Kako narediti Prasarita Padottanasana in kakšne so njegove prednosti

Home » Review » Yoga Basic » Kako narediti Prasarita Padottanasana in kakšne so njegove prednosti

Kako narediti Prasarita Padottanasana in kakšne so njegove prednosti

Prasarita – Wide / iztegnil, Pada – Foot, Uttana – Intense Stretch, Asana – Pose; Izgovarja kot – pra-sa-REE-TAH PAH-Doh-tahn-AHS-anna.

Ko praksi to asana, se boste počutili vaše telo zdravi in ​​razširiti, še posebej po tem, ko ste naredili vaje, kot so kolesarjenje, hoja in tek. Ta asana se običajno uporablja na koncu stalnih pozah in služi kot dober pripravljalni pozi za inverzije. Ta asana je umirjanje naprej lok, ki se razteza tako nazaj in pregibači noge.

Kaj morate vedeti, preden Ali je Asana

Ta asana je treba storiti le na prazen želodec. Moraš se prepričajte, da so vaši obroki štiri do šest ur pred praksi in dati svojemu telesu dovolj časa za prebavo hrano. Idealno bi bilo, da mora biti 10-12 ur vrzel med obroki in prakso, ki je razlog, zakaj je najbolje svetovati, naj praksi to Asana zgodaj zjutraj. Vendar pa je zaradi zaseden seznamih, veliko ljudi težko delo v dopoldanskem času. Takšni ljudje lahko jogo v večernih urah. Vaš črevesje mora tudi biti čista, medtem ko vadite to Asana.

Stopnja: Osnovna
Style: Vinyasa Flow
Trajanje: 30 do 60 sekund
Ponovitev: Nič
se razteza: hrbtenica, noge
Krepi: hrbtenica, noge

Kako narediti Prasarita Padottanasana

 1. Za začetek to asana, stoji na sprednji strani mat v Tadasana.
 1. Vdihnite. Bodite korak nazaj z desno nogo, tako da vaše telo sooča dolgo rob mat.
 1. Napni roke tako, da so na višini ramen in desno zgoraj noge. Nato bi svoje roke na boke.
 1. Vdihnite in podaljšala svoj prsni koš in srce proti nebu, tako da je vaš trup raztegne tudi. Izdihom in upognite naprej, dokler prste dotaknite mat pred vami.
 1. Kot boste obdržali raztezanje, prinese krono vaše glave do tal, in potisnite zadnjico proti stropu. Vaši trebušne mišice morajo sodelovati tudi s podaljševanjem hrbtenice.
 1. Kar se tiče vaših rokah, lahko bodisi jih postaviti pod nogami ali vašo mat, poleg glavo, z upognjeno komolce. Lahko imajo tudi svoje velike prste s prsti.
 1. Držite pozo za največ eno minuto. Dihajte globoko in počasi. Nato sprehod roke naprej, dokler trup je vzporedna s tlemi. S polno sodelovanje spinalne, prinašajo svoje roke na boke. Vdihnite in dvignite trup. Vrni se na Tadasana.

Varnostni ukrepi in kontraindikacije

To so nekatere točke iz previdnosti, morate imeti v mislih, preden to stori Asana.

 • Izogibajte se to Asana za vsako ceno, če imate bolečine ali poškodbe v spodnjem delu hrbta.
 • Prav tako bi se izognili temu asane, če imate sinusov zastojev.

Nasveti za začetnike

Kot začetnike, bi bilo težko za vas, da se dotaknete svojo krono na tla. Push sebe samo toliko, kot lahko. Uporabite odejo, okrepi ali oblazinjeni blok podpirati svojo glavo v tej asana.

Napredno Pose Spremembe

Za napredovanje v tej pozi, uporabite blok in delo z rokami, medtem ko so v tej pozi. Samo nastavite blok na eni strani mat na tleh pred vami. Kot ste nagnete naprej, oprijem blok tako, da je med podlakti, tik pod komolci. Pobrati. Za dokončanje pozo, položite dlani na tleh, in stisnite blok med podlahti. Notranja stran roke je treba pritisniti trdno na tleh. Ta veja ukrep bo služil kot odlično pripravljalno pozi za tako roko.

Prednosti Of The Wide-legged Forward Bend

To je nekaj neverjetno koristi široko nogami naprej bend.

 • Na zadnji, notranji del nog in hrbtenice se raztegne in okrepiti.
 • Pri trebušnih organov so napeta, zato je prebava izboljšala.
 • Možgani se umirile.
 • Blaži bolečine v križu, glavobol, utrujenost in blage depresije.

Science Behind The Prasarita Padottanasana

Ko se počutite, kot da ste v stanju ravnotežja, Kompromis med občutkom previsoke in prazna, kjer se boste počutili sproščeno, polni energije, in srečen, se to stanje imenuje Sattva. To je ključnega pomena, da bi našli duhovno osvetlitev in sijoč zdravje. V tem stanju, ste pozorni, še na enostavnost; ste povzdignjeni, še utemeljena.

Ko vadite Prasarita Padottanasana, boste dobili priložnost, da razišče svoje sattva. Ste premišljeno in v harmoniji. Čutite earthiness na spodnji del telesa, kot je tvoj um zdrsne v miru. Noge so neprestano izpodbija ostati stabilno, močno in ukoreninjen. Vaše srce in glava sta pomirjena in očistijo. Ta asana je, torej, ki se uporablja tudi kot balzam za tesnobne živcev.

Zdaj, ko veste, h ow opraviti Prasarita Padottanasana, kaj še čakaš? Potopite se v stanje miru, kot je vaše telo pozorni na okolico. Uživajte v kontraste in najboljše iz obeh svetov s tem asana.