Jót Savasana jóga és hogyan kell csinálni

Home » Review » Fitness » Jót Savasana jóga és hogyan kell csinálni

Jót Savasana jóga és hogyan kell csinálni

Savasana vagy Corpse Pose, az utolsó póz a jóga flow. Úgy tervezték, hogy visszaállítsa a test és a lélek, miután fizikailag megterhelő gyakorlat. Indításához tegyen alátétet vagy törülközőt egy kemény felületre. Feküdjön vissza. Tartsa a lábak és karok nyugodt, hagyta tenyere felfelé néz. Megrajzolása után a tudatosság minden testrészre, irányítani a légzést, lassú és egyenletes ütemben. Tartsa legalább öt percig.

Ha gyakran átlépi a savasana végén az edzés áramlását, azt gondolva, hogy ez a póz csak a lehűlés, itt hír az Ön számára. Az előnyök savasana is messze túlmutatnak a jóga.

Savasana, vagy hulla póz, a közös végső jelentenek a jóga gyakorlat. Ez a békés, és nem igényel semmilyen fizikai megterhelés. Ehelyett ez az egész a helyreállítás. A test, a lélek és a szellem mind vissza ebben az állapotban.

Ahhoz, hogy egy kívülálló, úgy tűnhet, mintha szundiidő. De ez messze nem az! Fekve ebben holttestet jóga póz, akkor ismét átadja a jelen pillanatba.

Jót Savasana Jóga

Általában a jóga egy igazi csemege a tested. Mindent a memória egyenleg javulása. A rendszeres gyakorlás is mentesít a feszültséget az izmokban. De amikor a savasana, az előnyök még inkább különleges. Doing három hónapon hulla póz enyhíti a fejfájást, álmatlanságot, szorongást.

Egy tanulmány kimutatta, hogy a főiskolai hallgatók a jóga képzési program – a program magában savasana – kedvező hatást gyakorolt ​​az élettani változók, mint a tüdő kapacitását, vitális kapacitás, vérnyomás és pulzus.

Cikke szerint az  International Journal of Exclusive Management Research , savasana a következő előnyökkel jár:

  • Segít csökkenteni a vérnyomást, álmatlanság, szorongás, nyomás, és az izomfeszültség
  • Növeli az energiaszintet, memória, fókusz, koncentráció, és az önbizalom
  • Serkenti a vérkeringést, és gyakorolja a belső szervek és ellazítja a testet
  • Csökkenti a fejfájás, fáradtság, feszültség, és az enyhe depresszió
  • Segít megnyugodni az elme, felfrissíti, és megfiatalítja a test és a lélek
  • Ez előnyös az emberek szenvednek a ideggyengeség – általános elhasználódott érzés, idegesség, cukorbetegség, asztma és emésztési zavar, székrekedés, lumbágó, párosulva mélyebb és szilárdabb alvás.
  • Savasana ad egy mély, meditatív nyugalmi állapotban, amely segít a javítás a sejtek és szövetek, és egy nagy rohamoldó stressz.

A meditatív jellege savasana az elsődleges előnye. Mivel ez kész végén egy ülésen, segít az elme ölelés mindent csináltál. Azt is megnyugtatja az idegrendszert, és lehetővé teszi, hogy tükrözze a gyakorlatban. Az izmaid esnek nyugalmi helyzetben, tehát ez egy szép módja annak, hogy lehűljön a nyújtás után ki.

1. Válassza ki a megfelelő Surface

Savasana kell végezni egy kemény felületre. Keményfa, csempe, és a beton padló minden ideális lehetőségeket. Azonban egy matt vagy törülközővel is fel kell használni. Ez lehetővé teszi a felület sokkal kényelmesebb, hogy feküdjön a.

2. hogy a tér

Mivel lesz, hogy teljes mértékben feküdni, kiürítik a teret körülötted kulcsfontosságú. Vegye ki a kóbor tárgyak, mint a vizes palackok és cipők. Még jóga blokkok hatályon kívül kell helyezni.

Ha egy osztály, győződjön meg róla, nem túl közel senkit. Helyezze át a szőnyeg, ha szükséges. Ne felejtsük el, ezért fontos, hogy tiszteletben tartja a személyes tér az osztálytársai.

3. feküdni

Feküdj a hátadra, ügyelve a váll érinti a padlót. Módosíthatja a pózt, és helyezzük egy himba alatt térdre. Ellenkező esetben a hátsó legyen a földön minden alkalommal.

Hagyja az egész testet süllyedni a föld. Ügyeljen arra, hogy az egész testet, elengedte a feszültség, ha szükséges. Azt is meg kell pihenni az arc és a szemek.

4. Pihenjen Ön lábak és karok

A keze és lába meg „csepp” nyitva. Elismerik, és engedje, hogy meg kell tartani őket tökéletesen egyenes. Ami meg a karját? Helyezze el oldalán, a 6 hüvelyk a szervezetből. Helyezze a tenyere felfelé, hagyta, hogy az ujjak göndör természetesen. Nem kellene, hogy bármilyen energiát az izmokat.

5. Control Tudatosság

Savasana szól felismerve a jelenlegi állapot a szervezetben. Miután fekve, tükrözik a sorrendben csináltál. Figyeljük meg, ahogy a teste fizikailag érez. Helyezzük a figyelmet a jobb lábujjak, majd a jobb láb és a térd. Ismételje meg a bal lábát, majd lassan felfelé a comb, a medence és a gyomrot. Folytassa, amíg el nem éri a fejét.

6. Lélegezzen lassan

Vegyünk mély, lassú „hasa” lélegzett. Ez azt jelenti, hogy meg kell lélegezni a rekeszizom, ami az alsó has mozog fel és le. Ez megnyugtatja a testet és segít ellazulni.

Ez a törvény a szabályozott légzés is növelni fogja a tüdő kapacitását, és javítja a keringést. 4 Ismételje addig, amíg esik boldog pihenést, de győződjön meg róla, nem elaludni.

7. Tartsa

Maradjon ebben a helyzetben 5-től 10 percig, vagy amíg a tanító azt mondja, hogy. Akkor is tartsa savasana 20 percig, ha az idő engedi. Általában 5 perc savasana ajánlott minden 30 perc jóga.

Tanulás, hogyan kell csinálni a tökéletes savasana időt vesz igénybe, és a gyakorlat. Meditáció, elvégre nem jönnek könnyen. Ha megpróbálja ezt otthon, ne felejtsük el, hogy távolítsa el, és minden zavaró tényezőt.