Kaj lahko pričakujem Pri prvem Bikram joga razreda

Home » Review » Yoga Basic » Kaj lahko pričakujem Pri prvem Bikram joga razreda

 Kaj lahko pričakujem Pri prvem Bikram joga razreda
Bikram joga je zelo specifična metodologija vroče joge. Pomembno je razumeti, da je Bikram joga vedno vroče joge, vendar vroče joga ni vedno Bikram. Z drugimi besedami, Bikram joga je “blagovna znamka” različica joge izvedli v vročem studiu.

Za vsakogar novem konceptu vroče joge, je lahko koristno za prvi razred na Bikram studiu preprosto zato, ker so Bikram standardi neverjetno podrobno, in vse Bikram studii držati enakih standardih. To zmanjšuje nekatere negotovosti poskuša nov razred, saj poleg inštruktorja, precej vse podrobnosti treningu so vnaprej določene. Nov Študent lahko pripravijo na razred in točno vedeli, kaj naj pričakujem. Na primer, mora Bikram studii in razredi:

  • Segreti na 105 stopinj F, z 40% vlage
  • Imajo preprogo tla
  • Imajo ogledala na sprednji steni
  • Se učili Bikram-certificiranih inštruktorjev
  • Zadnje 90 minut
  • Sestavljena iz specifičnih začenja joga sekvenco, ki vsebuje dve dihalnimi vajami in 26 pozah (odstopanja od te serije niso dovoljeni)
  • Imajo svetlo razsvetljavo
  • Nimajo igranje glasbe v razredu

Kot novega učenca, lahko prepričani, da je vsak razred se udeležite se ustrezno spremljajo, in da ne bo pod pritiskom za potiskanje mimo vaših osebnih omejitev. To je pomembno zato, ker delajo v vročem, vlažnem prostoru, če ni ustrezno upravljati, lahko privede do povezanih s toplotno bolezni.

Vzel sem svoj prvi Bikram razredu kot del naročnine na ClassPass in temeljito uživala. Težko je bilo, da je smrdljiv, in sem se potili kot pes, ampak potem sem se počutil neverjetno. Če razmišljate naslov v bližnjem studiu, to je tisto, kar morate vedeti, preden greš:

1. To je lahko vonj

Put 30 ljudi v vročem, vlažnem prostoru za 90 minut, z namenom napeljati intenzivno znoj, in boš na koncu z smrdljiva sobo. Razred sem začel približno 30 minut po prejšnjem razredu, in hoja v prvič sem se počutil, kot da sem hodil v intenzivni različico srednji šoli fantovsko garderobi. Dobiš lahko aklimatizirajo na vonj, ko ste bili v sobi za nekaj časa, vendar se ni nikoli popolnoma ne izgine. Samo razumeti, da bo svoje prepoteno telo začeti smrdljivo do kraja, preveč, tako da ne morem sovražiti na smrad drugih ljudi.

2. To bo vroče, oblačenja Ustrezno

Sem pomotoma nosil dolge joga hlače in zgornji rezervoar za bombaž na mojem prvem razredu. Verjemi mi, ko sem rekel, da sem overdressed. Veliko žensk nositi jogo orodje, ki spominja na plen hlače in športni modrček, medtem ko so fantje so običajno brez srajce in športnih hlačah.

Vas prosimo, da nosijo karkoli se počutite najbolj udobno, toda tesno prilegajoča,-znoj wicking opremo, predvsem kratke hlače in zgornji rezervoar ali športni modrček za ženske, in hlače z ali brez, znoj wicking t-shirt za moške so vaša najboljša stave.

Če vam ni všeč toploto ali potenje, vam verjetno ne bo všeč Bikram. To ni za vsakogar.

3. Prinesite hrano in vodo

Hydrating pred razredom je izjemno pomembna, kot želite, da se prepričajte, da ste ne dehidriranega pred porabi 90 minut na 105 stopinj vročine. Prav tako je pomembno, da bi vodo s seboj v studio. Inštruktor predlaga en odmor vode zgodaj v razredu, lahko pa traja prostovoljne prekinitve skozi. Z zneskom boste potenja, morate potruditi piti več unč vsaj vsakih 10-15 minut.

