Kaj je pravi čas za jogo?

Home » Review » Health » Kaj je pravi čas za jogo?

Kaj je pravi čas za jogo?

Govorimo toliko o jogi, vendar pogosto ne razpravlja najboljši čas, da to prakso. Nisem prepričan, če veste, ampak je cela znanost, ki govori o tem, kdaj in kje vaditi jogo.

Zanimivo, kajne? In vse to, ko smo bili vadil jogo, ne da bi vedel nič o tem.

Prav tako ste se kdaj vprašali, zakaj so joga programi ponavadi pokaže v jutranjih reže na TV? Tukaj je prepričan, mora biti razlog za to, in tam je. Naj ga našli v nadaljevanju.

Kdaj jogo?

Dan je razdeljen na štiri dele, v jogijskih znanosti. So Brahma Muhurta, Sunrise, opoldne in Sunset.

Če želite vaditi jogo kot sredstvo za povzdignil svojo duhovno bitje, Brahma Muhurta je idealen čas za prakso. Ampak, če iščete samo na fizično počutje, bo sončni vzhod čas ali čas sončnega zahoda storiti.

Poldne ni priporočljivo, saj je obrok čas in vaše telo potrebuje vrzel vsaj 4 do 6 ur po zaužitju na jogo, tako da dobi hrana prebavi do takrat in potroši energijo. Prav tako veliko znoja v poldneva zaradi vročine, in to dehidracijo telesa.

Torej, v najboljšem primeru, Brahma Muhurta bi bil najboljši čas za jogo, vendar je bolje, da izberejo čas, ki je primerna za vas, namesto da bi toga. Kaj je bolj pomembno, je, da nabavi najboljše iz vsake joge seje in preizkusite različne tehnike za izboljšanje vaše izkušnje.

Asan se lahko izvaja bodisi zjutraj ali zvečer na prazen želodec, vendar se prepričajte, da ne izvajajo zahtevna asan, ki vas bo žica do tik pred spanjem. Vendar zjutraj, lahko vadite da so vsi unstiffen in energijo vaše telo.

Pranajama preveč, kot so asane, se lahko izvaja zjutraj ali zvečer, vendar se prepričajte, da ni v dve do štiri ure po obroku. To je idealen način, da napetost in utrujenost v zaliv.

Ker lahko vadite meditacijo ob kateremkoli času dneva, dokler niste zaspani, vinjen, ali hiper. Buden in sproščeno stanje uma je odlična priložnost za meditacijo. Tudi čakati dve uri po tem, ko je obrok za meditacijo, da bi se izognili občutek dolgočasno in zaspani.

Joga nidre se lahko izvaja kadarkoli v dnevu, tudi takoj po obroku, dokler ne zaspi, medtem ko ste na to.

Zdaj, da vemo, kdaj in kdaj ne jogo, pa ugotovite, najboljši čas, da to prakso.

Kaj je najboljši čas za jogo?

Dawn je najboljši čas za jogo. Brahma Muhurta, ki je 3:40, ni praktična možnost za veliko nas. Zato je po mnenju strokovnjakov, čas sončnega vzhoda je idealen in praktičen.

Podobno, kako začnete dan s kavo ali čaj, to storite z jogo. Svež zrak zjutraj je idealna in vam pomaga pripraviti na izzive dan pred nami. In kar je še bolje, je energija, povečanje dobite od zasedanja joge, ki ne more kava ali čaj mreže.

Medtem ko si je poze aktivirati in da ste prilagodljivi za dan, jogijski dihanje spodbuja, očisti in energizira svoj um. Prav tako skrbi, da ste sveža in pomlajena. Joga praksa zjutraj vas bo uravnotežena in ne pustiti zadeve, kot so prometni zastoji, zaseden urniki dela, ali gospodinjskih opravilih motim.

Ko se zbudite, izprazniti svoje črevesje, čiščenje, in se takoj vaditi. Na ta način, ste manj verjetno, da preskočite prakse ali preveč utrujen, da to storite.

