Kako narediti tridelni Breath (Dirga pranajama) v Joga

Home » Review » Meditation » Kako narediti tridelni Breath (Dirga pranajama) v Joga

 Kako narediti tridelni Breath (Dirga pranajama) v Joga
Cilji: dihanje, poudarek

Stopnja: Začetnik

Tri-Del Breath (Dirga Pranayama) je eden izmed najbolj pomirja, brodolomu dihalnimi vajami lahko storite. Res deluje tako, da pomaga osredotočiti svojo pozornost na sedanji trenutek in se v sozvočju z občutki vašega fizičnega telesa. Iz teh razlogov je pogosto predaval na začetku joga razredov kot način preklopa študente iz svojih workaday življenja v času, ko so bili v prahi za jogo. Če vadite doma, lahko delujejo na enak način. Ali to pranajame, ko ste prvič dobili na vaši mat otresti svoj dan in se pripravite za prakso.

prednosti

Globoko dihanje bo pomagalo kisikovih krvi, hranljiva vaše celotno telo. Ko ste pod stresom, lahko vaš zadah je hitro in plitvo. Namerno dihanje, kot je v tej praksi vam bo pomagal pomiriti. Večji pretok kisika v možgane bo vam pomaga postati bolj osredotočeni in pozorni. Ta tehnika je učil za lajšanje stresa in celo obravnavati napadi panike. Uporabite jo lahko čez dan, ko ste se občutek napetosti.

Korak za korakom navodila

Boste potrebovali prostor, kjer si lahko ležal svoj mat. Medtem ko je ta dih pogosto dogaja, medtem ko sedi v udobnem, s prekrižanimi nogami položaju, je tudi zelo lepo, da to storite, medtem ko leži na hrbtu, še posebej na začetku svoje prakse. Ko ste v ležečem položaju, lahko res počutim dih premika skozi telo, saj omogoča stik s tlemi.

 1. Pridite, da se uležejo na hrbet z zaprtimi očmi, sproščujoče svoj obraz in telo. Lahko obdržati noge iztegnjeno ali upognite kolena in prinašajo podplate na svoj mat, če je to bolj udobno. Če upognite kolena, pustite počivati ​​drug proti drugemu.
 2. Začnite z opazovanjem naravnega vdiha in izdiha vaše dihanje brez spreminjanja ničesar. Če se znajdete moti dejavnosti v tvoji glavi, poskusite, da ne sodelujejo v misli. Samo jih opazili in potem naj gredo, tako da vašo pozornost nazaj vdihom in izdihne.
 3. Začeti vdihniti in izdihom globoko skozi nos.
 4. Na vsaki Vdihnite, izpolnite trebuh z dihanjem. Razširite trebuh z zrakom kot balon.
 5. Na vsak izdihom, iztisnete ves zrak ven iz trebuha skozi nos. Narišite popka nazaj proti hrbtenici, da se prepričajte, da je trebuh prazen zraka.
 6. Ponovite ta globoko trebušno dihanje za približno pet vdihov. To je prvi del.
 7. Na naslednji vdihovati, izpolnite trebuh z zrakom. Potem, ko je trebuh poln, pripravijo v malo več sape in pustite, da se zrak razširi na prsni koš povzroča rebra razširiti narazen.
 8. Na izdihom, naj zrak šel prvi od prsni koš, najem rebra slide bližje skupaj, nato pa iz trebuha, risanje popka nazaj proti hrbtenici.
 9. Ponovite to globoko dihanje v trebuh in prsni koš za približno pet vdihov. To je drugi del.
 10. Na naslednji vdihovati, izpolnite trebuh in prsni koš z zrakom. Potem sip v samo malo več zraka in pustite, da izpolnite zgornji del prsnega koša, vso pot do ključnico, zaradi česar je območje okoli srca (ki se imenuje srčni center v jogi), širitev in dvig.
 11. Na izdihom, naj dih šel prvi od zgornji del prsnega koša, kar srce center potopi nazaj dol, nato pa v prsni koš, najem rebra slide bližje skupaj. Na koncu naj zrak gredo iz trebuha, risanje popka nazaj proti hrbtenici.
 12. Še naprej v svojem tempu, sčasoma prihaja pustiti tri dele dih zgodilo gladko brez premori.
 13. Še naprej za približno 10 vdihov.

Skupno Napake

Da bi dobili največ iz te prakse, bi se izognili teh napak.

Dihanje pregloboko

Ne na silo pljuča v presežne zmogljivosti. Pljuča bi počutili udobno v celoti, ne, kot da se dogaja, da se razpoči.

napeti dihanje

Dih mora priti noter in ven gladko.

Spremembe in Variacije

Lahko praksi to pozo na več različnih načinov.

Potrebujete prirejeno?

To lahko storite s tremi dela Dih iz katerega koli udobno sedi ali položno predstavljajo. Poskusite Corpse pozo, Easy pozo, ali Bound Angle Pose. Če niste prepričani, ali ste pravilno dihanje, položite roko nežno na trebuhu, rebra in ključnico, da se zagotovi ste se širi vsak od tistih, ki v zaporedju.

Se za izziv?

Ko ste sposobni narediti tridelni Dih brez težav, lahko spreminja vzorec. Poskusite podaljševanje svoje exhalations.

Varnost in ukrepi

Ta tehnika bi morala biti varna za večino ljudi, vendar je lahko težko, če imate astmo ali druge vzroke za težave z dihanjem. Če se počutite vrtoglavico, se vrnete v normalni vzorec dihanja.