Kakšna je razlika med Bikram in Hot joga?

Home » Review » Yoga Basic » Kakšna je razlika med Bikram in Hot joga?

Kakšna je razlika med Bikram in Hot joga?
Topla joga se lahko nanaša na katero koli joge, opravljenim v ogrevanem prostoru. Čeprav obstaja nekaj stilov vročih razredov joga, Bikram joga je original vroče joge in med najbolj znane. Čeprav se nekateri ljudje uporabljajo “vroče” in “Bikram” sopomenki, resnica je, da je vse, Bikram joga vroče, vendar ne vse, hot joga Bikram.

Hot Yoga

Hot joga pogosto kaže, da je tekoča Vinyasa slog praksi, v katerem učitelj naroča študentom v seriji povezanih pozah. V razredu, je prostor običajno vzdržuje pri temperaturi 95-105 F. Kot si lahko predstavljate, živahna joga seja pri visokih temperaturah naredi telo zelo toplo in povzroči obilno potenje. Namen je, da se toplota sprosti mišice in znoj pomaga očistiti vaše telo.

Bikram joga je le en slog vroče joge. Druga zanimiva možnosti hot joga vključujejo kanadski uvoz Moksha joga (znan kot Modo joga v ZDA) in CorePower jogo, a se hitro širi verigo. Veliko lokalno lasti in neodvisnih joga studii ponujajo svoj stil ogrevanih razredov, kot tudi.

Nasveti in ukrepi

Hot joga bo treba pripravo in opremo, ki lahko ročaj toplote:

  • Bistveno je, da imajo svoje jogo pri tem toplo jogo, saj vas bo potenje veliko. Yogitoes Skidless mat brisače (ali drugi podobni izdelki) so priljubljena vroče joge dodatki. Te brisače so postavljeni nad mat, da absorbirajo znoj in izboljša oprijem.
  • Potenje vam v vročem joge tudi pomeni, da boste želeli izbrati pravo jogo obrabo. Na splošno, ženske in moški ugotovili, da so oprijeta vrhovi in ​​Capris ali dolge hlače najbolje, da se prepreči zdrs v pozah.
  • Dejanska temperatura v vročem jogo razred se razlikuje glede na slog in studio. Nekateri so lahko tako vroče kot 108 F, zaradi česar je 75 F sobe zdi skoraj hladno.
  • “Znojenje iz toksine” catchphrase je priljubljen med študenti vroče joge. Resnica je, da znojenje ni ravno del sistema razstrupljanja našega telesa, čeprav lahko se boste počutili bolje, na koncu.
  • Prepričajte se, da pijete veliko vode pred, med in po pouku, tako da ne boste dobili dehidrirani. To ni priporočljivo jesti v roku dveh ur, preden boste vzeli razred.
  • Hot joga ni priporočljivo za nosečnice, saj lahko sproži jedro telesno temperaturo.

Bikram joga

Bikram Choudhury je vroče joge inovator in ustanovitelj joga sistema Bikram. Njegova metoda je izvirni slog, ki se določijo v vročem prostoru. To je niz serija 26 položajev, vključno z dvema pranajama vajami, od katerih se izvajajo dvakrat v enem 90-minutni razred.

Choudhury je bil rojen v Kalkuti v Indiji, leta 1946. Bil je joga prvak v svoji mladosti, saj je bila njegova žena Rajashree. Leta 1974, Choudhury ustanovil Yoga College of India v Beverly Hillsu v Kaliforniji, naučiti svojo metodo. Kmalu je postal eden izmed najbolj priljubljenih stilov joge asana prakticirajo na Zahodu.

Kot joge Bikram je začela oblikovati člane Hollywood elite, se je začela vse bolj Hvalisav življenjski slog. Postal je znan po svoji floti športnih avtomobilov in za nošenje drag nakit. Uspešno joga guru bi pa postane vpleten v sodnih in spolnih napadov obtožbe.

Bikram in avtorske pravice

Leta 2002 je Choudhury avtorsko svojo serijo 26 pozah, podpisan v vročem prostoru. On je bil od leta sodeluje v številnih pravnih sporov, tako preko nepooblaščene uporabe njegovega imena in uporabi njegovo metodo pod drugim imenom.

Choudhury uspešno toži Los Angeles joga studio v letu 2003 za avtorske pravice in kršitve blagovne znamke. Postal je tožena stranka v letu 2004, ko je bil toži kolektiva vroče učiteljev joge, ki temelji na San Francisco. Ta skupina je prejela preneha-in-odpoved črke nad njihovo nelicenčno uporabo metode Bikram. Tožniki so trdili, da joga ni mogoče avtorsko. Stranke dosegle poravnavo v letu 2005, v katerem Choudhury ni dogovorjeno, da jih toži in se dogovorili, da ne uporabljajo imena Bikram.

Choudhury vložil drugo odmevno obleko v letu 2011. Tokrat je bilo pred sedežem v New Yorku studio Joga za ljudi, ki ponuja jogo darilno pogodbo v več mestih v ZDA. Ta zadeva je bila poravnana v letu 2012, ko Joga za ljudi lastnika Greg Gumucio je strinjal, da preneha z uporabo imena in serije Bikram je. Čeprav zadeva ni šel na sodišče, je bilo pomembno, saj je ameriški Copyright urad je sporočil, da je bil njegov prej izdano avtorskih pravic serije Bikram je prišlo do napake in da joga položajev ni mogoče avtorsko.

Bikram in spolni napad

Leta 2015, v središču pravnih težav Bikram je preusmerila stran od varovanja njegove metode joge. Postal je predmet najmanj šest civilnih tožb domnevnih spolni napad ali posilstvo, ki sega nekaj let.

Čeprav podrobnosti razlikujejo, kažejo vzorec Choudhury prežijo na mlade študente in učitelje ženske joga, pogosto tistih, ki so vpisani v svoji intenzivni program usposabljanja učiteljev. V začetku leta 2016, Los Angles sodišče odločilo v prid nekdanjega pravnega svetovalca Choudhury je, ki je dejal, da je bila spolno nadlegujejo in odpustili iz njenega položaja za preiskovanje nadlegovanje terjatve drugih žensk.

Približno v istem času, Rajashree Choudhury vložila zahtevo za ločitev. Bikram pobegnil tudi Združene države Amerike. V maju 2017 je bil nalog za prijetje izdan za njega v Kaliforniji in do novembra sta on in njegova družba vložila predlog za stečaj.

Posledice

Propad Choudhury lahko deluje kot previdnostnega zgodbo v joga skupnosti. Narava praksi pogosto predstavlja tesne odnose in nekateri ljudje se lahko odločijo, da izkoristijo to.

Bikram studii ostajajo odprta in veliko jih upravljajo neodvisni inštruktorji. Iz tega razloga je pomembno, da se spomnimo, da je bil le ustanovitelj vpleten v nepravilnosti v teh primerih.

Končna misel

Topla joga je realna možnost za mnoge študente joga, čeprav je precej bolj intenzivno kot razredih na voljo v hladnejših prostorih. Pred sprejetjem razred, upoštevati zdravstveno stanje, ki jih imate, in se posvetujte z zdravnikom o tem, ali je pravi za vas.