V večernih urah, ti simptomi so bolj verjetno, ker je po dolgem dnevu v službi, bi raje sprostite in gledajo televizijo, namesto vaditi jogo. Torej, dobil storiti in posuta z njo v dopoldanskem času.

Jutra so, ko so vaše mišice in sklepe najbolj togimi. Joga razteza in dodaja fleksibilnost jim tako pomagali vas bo na prste ves dan brez kakršnih koli težav.

Vadba joge v zgodnjih jutranjih urah, je odličen način, da osvežite svoj um in duha in se pripravite, da se na izzive dan. To bo na koncu vas prebudili in da ste objemu živahnost dneva.

Tudi proizvodnja znoja je v dopoldanskem času nizke, vodenje dehidracijo telesa precej nižje. Vaša oblačila tudi ne bo dobil mastno in sluzasto.

S tako veliko prednosti v zvezi z njo, ni čudno, veliko tradicijo menijo jutranji čas kot sveto.

Zdaj pa se naučijo vidike, ki najbolje delujejo za zdravstveno in celosten jogo izkušnje.

Način joge prakse za najboljše rezultate

1. Čas

Kot smo razpravljali, jutra so najboljši. Sunrise, ko je še posebej priporočljivo. V nasprotnem primeru bi se kadarkoli med 5:00-7:00 zjutraj storiti. To je, ko se počutite aktiven, in zrak je svež. Vadba se bo izkazalo, da je prijetno.

2. Kraj prakse

Izberite mesto, ki je čisto in mirno. To je lahko v vašem domu ali na prostem, kot v parku, ali celo jogo mestu. Prepričajte se, da ste zadovoljni v prostoru in se lahko popolnoma osredotočite na svoje prakse.

Izogibajte vaditi jogo v neposredni sončni svetlobi, mrzel veter, ali kraj z veliko žuželk.

3. Joga dodatki

Dodatki bo vaš praksa gladko in bolj udobno. Pridobite si lepo jogo. Mat, ki vam omogoča, da vadite pozah, kot tudi meditacijo udobno.

Nekaj ​​druga oprema, kot so bloki, pasovi, blazine in odeje vam pomaga olajšati v pozah boljše. Ti pridejo v priročni za začetnike, starejše in tiste, ki imajo fizične težave.

4. oblačila

Poskrbite, da boste nositi srednje prileganje in udobna oblačila, ki ne omejuje svoje gibanje in pomagal twist in nato brez težav.

Odstranite vse dodatke iz vašega telesa, kot so očala, ure in težke nakit in jih pustimo na stran.

5. Zaporedje red

Začnite z asan. Sledi mu z Pranayama in meditacijo. Vrstni red je, da pripravi svoje telo znanstveno dobro meditirati. Asan, da si fizično sposoben in Pranayama pripravlja svoj um za meditacijo. Zavedanje, z vsako stopnjo povečuje, kar vam pomaga meditirati bolje.

Opozorila

Glede na starost in sposobnosti zdravnika, mora posameznik joga praksa zasnovana. Po standardni format jogo ni priporočljivo brez posvetovanja.

Ne jogo pod vplivom alkohola, mamil ali kakršnih koli drugih opojnih snovi.

Tisti s telesno ali duševno vprašanja, ali bolezni, se mora najprej posvetovati s svojim zdravnikom in delo z inštruktorjem joge, da bi se izognili zapletom.

Zdaj pa odgovori na nekatera pogosta vprašanja o jogi.

Odgovori strokovnjaka za vprašanja bralcev

Kako dolgo moram vaditi jogo?

Idealno bi bilo, uro ali uro in pol so dobri. V nasprotnem primeru porabili vsaj 20 minut v praksi.

Kako pogosto vadim jogo?

Praksa joge vsak dan, če je to mogoče ali pa vsaj trikrat na teden.

Biti sposoben jogo vsak dan truda je najboljša stvar, ki jo lahko naredite sami. Ampak kako? Nekaj ​​preprostih nasvetov in tehnik bo pomagal, in zgoraj omenjena bo prišel prav. v skladu s tem, da spremembe v praksi in dobili največ iz njega. Gre za to!