Kaj pričakujete od Hatha joge

Home » Review » Yoga Basic » Kaj pričakujete od Hatha joge

Naučite zgodovino hatha joge in kaj današnje razredi so kot

Kaj pričakujete od Hatha joge
Hatha je zelo širok pojem, ki vključuje katero koli od fizičnih prakse joge. Lahko se uporablja za opis vsake vrste joge z Iyengar v Ashtanga in vsega, kar spada med in po njem. Dejstvo je, kateri od številnih sodobnih vrst fizičnega joge, ki so priljubljena danes mogoče natančno opisati kot hatha joge.

Zgodovina Hatha

Hatha pomeni prepričljiva v sanskrtu, starodavnem indijskem jeziku, ki je vir večine terminologije joge je. Po Ellen Stansell, proučevalko jogijskih literature, lahko izraz so prišli v uporabo že v 12. stoletju. Čeprav je hatha šteje, da je na položnem koncu spektra v teh dneh, Stansell predpostavlja, da mora imeti zdelo močna v primerjavi z bolj subtilnih prakse (meditacije, na primer), ki so bile na voljo v času.

Prvi indijski guruji, ki so prinesli jogo v zahodni publiki v sredi 19. stoletja je skrbela, da se oddaljijo od hatha joge, ki so povezani z tava ulici berači imenovane yogini. V svoji knjigi “Joga organ: Origins of Modern Posture prakse,” Mark Singleton pravi, da ni bilo do mednarodne priljubljenosti gibanja telesne kulture kasneje v 19. stoletju, ki je hatha joga vključen v naukih, ki se izvažajo na zahod.

Sodobne Hatha Joga tečaji

Glede na to, da ima beseda tako odprt pomen, kaj bi lahko pričakovali, če se udeležijo hatha joga razred? Danes je hatha najpogosteje uporablja za opis nežne, osnovne joge, ki poudarjajo statične drže v primerjavi z letom stilov z več gibanja in pretoka. Pričakujte počasnejši tempu razteza usmerjen razred z nekaterimi osnovnimi dihalne vaje (pranajame) in morda sedeče meditacije na koncu. Hatha razredi so dober kraj za delo na vašem poravnavi, naučiti tehnike sproščanja in postane udobno z jogo pa gradi moč in prožnost.

Razredi Hatha Flow

Samo zamenjati stvari, nekateri studii vrgel nekaj imenuje Hatha pretoka v mešanici. Razredi, v katerih se giblje iz poze, da predstavljajo v zaporedju brez počitek lahko tudi pravilno opišemo kot Vinyase. Da bi še dodatno prispevajo k zmešnjave, lahko vidite tako tok hatha in Vinyasa na urniku v vašem studiu. V tem primeru je pričakovati možnost Vinyasa biti malo bolj živahna, toda toliko odvisna od sloga vsakega posameznega učitelja, da je nemogoče, da se dokončno o tem vprašanju, ne da bi pri tem posebne razrede. Če potrebujete dodatna pojasnila, vprašajte studio kako razredi razlikujejo ali jih poskusite sami ugotoviti.

Je Hatha joga za vas?

Poskusite razred Hatha če ideja nežnih joge apelira na vas ali se zdi pravi za vaše telo. To je lahko odličen uvod v jogo, ki pa se ne sme zamenjati za enostavno jogo, saj lahko še vedno izziv, tako fizično kot psihično.

Hatha razredi priložnost, da se raztezajo, počitek in sprostitev napetosti, ki zagotavlja dober kontrapunkt tako zaseden načina življenja in kardio vadbo. Če greste v razred hatha in je po njegovem mnenju prepočasen ali premalo aktivni, ne obupajte na jogo v celoti. Obstajajo hitrejši tempu, bolj atletske načinov za jogo. Poskusite Vinyasa ali moč jogo razred, in videli, če je to bolj vaša hitrost.