Kako narediti Dandasana in kakšne so njegove prednosti

Home » Review » Yoga Basic » Kako narediti Dandasana in kakšne so njegove prednosti

Kako narediti Dandasana in kakšne so njegove prednosti

Dandasana ali Osebje Pose je asane. Sanskrt: दण्डासन; DandA – stick, Asana – pozo; Izgovarja kot: Dahn-Dah-SAH-NaH

Ta asana je poimenovana po sanskrtski izraz Danda, ki pomeni palico in Asana, ki pomeni držo. Dandasana je vaja, ki bodo pomagali vaše telo se pripravi na bolj intenzivno pozah. Prav tako poveča vašo sposobnost za delo o uskladitvi svoje telo popolnoma.

Kaj morate vedeti, preden Ali je Asana

Ta asana je neke vrste ogrevanja predstavljajo za globlje joga predstavlja. Prepričati se morate, da bo vaš želodec in črevesje prazna, preden praksi to Asana. Poskrbite, da imate svoje obroke vsaj štiri do šest ur, preden naredite Asana, tako da dobi prebavi hrana, in je dovolj energije, da jo porabljati v praksi.

Najbolje je, da jogo zjutraj. Toda v primeru, če ne morete delati v dopoldanskem času, je v redu, da to prakso v večernih urah.

Stopnja : Začetnik
Style : Vinyasa
Trajanje : 20 do 30 sekund
Ponovitev : Noben
raztegne : Ramena, prsnega koša
Krepi : Nazaj

Kako Ali Dandasana

 1. Sedite vzravnano na tleh, s svojo nazaj zravnal in noge iztegnil pred vami. Noge morajo biti med seboj vzporedne in noge je treba opozoriti navzgor.
 2. Pritisnite zadnjico na tla, in uskladiti svojo glavo na tak način, da je krona sooča strop. To bo samodejno poravnali in podaljšalo vaše hrbtenice.
 3. Flex noge in pritisnite pete.
 4. Postavite dlani ob boke na tleh. To bo podprlo hrbtenice in tudi sprostite ramena. Vaš Trup mora biti ravna, ampak sproščeno.
 5. Sprostite noge, in zemlja spodnjo polovico telesa trdno na tla.
 6. Dihajte normalno in držite pozo za približno 20 do 30 sekund.

Varnostni ukrepi in kontraindikacije

To so nekatere točke iz previdnosti, morate imeti v mislih, preden praksi to Asana.

 1. Najbolje je, da bi se temu izognili asane, če imate nižjo hrbet ali zapestje poškodbe.
 2. Čeprav je to precej preprosta poza, je najbolje, da to storite pod nadzorom inštruktorja joge. Ko vadite jogo, ne pozabite, da poslušate svoje telo in potisnite le toliko, kot lahko prenašati.

Nasveti za začetnike

To je nekaj nasvetov, ki jih morate imeti v mislih, da bi dobili osnovna predstavljajo prav.

 1. Vaša teža mora biti dobro uravnotežen med zadnjico. Morate premakniti boke z ene strani na drugo, ko ste v pozi. Ko začutite, da se teža uravnoteženo ven, se prepričajte, da so sramne kosti in tailbone na enaki oddaljenosti od tal.
 2. Zato je najbolje, da začnete delati to Dandasana joga predstavljajo od nog navzgor. Morate pripraviti osnove na veliki nogi naprej, in nato prilagodi svoje pete, stopala in prste. Osredotočite se na gležnjev. Kot delate pete, zemlja stegna in teleta. Potem, iščejo poravnavo v trebuh, tailbone, in medenice, kot pridete do svoje roke, ramena, ključnico in vratu. Končno, premaknite uskladiti krono na glavi. Ne pozabite, da so boki, ramena, in ušesa mora biti vedno v eni vrstici.

Napredno Pose Spremembe

Dandasana je osnova za vse druge pletenine in sedeče pozah, zato je pomembno, da bo v redu. To so nekatere razlike, ki bodo Natapati desno poravnavo in vam pomaga, ne glede na svoje pomanjkljivosti.

 1. Če so vaše stegenske mišice tesen, in vam je težko, da bi sedel z nogami raztegnjenih, krat odejo in jo položite pod zadnjico. To bo odstranilo napetost iz nog in bokov in lažje sedeti naravnost.
 2. Če je vaš trebuh in zgornji del hrbta šibka, uporabite podporo steno, ko vam to Asana. Potem pa, kot ste pridobili moč, se odmaknite od stene postopoma, in se prepričajte, hrbtenica je pokončna, kot ste diplomirali.
 3. Za ljudi z dolgimi rokami, je v redu, da bend svoje roke nežno komolci, če ne jih lahko v celoti poravnali. Zapomnite si, da dlani plosko na tleh in sprostite ramena rezila navzdol na hrbtu.
 4. V primeru, da trpijo zaradi sindroma karpalnega kanala, ali imajo tesne zapestja in podlakti, je priporočljivo, da s prsti kažejo za tabo. Samo postavite dlani na tla in zavrtite roke tako, da prsti kazali na hrbtu. Ta sprememba bo zagotovila nadlakti in prsih mišice so se odprle.

Koristi od zaposlenih Pose

To je nekaj neverjetno koristi Dandasana.

 • Ta asana pomaga krepiti mišice na hrbtu.
 • Prav tako pomaga, da se raztezajo na prsni koš in ramena.
 • Z redno vadbo te asana, vaša drža je prepričan, da je treba izboljšati.
 • Trebuh se raztegne in okrepiti, kot tudi.
 • Znano je, da zdravljenje išias in astmo.
 • Ta asana omogoča, da se osredotoči in umiriti um. Ko seznanjene s pravilnim dihanjem, lajša stres in pomaga izboljšati koncentracijo.

Science Behind The Dandasana

Vendar enostavno ta poza morda videti, da je precej močna, trdnosti gradnjo vaja za prsni koš, trebuh in zgornji del hrbta.

Ta drža je temelj za vse sedeče pozah, saj daje osnovno strukturo za vse. Če pozorno pogledaš, je sedi različica Tadasana ali Mountain predstavljajo.

Pripravljalni pozah

Adho mukha Svanasana
Uttanasana

Follow-up pozah

Bharadvaja je Twist
Purvottanasana

Pravijo, da “velike stvari pridejo v majhnih paketih”. Ta asana je kratka in preprosta, vendar le, ko se bo odvijal na neverjetne stvari, da bo to naredil na telesu.