Kako narediti Tolasana in kakšne so njegove prednosti

Home » Review » Yoga Basic » Kako narediti Tolasana in kakšne so njegove prednosti

Kako narediti Tolasana in kakšne so njegove prednosti

Tulasana (sanskrt: तुलासन) Stanje pozo, Dolasana (gugalnica pozo), Tolasana (Lestvica pozo), ali Utthita Padmasana (Dvignjen Lotus pozo) je asane. Tola – Balance, Asana – Pose; Izgovarja kot – toeLAHS-anna

Ta asana dobil ime od Tola (pomen lestvici), saj spominja na obseg ali ravnotežje. V angleščini se imenuje lestvica pozo ali Balance Pose. Prav tako je znan kot pozo povišani Lotus ali Podaljšan joga pozo. Znano je, da razvoj kosti in mišic v telesu. 

Kaj morate vedeti, preden Ali je Asana

Prepričati se morate, da bo vaš želodec in črevesje prazna, preden praksi to Asana. Povejte svoje obroke vsaj štiri do šest ur, preden naredite Asana, tako da postane prebavljiva hrana in je dovolj energije, da jo porabljati v praksi.

Najbolje je, da vadite jogo prva stvar zjutraj. Toda v primeru, da ne more delovati v dopoldanskem času, je v redu, da to prakso v večernih urah.

Raven: Vmesna
Style: Hatha Yoga
Trajanje: 30 do 60 sekund
ponavljanja: Noben
razteza: Arms, stegna, stegenske mišice
Krepi: rokah, ramenih, trebuha, bokov, hrbta, zapestja

Kako narediti Tolasana (lestvica Pose)

 1. Začnete to asana, ki sedi na svojem mat in ob predpostavki, da s prekrižanimi nogami držo. Prepričajte se, da so vaši boki višje od kolena, tako da lahko zlahka zdrsne v Lotus Pose.
 2. Za to, boste morali prečkati stopalo ene noge nad stegna v drugo, tako da je peta noge, določenih v gubo na kolčnem sklepu. Morate vključiti podplat in podaljšalo nogo z gležnjem. Zdaj, bi drugo nogo na drugo stegno, tako da se peta dotakne kolčnega sklepa. Ampak poskrbite, da je edini ki je obrnjen navzgor.
 3. Flex noge, in kot ste to storili, se prepričajte, da gležnji obeh soigralca pritisnjena navzdol stegen.
 4. Položite roke ob boke, in se prepričajte, dlani so trdno pritisniti navzdol. Ko ste pripravljeni, dvignite zadnjico od tal.
 5. Držite pozo za približno 30-60 sekund. Nato pridi in nežno spustite pozo. Čeprav vam ni nujno ponoviti pozo z drugo nogo v Lotus pozo, poskrbite, da boste izmenično noge vsakič, ko vadite Asana.

Varnostni ukrepi in kontraindikacije

To so nekatere točke iz previdnosti, morate imeti v mislih, preden to stori Asana.

 • Morate se izognili temu asane, če imate zapestje ali ramo poškodbe.
 • Ti se morajo izogibati tudi to asana, če imate gleženj ali kolena poškodbe.
 • Izogibati to asana, če imate tesen stegna ali bokov.

Začetniška Nasvet

Kot začetnik na jogo, če se vam zdi, da je težko priti v polni Padmasana, lahko dobite občutek Tolasana z Ardha Padmasana tudi. V tem primeru bo vaša zadnjica dvignite od tal, vendar pa vaše mišice spodnji nog in zunanji tele ne bo.

Napredno Pose Spremembe

Naj okrepijo odsek, morate pripraviti notranje groins pripravljen tako, da so v jedru trupa, poleg sprednjem delu hrbtenice.

Prednosti lestvice predstavljajo (Tolasana)

To je nekaj neverjetno koristi lestvice Pose.

 • Vaš zunanji hip in mišice v nogah se raztegne.
 • Pomaga opravljati svoje trebušne mišice in jih toni, kot tudi.
 • To pomaga, da vaše roke in mišice zgornjega ramo močna.
 • Osnovna funkcija dobi zagon.
 • Ta asana ustvarja občutek za ravnotežje in zavesti v telesu.
 • Um se razbremeni stresa in tesnobe.

Science Behind The Tolasana

Ta asana je miren, močan pozo, ki zahteva tako potrpežljivost in vztrajnost, da bo v redu. Moraš se prepričajte, da ste, da vaš um tiho in brez misli. Dih mora biti konstantna preveč. To je treba storiti, medtem ko si prizadevajo binglja kot lestvici. Potem, ko dobijo moč, da se umakne, boste dobili tudi ravnovesje med svojo uma, telesa in duha.

Zdaj, ko vem, kako to storiti Utthita Padmasana, kaj še čakaš? Življenje je vse o poiskati pravo ravnovesje. Dokler ne boste dobili to pravico, uporabite Tolasana najti ravnovesje med svojo duha, uma in telesa.