Kako narediti Adho mukha Svanasana in kakšne so njegove prednosti

Home » Review » Yoga Basic » Kako narediti Adho mukha Svanasana in kakšne so njegove prednosti

Kako narediti Adho mukha Svanasana in kakšne so njegove prednosti

Navzdol obrnjeni pes predstavljajo ali Adho mukha Shvanasana je asana ki se izgovarja kot A-DOH Moo Kah shvah-NAS-anna. Sanskrt:  अधोमुखश्वानासन; Adho – naprej; Mukha – obraz; Svana – Dog; Asana – Pose;

Ime izhaja iz sanskrtske besede  adhas  (अधस्), kar pomeni “dol”,  mukha  (मुख), kar pomeni “obraz”,  śvāna  (श्वान), kar pomeni “pes”, in  Asana  (आसन) pomeni “držo”. Adho mukha Svanasana izgleda podobno kot kako pes izgleda, ko se skloni naprej. Ta asana ima številne izjemne koristi, da bi bilo zelo pomembno za vas, da ga vaditi vsak dan. Najboljši del je, tudi začetnik lahko dobili visi za to asana z veliko lahkoto.

Kaj morate vedeti, preden začnete Ta Asana

To je zelo bistveno, da se prepričajte, da so vaše črevesje in želodec prazen Pred izvedbo te asane. Morda bi bilo dobro, da bi vrzel v nekaj urah od vašega zadnjega obroka in vadbo. To bo omogočilo dovolj časa za vaša hrana za dobro prebavo. Ta asana najbolje deluje, ko se izvaja zjutraj.

Stopnja: Začetnik
Style: Ashtanga joga
Trajanje: 1 do 3 minute
ponovitev: Noben
krepi: na nogah, rokah, nazaj
raztegne: Ramena, teleta, stegenske mišice, roke, hrbet, in Arches v vznožju

Kako Ali navzdol obrnjen pes Pose (Adho mukha Svanasana)

 1. Stati na štirih udov, tako da vaše telo tvori tabelo podobno strukturo.
 2. Izdihom in rahlo dvignite boke in poravnali svoje komolce in kolena. Morate zagotoviti telesnih oblik obrnjen “V”.
 3. Roke morajo biti v skladu z rameni, in noge, v skladu s svojimi boki. Poskrbite, da bodo vaši prsti kažejo navzven.
 4. Sedaj pritisnite roke v zemljo in podaljšali vratu. Ušesa sme dotikati svoje notranje roke in bi morali obrniti pogled na vaš popka.
 5. Zadržite za nekaj sekund, nato pa, upognite kolena in se vrniti na položaj tabele.

Varnostni ukrepi in kontraindikacije

Zato je najbolje, da se posvetuje s strokovno trenerja ali zdravnika, preden to stori Asana. Izogibajte se izvajajo ta asane, če imate

 • Sindrom karpalnega kanala
 • Visok krvni pritisk
 • Samostojna mrežnica
 • Dislocirana ramo
 • Šibke kapilare oči
 • Driska.

Nosečnice naj praksi to Asana previdno. Zato je najbolje, da se, preden se prepustite v praksi se posvetujte s svojim zdravnikom.

Adho mukha Svanasana Začetniki Nasveti

Če ste v svojih zgodnjih dneh trenira jogo, tukaj je nekaj nasvetov za vas, da v mislih.

 1. To je enostavno vedeti, ali ne počnete to Asana pravico. Če menite, da so vaše spoji pod stresom, ali pa so nestabilna, morate preveriti poravnavo. Začeti znova, in se prepričajte, kolena so tik pod boki, in roke so pod rameni. Prav tako se prepričajte, da so gube na vaših zapestjih in komolcih usklajena z mat.
 2. Sprva, bi bilo težko, da bi dobili pravico v rami sprostitev. Lahko vadite ob steno, da bi dobili to pravico. Stati približno treh metrov stran od stene, z nogami narazen (hip na daljavo). Prepričajte se, da ste se sooča steno. Nato položite roke na steno, in jih hodi, dokler ne doseže raven vašega trupa. Roke morajo biti vzporedna s tlemi.

Napredno Pose Spremembe

Tukaj je, kako lahko okrepi svojo prakso in da bo bolj učinkovita, ko ste zadovoljni z osnovami.

1. Povečanje odsek z dvigom svoje telo, ki ga kroglice noge in vleče boke tako, da so višje. Ne pozabite, da potegnite medenico notri. Odvrzite pete nazaj na tla in vzdržuje intenzivnost.

2. Če želite, da se osredotoči na rokah, zanka pas okoli njih, in nato pritisnite proti traku pasu za povečanje intenzivnosti. Osredotočiti na nogah, postavite pas nad koleni na zgornjem delu nog, nato pa delo na aktivni nogo s črpanjem stegna navzven.

Koristi navzdol obrnjen pes Pose (Adho mukha Svanasana)

Adho mukha Svanasana, kot smo že vzpostavili, je eden izmed najboljših zastavlja joge, in ima številne prednosti. Oglejte si nekaj prednosti tudi to asana v svoji praksi.

1. krepi trebušne mišice

Inverzija navzdol obrnjen pes predstavljajo je čoln predstavljajo. Vsi vemo, da je Navasana koristi trebušne mišice, ki prav tako pomagajo podpirajo hrbtenico. Ta vaja ima podobne učinke na trebušne mišice. Pomaga, da se raztezajo in krepitev teh mišic.

2. izboljša cirkulacijo

To morda ne bi prišli do vaše obvestilo, vendar je navzdol obrnjen pes je pravzaprav inverzija. Boki se dvigne, in glava je padla pod srcem. Tam je preobrat v potegom gravitacije, tako sveže krvi tokov, s čimer se spodbuja krvni obtok.

3. izboljšuje prebavo

Ta asana ni poln krat, vendar je še vedno omogoča trebušne mišice stisniti organe prebavnega sistema, vključno jetra, ledvice in vranico.

4. Toni rokah in nogah

Telesna teža je v vaših rokah in nogah, ko naredite Adho mukha Svanasana. Zato toni ude in jih pripravlja za boljše ravnotežje.

5. Zmanjšanje anksioznosti

Ta poza tudi vam pomaga, da se sprostite in pomirja vaš um, s čimer se zmanjša anksioznost. Ker se raztegne vrat in vratne hrbtenice, ki je stres sprosti.

Science Behind Adho mukha Svanasana

Adho mukha Svanasana je znano, da se sprostite mišice. Poskus vleči svoje roke, medtem ko bo na tej pozi stopnjuje napetost v mišičnih kit, in v odgovor na napetosti, hrbtenjačo daje signal, da mišice, da se sprostite. Raztezanje skozi endorfinov pozo za javnost, ki pomagajo sprostiti telo in duha ( 1 ).

Pripravljalni pozah

 • Phalakasana
 • Uttanasana

Follow-up pozah

 • Sirsasana
 • Uttanasana

To je še en pomemben asane. To je del sončnega pozdrava ali Surya Namaskar. Razteza tiste dele telesa, ki jih ni mogoče raztegne drugače, zato vam številne koristi za zdravje.