Kako narediti Shavasana in kakšne so njegove prednosti

Home » Review » Yoga Basic » Kako narediti Shavasana in kakšne so njegove prednosti

Kako narediti Shavasana in kakšne so njegove prednosti

Shavasana, Savasana ali Corpse pozo je asana kjer Shava – Corpse; Asana – Pose; in izgovarja kot – Shuh-VAH-sanski; Sanskrt:  शवासन

Ta poza spominja na držo mrtvega telesa in je zato poimenovana po njem. Shava  (शव, Sava), kar pomeni “truplo”, in  Asana  (आसन, asane), kar pomeni “držo” ali “sedež” .Ta položaj se zdi precej enostavno, vendar je lahko tudi eden izmed najtežjih, saj boste morali v celoti sprostiti telo in um. Ta poza se običajno izvaja po aktivnem seji joge. To instills globoko zdravljenje in popolnoma sprosti vaše telo. Prav tako lahko vadite to predstavlja ko ste zelo utrujeni in potrebujejo, da bi dobili nazaj hitro delo. To je osvežujoč in pomlajuje.

Kaj morate vedeti pred opravljanjem Asana

Shavasana spodbuja počitek in sprostitev. Vendar pa morate, da se vzdržijo zaspal, ko ga vaditi. Če ste zaspani, vse, kar morate storiti je, da se bo globlje, hitreje vdihov. Koncentracija je ključnega pomena za to asana.

Stopnja: Osnovna
Style: Ashtanga joga
Trajanje: 10 – 12 minut
ponovitev: Noben
Prednosti: Obnovi telo

Kako Ali Shavasana (Corpse pozo)

  1. Ležati na tleh, ki zagotavlja, da ne bo prišlo do motenj za čas trajanja pozi. Prepričajte se, da ste zadovoljni, vendar ne uporabljajte blazine ali blazine. To bo najbolje, če ležijo na trdo površino.
  2. Zapri oči.
  3. Postavite noge, tako da so udobno narazen. Poskrbite, da vaše noge popolnoma sprostite in prsti so obrnjeni vstran.
  4. Roke morajo biti postavljene ob telesu in rahlo narazen, tako da dlani odprte in obrnjene navzgor.
  5. Zdaj pa počasi opozoriti na vsa področja svojega telesa, od prste. Ko to storite, diha počasi, a globoko, v katerem so svoje telo v stanju globoke sprostitve. Ne zaspite v postopku.
  6. Dihajte počasi, a globoko. To bo dal popolno sprostitev. Ko vdihujete, bo vaše telo bo pod napetostjo, in ko diha, bo vaše telo pomiri. Osredotočite se na sebe in svoje telo, pozablja vse druge naloge. Spusti in predati! Ampak poskrbite, da boste ne Zadrijemati.
  7. V približno 10 do 12 minut , ko je vaše telo počuti sproščeno in osveženo, roll na eni strani, da so vaše oči zaprte. Ostanite v položaju za minuto, dokler ne sedi v Sukhasana.
  8. Vzemite si nekaj globokih vdihov in pridobili prepoznavnost svojih okolice, preden spet odpre oči.

Opozorila ali kontraindikacije Shavasana

Ta asana je popolnoma varna in se lahko izvaja s vsakogar in vse. Razen če vam je zdravnik svetoval, da ne leži na hrbtu, lahko vadite to Asana.

Če ste noseči, bi bilo dobro, da počitek glavo in prsni koš na okrepitev za udobje.

Začetniška Nasvet

V naših zaseden, stresno življenje, je lahko precej nalogo, da v celoti izpustil in se sprostite. Najtežji del o Shavasana je javnost vodje stegna kosti, tako da je v dimljah mehča. Če dimlje ne zmehča, lahko omeji pravilno dihanje, zato je ustvarjanje napetosti po vsem telesu. Za ta boj, bi lahko postavite pet kilogram teže na stegen, v dimljah gubo, in potem si predstavljajte glave stegnenice pritisnil navzdol zaradi teže.

