Kako narediti Supta Padangusthasana in kakšne so njegove prednosti

Home » Review » Yoga Basic » Kako narediti Supta Padangusthasana in kakšne so njegove prednosti

Kako narediti Supta Padangusthasana in kakšne so njegove prednosti

Supta Padangusthasana znan tudi kot ležečem roki do palca Pose je asane. Supta – Zavaljen, pada – peš, angusta – Big Toe, Asana – Pose; Izgovarja kot – juha-Tah pod-ang-goosh-TAHS-anna

Ta asana vam daje neverjetno stretch, toliko, da se v celoti odpira noge. Rečeno je tudi izboljšati tako vaše splošno telesno in duševno zdravje. Mnogi ljudje na koncu opravljanje te asane kot odsek, ne da bi sploh vedeli, ime asana, vendar to pozo ima veliko za ponuditi.

Kaj morate vedeti, preden Ali je Asana

Prepričati se morate, da bo vaš želodec in črevesje prazna, preden praksi to Asana. Povejte svoje obroke vsaj štiri do šest ur, preden naredite Asana, tako da postane prebavljiva hrana in je dovolj energije, da jo porabljati v praksi.

Najbolje je, da vadite jogo prva stvar zjutraj. Toda v primeru, da ne more delovati v dopoldanskem času, je v redu, da to prakso v večernih urah.

Stopnja: Osnovna
Style: Iyengar joga
Trajanje: 30 sekund
Ponovitev: Ko na vsako nogo
raztegne: bokih, stegnih, stegenske mišice, teleta, v dimljah
Krepi: Knees

Kako narediti Padangusthasana

 1. Lezite na hrbet z nogami iztegnil in noge upognjen. Pritisnite noge s petami.
 2. Izdihom. Potegnite desno koleno proti prsih in zanke trak okoli loka desno stopalo. Če ste začinjena joga praktik, z dvema prstoma in ju zataknite palca.
 3. Zdaj, poravnajte in iztegnite desno nogo do stropa, tako da so vaše roke naravnost in ramenih so pritiskom na tla.
 4. Naj potiskanje in razširja svojo levo nogo, pritisnete na zgornji del vašega levem stegnu navzdol z levo roko. Podaljšanje desne noge mora ustvariti prijetno raztezajo na zadnji strani noge.
 5. Lahko bodisi držite pozo tukaj ali pa v desno nogo, da se to nogo navzdol na desni strani. Ampak, če boste to storili, morate zagotoviti, levi kolk je utemeljena na tleh.
 6. Držite vsako različico, dokler ste zadovoljni, in nato ponovite Asana z levo nogo na vrhu.

Varnostni ukrepi in kontraindikacije

To je nekaj točk previdno morate imeti v mislih, preden to stori Asana.

 • Izogibajte se delaš to asana, če imate glavobol ali driska.
 • Če imate krvni tlak, dvigniti glavo in vrat s pomočjo zloženo odejo, potem pa vaditi Asana.

Nasveti za začetnike

Kot začetnik, morate vaditi to Asana s peto spodnje noge pritisne ob zid. Toda, če vaše telo še vedno preveč toga, lahko postavite blok pod kolka dvignjene noge (podpora pod stegna mehča notranjo dimelj), in potem, ko bi svojo nogo ob strani, ga lahko počiva na blok.

Napredno Pose Variacije

Če lahko s prsti namesto traku, da imajo prste in narediti Asana, je napredna različica te poze. To pride z intenzivno prakso in vztrajnost.

Prednosti Of The pokončen roko v Big-Toe-Pose

To je nekaj neverjetno koristi Supta Padangusthasana.

 • To daje stegna, boke, teleta, pregibači noge, in v dimljah dober odsek.
 • Kolena postala močna.
 • Prostate stimulirano.
 • Na prebavila so stimulirani, in zato je prebava izboljšala.
 • Bolečine v križu, išias, in menstrualne nelagodje se umirila.
 • Ta asana pomaga pri zdravljenju ravno noge, krvni tlak, in neplodnost.

Science Behind The Supta Padangusthasana

Poleg zelo enostavno delati na vaše fizično počutje, to asana omogoča raziskati svojo zavest kot dobro. Zavest ima tri dejavnike – um ali Manas, ego ali ahamkara, inteligence ali Buddhi. Ego ponavadi prevladuje tisto, kar vidimo in vemo, in zato prevladuje zavest. Torej, ko vadite pozo, boste opazili, da je vaša pozornost preusmeri na dvignjeno nogo in noge na tleh, ni v shemi stvari.

Morda se zdi, da se vsi ukrepi dogaja v dvignjeno nogo, v resnici pa so jih prejema tudi po desni strani in podaljšanje noge, ki je na tleh, in bolj jih je prepletanje obeh nog. Vaš ego je lahko več kot zadovoljni, da lahko imajo svoje prste in se raztezajo zgornjo nogo. Ampak morate omogočiti inteligenca goleni, da bi to odločitev o tem, kako daleč morate raztegnil svojo dvignjeno nogo. To ne bo le varnejša, ampak tudi bolj koristno, da hrbtu, kolkih in nogah. Kaj je več? No, veliko ozaveščenost o povezavi med tvoji glavi in ​​telesu.

Zdaj, ko vem, kako to storiti Supta Padangusthasana, kaj še čakaš? Morda izgleda enostavno, vendar je to asana deluje v sindikatu ves čas med obema noge, in med svojim umom in telesom – tako kot kako bi moralo biti, ko smo se lotil stvari na dan. Dovoli to asana Vsadek možnost, da soobstajajo in delo v sozvočju z različnih delov vašega bitja in s svetom okoli sebe.