Kako narediti Virasana in kakšne so njegove prednosti

Home » Review » Yoga Basic » Kako narediti Virasana in kakšne so njegove prednosti

Kako narediti Virasana in kakšne so njegove prednosti

Sanskrt: वीरासन; Vira – Hero, Asana – pozo; Izgovarja kot – Veer-AHS-anna

Virasana je sanskrtska beseda, ki pomeni v Hero Pose. Konvencionalna junak je vrsta, ki se bori za svet. On ščiti in varuje svoje. On sedi vedno šele potem, ko je osvojil njegov sovražnik. Jogijskih junak je namenjena za premagovanje njegov / njen lastni notranji nemir. Ta asana počne prav to.

Kaj morate vedeti, preden Ali je Asana

Ta asana je meditativna poza, zato je najbolje, če vadite to pozo zjutraj. Ampak to lahko narediš v večernih urah, kot tudi.

To ni obvezno, da mora biti ta asana storiti na prazen želodec. Ampak, če ste pred ali po z asane, je najbolje, da imate svoje obroke vsaj štiri do šest ur, preden to stori Asana. Prav tako se prepričajte, da so vaše črevesje čisti.

Stopnja: Osnovna
Style: Hatha Yoga
Trajanje: 30 do 60 sekund
Ponovitev: Nič
se razteza: kolena, stegna, gležnji
Krepi: Arches za stopala

Kako narediti Virasana

 1. Poklekniti na tla. Prepričajte se, kolena so nameščeni neposredno pod boki. Naj vaše roke počivajo na kolenih.
 2. Prinesite kolena bližje drug drugemu, tako da se je razlika med nogami samodejno razširi. To bi moralo biti širše od širine bokov.
 3. Potem, trdno pritisnite vrhovi noge na tleh.
 4. Spustite boke, tako da je vaš znajdete sedi na mat. Roll teleta stran. Bodo vaši boki so prav med petami.
 5. Moraš se prepričajte, da ko ste prišli v poze, ki jih ne čutijo nobenih ostrih, sukanje občutke v kolenih.
 6. Naj vaši prsti kažejo navzven in nazaj. Vaše notranje gležnji mora biti napisana v za zaščito kolena.
 7. Potegnite v popku. Razširiti svoj tailbone iz kroni glavo na tla.
 8. Zadržite položaj za približno 30 sekund. Za javnost. Ko dobiš udobno v tej pozi, bi ga lahko uporabili tudi kot meditativno držo.

Varnostni ukrepi in kontraindikacije

To je nekaj točk previdno morate imeti v mislih, preden to stori Asana.

 1. Izogibajte se te asane, če imate težave s srcem.
 2. Če imate glavobol, ležijo na okrepitev, ko vadiš to Asana.
 3. Izogibajte se te asane, če imate poškodbo kolena, razen če bi ga opravljal pod nadzorom pooblaščenega inštruktorja joge.

Začetniška Nasvet

Kot začetnik, boste morda težko uravnotežiti pritisk vrhu noge na tleh. Videli boste, da je notranji del vrhovi noge pritisnite težje od zunanjih delov. Da bi to preprečili, potisnite baze dlanmi ob zunanjih robovih soigralca, ko nežno potisnite malo prste za vsako nogo na tleh.

Napredno Pose sprememba

Poglobiti pozo, požira kolena z dlanmi, in da ravno vaše roke. Sedaj, potegnite na kolenih. Poskrbite, da bo ramenski rezila so trdno proti hrbtu. Dvignite zgornji del vašega prsnice, in pustite, da vam brado pade na prsi. Prepričajte se, da je zadnji del vratu ne napeti. Držite pozo za približno 20 sekund. Nato spustite kolena in dvignite glavo svojega nevtralnem položaju, vendar še naprej držite dvigalo v prsnice.

Prednosti Of The Hero Pose

To je nekaj neverjetno koristi Virasana.

 1. Daje gležnjev, stegna in kolena dober odsek.
 2. Oboki soigralca postala močna.
 3. Ta asana deluje kot digestiv, ki ne le izboljšuje proces, ampak tudi odpravlja plin.
 4. Pomaga za lajšanje simptomov menopavze.
 5. Pomaga razbremeniti in zmanjša otekanje nog po drugem trimesečju nosečnosti.
 6. Izboljšuje cirkulacijo krvi v nogah in sprošča utrujene noge.
 7. Pomaga izboljšati držo.
 8. Pomaga zdraviti visok krvni tlak, astmo, in ravno noge.

Science Behind The Virasana

Morda vam bo prevara, da je večina jogiji izgubijo občutek ekspanzivnosti, ko so prakticiranje Virasana. Čeprav je to asana videti zelo preprosta, saj zahteva stegen, gležnje in fleksorjev kolka biti prilagodljivi. Prav tako zahteva kolena, da imajo globoko krat. Ker se ne uporabljajo za sedenje na tleh, je ogromen pritisk na vrhovih noge. Čutili boste tudi spodnjo trupa obkladke in stegen sev. Boste našli zelo malo ljudi sedi veselo v Virasana, razen, seveda, da so veterani.

Toda, drži se! Koristi Virasana so neverjetne. To daje noge dobro odsek, in vam pomaga pri preprostih vsakodnevnih dejavnosti, kot so tek, hoja in kolesarjenje. To daje moč do loki stopal. Vaši kvadriceps so podolgovate, in vaš sacrum je razširil. To je dobro, saj, ko sedi na stolu ves dan, je sacrum pogosto preobremenjeno. Ta asana pomaga tudi pravilno prebavo.

Ko prevzame Virasana, svoje stališče instills občutek prostornosti in mirna, zaradi česar je ta predstavlja idealen za meditacijo. Prav tako zavedati svoje duševno stanje, ne da bi preveč navezani. Naravnanost spominja močno okusa in stabilno mislečimi bojevnik.

Pripravljalni pozah

Baddha Koṇāsana
Bālāsana

Follow-up pozah

Padmasana
Bakasana

Zdaj, ko vem, kako Virasana predstavljajo, kaj še čakaš? To je lepa asana, ki vam pomaga poglobili v notranjosti, tako da boste razumeli vaše počutje in postali močnejši in bolj zaveda sebe in sveta okoli sebe.