Kako narediti Supta Matsyendrasana in kakšne so njegove prednosti

Home » Review » Yoga Basic » Kako narediti Supta Matsyendrasana in kakšne so njegove prednosti

Kako narediti Supta Matsyendrasana in kakšne so njegove prednosti

Supta – Zavaljen, Matsyendra – Lord Of The Fish, Asana – Pose; Izgovarja kot – SOOP-Tah MAHT-glej-en-DRAHS-uh-Nuh

Supta Matsyendrasana, ki se imenuje tudi leže Twist, pokončen Twist je pokončen Lord Of The Fish pozo in Jathara Parivartanasana, je namenjeno obnavljanju začetniška poza. Rečeno je, da se sprostite um in telo. Ta asana je poimenovana po Gospoda rib, Matsyendra, ki je bil z Yogi in študent Lord Shiva.

Kaj morate vedeti, preden storite to Asana

Prepričati se morate, da bo vaš želodec in črevesje prazna, preden praksi to Asana. Povejte svoje obroke vsaj štiri do šest ur, preden naredite Asana, tako da postane prebavljiva hrana in je dovolj energije, da jo porabljati v praksi.

Najbolje je, da vadite jogo prva stvar zjutraj. Toda v primeru, da ne more delovati v dopoldanskem času, je v redu, da to prakso v večernih urah.

Stopnja: Osnovna
Style: Hatha Yoga
Trajanje: 30 do 60 sekund
ponavljanja: Enkrat na vsaki strani
se razteza: trebuha, prsnega koša, ramena, spodnji del hrbta, Boki, Bližnji hrbtenice, Zgornja nazaj
Krepi: notranji organi, hrbtenica

Kako narediti Supta Matsyendrasana (leže Twist)

 1. Za začetek to asana, morate biti ploska in naravnost na hrbtu. Izdihom, in nežno pritisnite spodnji del hrbta na tleh.
 2. Naročilo vaše trebušne mišice. Potem, vdihniti in upognite kolena, kot si dvignite noge od tal.
 3. Izdihom, in se raztezajo svoje roke ven, tako da ustvarijo eno premico z rameni. Postavite dlani obrnjeni navzdol, tako da so vam to dodatno podporo. Uporabite svoje jedro mišice za podporo hrbtenici. Medtem ko bi to naredili, bi kolena in noge skupaj.
 4. Vdihnite in dvignite noge nekoliko višje od kolen.
 5. Izdihom in nižje noge levo od tal, pazite se kolena in noge zloženi. Morate tudi prepričani, da bi morala biti kolena na vaši višini bokov in petami naj počiva nogo stran od vaše zadnjice.
 6. Dih počasi in globoko, kot si nežno obrniti glavo na desno. Zakoreninil dol desno ramo, tako da ste sposobni ohraniti zasuk v zgornji del hrbtenice. Če se boste držali roke v višini ramen, bo to pomagalo izkoreniniti ramena. Držite pozo za približno 30 do 60 sekund.
 7. Za sprostitev pozo, pritisnite roke v tla, in pogodbe mišice v trebuhu. Vdihnite in dvignite prsni koš in kolena po prsih. Držite kolena.
 8. Izdihom. Potegnite stegen na prsih, in dvignite glavo in prsni koš do stegen. Poskrbite, da boste ne dvignite ramena, kot je dvignila glavo.
 9. Spustite ramena in glavo na tla, in pogodbe svoje trebušne mišice. Potem, raztegnil roke še enkrat, in ponovi preobrat na drugi strani.

Varnostni ukrepi in kontraindikacije

To so nekatere točke iz previdnosti, morate imeti v mislih, preden to stori Asana.

 • Izogibajte se izvajajo ta asane, če imate resne težave v spodnjem delu hrbta.
 • Če ste noseči, praksi to Asana le pod vodstvom strokovnjaka. Prav tako lahko udobno opravljanje te Asana z blazino med koleni.
 • Izogibajte se to Asana, če ste imeli operacijo notranjega organa.

Začetniška Nasvet

Kot začetnik, bi bilo težko kup noge v tem asana. Zato poskrbite, da se raztezajo svoje top koleno samo toliko, kot lahko. Ne potiskajte preveč. Lahko uporabite povečalo spodbude ali blazino za počitek top koleno. To bo pomagalo zmanjšati obseg gibanja.

Napredno Pose variacije

Za povečanje odsek v vaših bokov, lahko poskusite to različico.

Prečkamo desno koleno po levi strani, in potem, če ste dovolj prožen, zaviti desno nogo okoli mišice leve teletine, skoraj posnemajo položaj vaših nog v Garudasana. nekoliko premakniti boke v desno, in spustite kolena v levo. Nato bi svoje noge nazaj v center in ponovite Asana na nasprotni strani.

Koristi ležečem Twist

To je nekaj neverjetno koristi leže Twist.

 • To zagotavlja, da hrbtenice in vretenc dobili dovolj gibanja in zato bolj prilagodljiv.
 • Stimulira in tonizira svoje notranje organe.
 • Ponuja popolno detox do svojih notranjih organov.
 • Ta asana zagotavlja boljšo prebavo.
 • To daje ramena, prsi, sredina hrbtenice, boki, spodnji del hrbta in zgornji del hrbta dober odsek.
 • Če imate togost ali bolečine v hrbtenici, kolku ali spodnjem delu hrbta, ta asana pomaga razbremeniti.
 • To sprošča stres in tesnobo.

Science Behind The Supta Matsyendrasana

Samo o vsakem joga zasuk služi kot balzam za pomoč lajšanje zadušili dihanje, počasno prebavo, ali pomanjkanje energije, razen iz različnih bolečin. To vam daje zagon osvežilnih energije. Twist vam daje priložnost, da občutite moč ožemanje iz telesa iz njenega jedra. Čutili boste vaše dihanje izboljšalo, in napetost v vratu in hrbtu izvlecite. Vrtljiva blaži tudi oguljen živce. Ko prevzeti ležanje, si ostajal približno v spirale in krivulj držo, in zato omogočajo twist, da prodrejo globoko v hrbtenici. Na koncu je, ste prepričani, da se počutijo čisto, pomlajena in osvežena.

Zdaj, ko vem  , kako to storiti sedi zasuk jogo predstavljajo, kaj še čakaš? Twist je udobna in tolažba, in ta zasuk, z dodanimi koristi za zdravje, je v celoti vredno poskusiti.