Kako narediti Ocean Breath (Ujjayi pranajama) v Joga

Home » Review » Meditation » Kako narediti Ocean Breath (Ujjayi pranajama) v Joga

 Kako narediti Ocean Breath (Ujjayi pranajama) v Joga

Znan tudi kot:  sikajoč diha, Victorious diha, Darth Vader Breath

Cilji: dihanje

Stopnja: Začetnik

Ocean Breath ( Ujjayi Pranayama ) je najbolj pogosto uporablja v podporo joge drže, še posebej v stilu Vinyasa. V tem dihalne tehnike, boste zmanjšali količino zraka, ki lahko prehaja skozi grlo, podaljševanje dih cikel. Vsak vdih in izdih je dolga, polna, globoko, in nadzorovano. Lahko se naučite sapo, medtem ko sedi v udobnem prekrižanimi nogami položaj. Ko boste dobili visi za to, začeli uporabljati v času vašega prakso joge.

prednosti

Ocean Breath koncentrati in usmerja dih, ki daje Asana PRAKSA dodatno moč in ostrino. To poveča porabo kisika. Klinična študija na Oddelku za nevrofiziologijo na Nacionalnem inštitutu za duševno zdravje in nevroznanosti v Bangalore, Indija našel ujjayi pranajama lahko poveča porabo kisika v praksi za približno 50 odstotkov.

Vadba to dihanje pomirja tudi letalsko ali letalsko odziv vašega telesa. Vaše telo je povedal, da želi, da gremo ven iz poze, kakor hitro možni, ampak z globokim dihanjem pravite na odziv celičnih da je vse v redu in lahko držite dlje.

Drug način, da razmišljajo o ujjayi dihanje je vizualizirati grlu kot vrtno cev, z dih skozi kot curek vode. Če si dal svoj palec delno nad odprtino cevi, boste povečali moč vode, ki prihaja skozi. To je ista stvar, ki jo počnete s svojim grlu med ujjayi dihanjem. Zrak, ki prihaja skozi svoj stisnjene grlu je močna, usmerjena dih, ki jih lahko pošljete v dele telesa, ki jo potrebujejo v času vašega praksi.

Vinyasa joge se pogosto imenuje-dih sinhronizirano gibanje, kar pomeni, da se premaknete iz ene poze v drugo na inhalacijo ali z izdiha diha. Ampak to dihalne vzorce, ne samo za tekoče joga stilov, da je poln globok počasen dih, da lahko pozivamo, da vam pomaga najti svoj tank rezerve v dolgo drži.

Korak za korakom navodila

  1. Sedi visok z rameni sprostila stran od ušesa in zaprite oči. Za pripravo, zavedati dih ne poskuša nadzorovati sploh. BEGIN inhalirati in izdihnite skozi usta, če ste bili z dihanjem skozi nos.
  2. Prinesite svojo pozornost na grlu. Na vaše izdihne, začeli tonus zadnji strani vratu (vaš glotis ali mehkega neba), nekoliko plitvih prehod zraka. Predstavljajte si, da ste zameglilo par kozarcev. Moral bi slišati mehko sikajoč zvok.
  3. Ko ste zadovoljni z izdihom, začnejo uporabljati isto krčenje grlom vdihom. Moral bi še enkrat slišal mehko sikajoč zvok. To je, če ime dihanje prihaja iz: zveni kot ocean. (Prav tako zveni kot Darth Vadar.)
  4. Ko ste sposobni nadzorovati grlo tako na Vdihnite in izdihom, zaprite usta in začeli z dihanjem skozi nos. Naprej uporabljati isti tonika na grlu, ki ga je storil, ko je bil usta odprta. Dih bo še vedno glasen hrup, ki prihaja v in iz nosu. To je ujjayi dih.
  5. Zdaj začnejo uporabljati te dih v vašo prakso. Če je učitelj pove, da se premaknete na vdihovati, daje vlogo ujjayi Inhale. Če potrebujete nekaj malega ekstra, da vas podpirajo, medtem ko imajo v pozo, se spomnite te dih in ga uporablja.

Skupno Napake

Najpogostejša napaka pri Ocean diha je zaostritev grlo. Hočeš le rahlo zožitev.

Spremembe in Variacije

Vadite Ocean Dih pogosto, kot ste postali seznanjeni s prakso. Si želite, da bi lahko uporabljali v svojih joga sej ne da bi morali začasno ustaviti. Povejte svoje učitelj joge vam povratne informacije o tem, ali ste to počeli pravilno ali potrebujejo dodatne namige ali spremembe.

Napredno zdravniki lahko raziskujejo druge različice s pravilno pouka. Uporaba mišične ključavnice ( bandhas ) je eden napredno tehniko, kot so dihanje retencije (kumbhakas).

Varnost in ukrepi

Če ste težave z dihanjem ali stanja, kot so astma, lahko to dihanje težko. Poskrbite, ste dovolj dihanje in končati prakso, če ste omotični ali vrtoglavice. Si v tem praksi ne bi smeli čutiti nobene bolečine.