Kaj je Vinyasa joga?

Home » Review » Yoga Basic » Kaj je Vinyasa joga?

Kaj je Vinyasa joga?

Kot da je praksa joge ni zanimiva dovolj, da imate različne vrste yogas, da izberejo – Ashtanga, Iyengar, Bikram, itd

Vinyasa joga preprosto pomeni gibanje, povezano z dihanjem. V drže so nanizani skupaj bodisi v kratkem ali daljšem toku.

Vinyasa stil joge je zelo dinamičen. To pomeni, da je vaš um ostati osredotočen in v sedanjosti, da bi lahko sledili toku prakse. Tudi, ko se osredotočite, da se izognete odnašanje. Tako, da ste skupaj s svojim telesom, namesto da bi obtičal v tvoji glavi.

Vinyasa joge 101

Kaj je Vinyasa Flow?

Vinyasa joge, podobno kot druge oblike joge, izhaja iz hatha joge. Vinyasa se nanaša na uskladitev dihanje z gibanjem. S tem se tudi sicer statične asane v bolj dinamični tok.

Sodobne oblike Vinyasa toka, ki se imenuje tudi joga in toka za napajanje, so pogosto opisan kot freestyle Ashtanga. Ne držijo togo strukturo prakse.

Načela in filozofij, na katerih temelji praksa

Kot je trdil, Vinyasa je popolna uskladitev dihanje z gibanjem. Glede na to, da so to filozofije in načela ta praksa sledi.

posebne Gibanje

Vinyasa se nanaša na zelo specifično vrsto gibanj, ki so se Hodali med vsako asana v seriji. To je po presoji učitelj joge je, kar je razlog, zakaj je pomembno, da izberete strokovnjak previdno.

Breath

Koliko časa ste vdihniti ali izdihnejo določa, koliko časa boste porabili na prehodu med asan. Morate pozorni na vaše dihanje in pot med asan, namesto da bi samo izpopolnjevanje poravnavo telesa. Morate diha s pomočjo sproščeno diafragmatične slog, medtem ko izvajajo ta stil joge. To bi morali videti kot zvok oceana resonančna v grlu – Ujjayi slog dihanja.

krčenje mišic

Vinyasa joge plača tudi pazi na Bandha ali zaklepanje mišic, ki vam daje možnost, da varno in nemoteno prehod v in iz vsakega asana. Obstajajo tri glavne Bandhas:

  1. Mula Bandha , ki se opravi s pritegnitvijo mišice presredka in medenične področjih.
  1. Uddiyana Bandha , ki se izvaja s potegom popka v smeri hrbtenice, nato pa se gibljejo rahlo navzgor. To pomaga, da pogodbo mišice v spodnjem delu trebuha.
  1. Jalandhara Bandha , ki se izvaja tako, da rahlo znižuje brado, medtem ko dvignete prsnico in preusmeriti svoj pogled na konici nosu.

Koristi Vinyasa joge

To je nekaj neverjetno koristi prakticiranje Vinyasa joge.

1. instills občutek miru

Je stalno cikel oblikovana kot ste vdihniti in izdihom. To pomaga umiriti tako svoj um in telo.

2. Detoxes celotnega telesa

Usklajeni gibanja iz ene poze v drugo ustvarjajo notranjo toploto in deluje kot kardio vadbo. To vam omogoča, da se znoj ven in s tem pomagajo pri čiščenju telesa.

3. Pomaga povečujejo fleksibilnost in mišično moč

Ali vaša praksa je počasen tempu ali hitro tempu, da naredi veliko za vadbo za vaše telo.

4. vam omogoča, da v sedanjem

Joga pomaga živeti v tem trenutku, in to je vrata do resnice in sreče.

Vinyasa Practice Danes

Če ste se vpisali za jogo razred Vinyasa, boste ugotovili, da je običajno precej dinamična. Vinyasa praksa zahteva, da ostanejo osredotočeni in v sedanjosti. Praksa je primerljiva z meditacijo, in se pogosto imenuje gibljejo meditacijo.

Hitrost se lahko razlikujejo glede na inštruktorja, tako da, če je razred prehitro ali prepočasi za vaš okus, boste morda želeli spremeniti vaše inštruktorja.

Običajni Vinyasa razred začne z Surya Namaskaras. Obstaja nekaj razredov, ki vključujejo meditacijo pred in / ali po razredu.

Kaj je Vinyasa Krama?

Vinyasa Krama je korak-po-korak napredovanja v določeni cilj. Ta cilj je lahko zapletena ali napredno asane.

Vzemimo pod ta pojem še naprej.

Vinyasa je sinhronizacija dihanja in gibanja.

Krama je napredovati korak za korakom.

Torej, ko se zavezujejo Vinyasa Krama jogo, ste v bistvu rastejo v nekaj. V tem primeru, ko se premikate od preprost za bolj kompleksne asana. Nahajate se pripravite, preden boste dobili v naprednih ali “vrhunec predstavlja”.

Ponavadi bi Vinyasa Krama zaporedje temelji na posamezno temo, na primer, naprej bend tema ali nazaj bend tema. Vendar bi bil vaš učitelj deluje tudi na izdelavo razredu okrogel eno, s poudarkom na vsaki strani, ki potrebuje delo, kot ste napredek v vrhuncu predstavljajo.

Večina študentov ugotovili, da dodajanje Vinyasa Krama na Vinyasa Flow naredi veliko bolj smiselno, da um in telo. Zdi Telo je treba pripraviti, ko gre za bolj zapletene asan in sistematično tok skrbi, da ste mirni in polni energije.

Kot ste raziskati globine joge, se prepričajte, da dodate Vinyasa Flow / Krama za vašo prakso. To je ena od najbolj učinkovitih in sistematičnih metod joge. Ste prepričani, da je ljubezen!