Napredno Pose Spremembe

  1. Če naletite na stiskanje v ramenih, prsih ali hrbtu, ramenih, ne bo ostalo na tleh, in to bo sev vratu. V tem primeru, je dobra ideja, da nekoliko povzdignil glavo in ga prinese na enaki ravni kot vratu. To bo pomagalo omiliti zadnji strani vratu. Vse, kar morate storiti, je dal prepognjen odejo pod glavo, tako da se konča na vrhu ramen.
  2. Če so mišice spodnjega dela hrbta ali stegenske mišice tesen, bi bilo dobro, da dvignemo noge, medtem ko vadite truplo ali savasana ga predstavljajo. To deluje dobro, tudi če imate bolečine in nelagodje v spodnjem delu hrbta in bokov. Vse kar morate storiti je, da oddate okrepiti pravico pod kolena. Če nimate podprli pri roki, lahko stack up odeje in jih postaviti pod kolena.

Koristi Shavasana (Corpse pozo)

Ta drža je ena izmed najbolj pomembnih položajev joge, in ima številne prednosti.

1. prinaša telo v meditativno stanje

Telo sprošča in gre v globoko meditativno stanje, kar pomaga popraviti celice in tkiva in sprošča stres.

2. sprošča in pomirja telo

Shavasana neguje in pomlajuje telo. To je odličen konec vadbo, še posebej, če je bil napet. Savasana daje tudi prostor in čas za vadbo, da se potopi v. To je odlična varovalni med vadbo in vsakodnevnih opravilih.

3. zmanjšuje krvni tlak in anksioznost

Kot je vaše telo sprošča in pomirja, vaš krvni tlak tudi pade, in to pomaga sprostiti svoje srce. Kot rezultat, anksioznost, je pod nadzorom.

4. Izboljša koncentracijo in spomin

Neposredni učinek meditacije je osredotočenost in koncentracijo. Medtem ko se osredotočajo na vsakem področju vašega telesa, medtem ko so v Shavasana, vaš um samodejno izboljša koncentracijo in spomin.

5. povečuje raven energije

Savasana je najhitrejši in najvarnejši način za pridobivanje takojšnjo energijo. 10-minutni odmor daje vaše telo za dvig energije, in s tem poveča vašo produktivnost.

Science Behind Shavasana (Corpse pozo)

Shavasana omogoča popolno sprostitev telesa in duha, ki je prav tako bistvenega pomena, kot so vaje in uravnotežena prehrana.

Po naporni vadbi, ki vključuje raztezanje, sukanje, pogodbeno, in obračanjem mišic, Shavasana omogoča telesu, da počitek in združil. Tudi najbolj zapostavljene mišice bodo dobili nekaj časa, da opustimo svoje stresa v tako kratkem času.

Joga priskrbi živčni sistem, ki ima cel kup živčno-mišično informacij. Shavasana pomaga vaš živčni sistem vključiti te podatke, preden je vaš um zaposlen z rednim stresa dneva.

Shavasana vezni globoko zavedanje svojega uma in telesa. Ste postali zelo zaveda vsakim dihom ste vzeli. Zato je odličen uvod v globoki meditaciji, za tiste, ki so zainteresirani za to.

Joga je ritual. To je pomenilo, da začnete z ogrevanjem, sledi praksi sam, in na koncu z neke faze integracije za učinke vadbe, da pronica v telo in duha. Shavasana pomaga doseči da. To je popoln konec zadovoljivo vadbo.

Pripravljalni pozah

Ta asana je treba storiti, ko ste končali z vsemi aktivnimi asan in pranayamas s.

Follow-up pozah

Spremljala Shavasana s Sukhasana ali enostavno pozi.

Sprošča um in zdravi telo. Najboljši del je, da je potrebno nobenega napora, da stori to asana, in vam daje možnost, da naj gredo in resnično sprostitev. Dodaj ta bistveno Asana za vaše joga režima izkoristiti vse njene prednosti.