok után az osztály.

A Pilates, azonban jobban strukturált. Így tudni fogja, mire számíthat, ha bemész egy osztályban.

Különbség # 4 – A tényleges edzés

Mind a gyakorlatok segítenek Önnek erejét és rugalmasságát.

Egy tipikus jóga, minden izom a test kap azonos edzést. Minden pózt, majd egy számláló testtartás biztosítása létrehozását egyensúlyát a szervezetben. Core erőssége lényeges része a jóga. De ez csak egy darab a puzzle, és nem az egész hangsúly.

A Pilates edzés ad egy teljes test edzést. Elsősorban az összehangolása a gerinc és erősíti a mag. A mozdulatok regimented. Egyes osztályok gépkezelői segítségével erősödik. A többiek magukban dolgoznak ki a szőnyeget, és csak a szervezet ellenálló képességét, hogy építsenek az alapvető erőt.

Különbség # 5 – A kalóriát éget és a tömeg Lose

Yoga vagy a Pilates fogyás – melyik a jobb? A 50 perces Hatha jóga lehetővé teszi, hogy éget akár 145 kalóriát tartalmaz. Ha úgy dönt, hogy a Power Jóga munkamenet, akkor elveszítheti akár 250 kalóriát tartalmaz.

A szokásos 50 perces Pilates edzést segít elégetni mintegy 175 kalóriát tartalmaz. Az intenzív és speciális gyakorlat, akkor éget akár 375 kalóriát tartalmaz.

Különbség # 6 – használata légzés

Mind a jóga és a Pilates használatra légzés és a koncentráció technikákat. Jóga, bár használ légzést intenzívebb szintre.

Ha gyakorolni Ashtanga Vinyasa vagy formája a jóga, akkor használja a uddzsáji légzés, ahol időtartamának növelése belégzés és a kilégzés, ahogy mélyebben a gyakorlatban. Azt is szükség van, hogy megfeleljen a levegőt a mozgás és a testtartás. Jóga is Pranayama, ami egy szakaszt szentelt légzés.

A Pilates gyakorlatok, lélegezni az orron keresztül, és a levegőt a száján keresztül.

Tehát melyiket érdemes Pick?

Ha a cél az, hogy lefogy, és erősíti a gerincet, akkor természetesen ezt már eldöntötted, hogy menjen a Pilates.

Azonban, ha keres egy körben gyakorlat, amely szintén segít csatlakozni spirituális szinten, a jóga a pick.

Ez volt az egész y OGA vs pilates. Ha zavaros, akkor érdemes kipróbálni mindkettőt, és melyik tetszik jobban. Néhány osztályok, akkor is inkább látható, hogy melyik gyakorolni a szervezet reagál a jobb.