Po razredu, kar potrebujete za dopolnitev vaše tekočine, tako da ponovno polnjenje vaše steklenico vode ali pa še enega na roki, tako da lahko pijejo gor. Prav tako sem se znašel požrešno lačen po pouku. Želel kažejo pakiranje lahek prigrizek, lahko jedli na poti domov, morda jabolčni in godalni sira, ali z eno služil del Humus in preste. Mešanica beljakovin in ogljikovih hidratov vam lahko pomaga ohraniti, dokler niste sposobni usesti za vaš naslednji obrok.

4. Prinesite Sprememba Oblačila

Bikram studii morajo zagotoviti prhe, tako da, če vam je ljubše prhanje takoj po razredu, da je vedno možnost. Če pa vam je ljubše, da tuš doma, boste še vedno želeli spremeniti obleko, preden greš v studio. Ne pretiravam, če rečem v moji Bikram razredu sem spotili več kot sem igral 6-ur košarke v un-klimatizirani telovadnici v Teksasu sredi poletja. Si ne želite voziti domov, medtem ko nosijo oblačila, tako mokra, da se počuti, kot da pravkar zlezla ven iz bazena.

5. Lahko (in bi) odmore, kot je potrebno

Ko sem vstopil v studio in povedal inštruktor je bil moj prvi čas, da poskusite Bikram, mi je rekla, “Vaš edini cilj za danes je, da ostanejo v sobi. Ni mi mar, če si samo ležite na mat celotnem razred in ne poskušajte eno samo pozo, samo želim si, da ostanejo v sobi. ” Z drugimi besedami, lahko delam, kar sem potreboval, da storiti, da se po razredu. sem se znašel ob redni odmori vodo, in ko sem se potrudil vsak predstavlja, sem se odločil iz kamele predstavljala, ker sem se znašel že vrtoglavice. Namesto tega sem sedel, pil vodo, in se pridružil že leta, ko je omotica opravil.

Tudi začinjeno Bikram jogiji pogosto odmore, zato si toliko, kot je potrebno, in poskrbite, da pijete dovolj vode. Cilj, še posebej, če ste začetnik, je, da ostanejo v sobi in se uporablja za toploto.

6. Boste treba spodbujati, da ostanejo v sobi

Glej točko zgoraj. Bivanje v sobi in acclimating vročini je pomemben del Bikram joga, saj toplota sama vas pomaga sprostiti za povečanje prožnosti vaših mišic.

7. predstavlja začetnik prijazno

Pred mojem prvem razredu, sem rekel moj mož, “Upam, da nas ne prosite, naj storijo vse nore headstands ali bilance predstavlja.” Niso. Serija 26-poza je vzeta iz Hatha joge, in navodilo je zelo začetnike. Medtem ko je več napredne različice vsak predstavlja so uvedli, vsi so mogoče res začetnike prevzeti, tudi tiste, ki niso zelo prilagodljivi.

8. Morda ni všeč takoj

Nisem bil velik oboževalec Bikram pa razred je potekal. Nisem moti pozah, in ni bilo, da sem sovražil toploto. To je bila izkušnja splošno nelagodje, vročini, aktivnosti in vztrajno povečujejo dehidracijo delajo skupaj, da bi povečali svoj srčni utrip, izziv moje dihanje, in me potisnite mimo moje normalen obseg gibanja. To je veliko duševne koncentracije, da se osredotoči na ustreznem obrazcu, medtem ko poskuša, da ne razmišljajo o splošni nelagodja sem občutek. Bil sem pripravljen za razred, da bo čez približno na polovici poti.

To je dejal, Ieaving studio, sem se počutil tako utrujena in živ-okrepljene. Izčrpana, ampak tudi navdušena za preostanek mojega dneva. Občutek je trajal celih 24 ur. Vsaka vadba, ki vezni toliko duševne koristi in pozitivni sij je vaja vredno spet delaš.