Koristi Savasana joga in kako to storiti

Home » Review » Fitness » Koristi Savasana joga in kako to storiti

Koristi Savasana joga in kako to storiti

Savasana, ali Corpse pozo, je končno pozo toka joge. To je za obnovitev telesa in duha po fizično zahtevno prakso. Za začetek, položite blazino ali brisačo na trdo površino. Lezite na hrbet. Naj bodo vaše noge in roke sproščeno, kar omogoča dlani obraz navzgor. Po oblikovanju zavesti, da vsak del telesa, nadzor dihanja v počasno in enakomerno hitrostjo. Držite vsaj pet minut.

Če ste nagnjeni k preskočiti savasana na koncu svojim izvajanjem toka, misleč, da je to poza gre le za ohladitev, tukaj je novica za vas. Prednosti savasana lahko razširi daleč preko vašega prakso joge.

Savasana, ali truplo predstavljajo, je skupna končna poza iz prakse joge. To je mirno in ne zahteva nobenega fizičnega napora. Namesto tega, da je vse o obnovi. Telo, um in duha lahko vse obnoviti v tem stanju.

Outsider, je morda videti, kot nap času. Ampak to je daleč od tega! Ležanjem v tem truplo joga predstavljajo boste lahko predali v sedanjem trenutku.

Koristi Savasana joge

Na splošno velja, joga je prava poslastica za vaše telo. Vse od svojega spomina v ravnovesju bo izboljšala. Redna praksa bo javnost tudi napetost v mišicah. Toda, ko gre za savasana, koristi pa so še bolj specifične. Narediti tri mesece truplo poze lahko razbremeni glavobol, nespečnost in anksioznost.

Študija o študenti je pokazala, da je program usposabljanja joga – imelo pozitivne učinke na fizioloških spremenljivk, kot so zmogljivosti pljuč, vitalne kapacitete, krvni tlak in srčni utrip – program, ki vključuje savasana.

Glede na članek v  International Journal of Exclusive raziskave za upravljanje , savasana ima naslednje prednosti:

  • Pomaga zmanjšati krvni tlak, nespečnost, anksioznost, pritisk in napetost v mišicah
  • Poveča nivo energije, spomin, osredotočenost, koncentracija in samozavest
  • Pomaga spodbujajo krvni obtok, in izvaja notranje organe in sprošča telo
  • Zmanjša glavobol, utrujenost, napetost in blage depresije
  • Pomaga pomiri um, osveži in pomlajuje telo in duha
  • To je koristno za ljudi, ki trpijo z neurasthenia – splošno obrabljen občutek, živčnost, sladkorna bolezen, astma, in prebavne motnje, zaprtje, lumbago, skupaj z globlje in trdnejše spanje.
  • Savasana daje globoko, meditativno stanje počitka, ki pomaga pri popravilu celic in tkiv in je odličen za lajšanje stresa.

Meditativno naravo savasana je glavna prednost. Ker je to storjeno ob koncu seje, da pomaga um objemu vse, kar si storil. Prav tako pomirja živčni sistem in vam omogoča, da razmislimo o vaši praksi. Vaše mišice pade v stanje počitka, tako da je lep način, da se ohladi, potem ko je raztezanje ven.

1. Izberite pravilen Surface

Savasana je treba storiti na trdo površino. Trdega lesa, ploščice in betonska tla so vse idealne možnosti. Vendar pa bi bilo treba uporabiti tudi mat ali brisačo. To bo površina bolj udobno, da se uležejo na.

2. Make prostor

Ker boste morali v celoti uleže, čiščenje prostora okoli vas je ključnega pomena. Odstranite vse razpršene predmete, kot so steklenice z vodo in superge. Tudi joga bloki treba razveljaviti.

Če ste v razredu, se prepričajte, da niso preveč blizu nikomur. Preusmeril svojo posteljo, če je potrebno. Ne pozabite, da je pomembno, da se spoštuje osebni prostor vaših sošolci.

3. Lezite

Ulezite se na hrbet, pazite se vaša ramena dotika tal. Lahko spremenite pozo in oddate okrepitev pod koleni. V nasprotnem primeru bi morali hrbet biti na tleh v vsakem trenutku.

Naj vaše celotno telo potopi v zemljo. Bodite pozorni na vaše celotno telo, opuščamo napetosti, ko je to potrebno. Moral bi se sprostite tudi vaš obraz in oči.

4. Sprostite noge in roke

Noge in stopala bi morali “kaplja” odprta. Prepoznati in spustite da jih je treba ohraniti popolnoma ravne. Kar se tiče vaših rokah? Postavite jih na vaši strani, približno 6 centimetrov od telesa. Položaj dlani navzgor, najem prsti curl naravno. Saj ni treba dajanje nobene energije v mišicah.

5. Nadzorujte svojo pozornost

Savasana je vse o priznavanju trenutno stanje vašega telesa. Po ležečem, razmisliti o zaporedju si naredil. Obvestilo, kako vaše telo fizično počuti. Postavite svojo pozornost na vaši desni nogi, potem na desno stopalo in kolena. Ponovite na levi nogi, nato pa počasi do vašega stegna, medenice in želodec. Nadaljujte, dokler ne dosežete svojo glavo.

6. Dihajte počasi

Bodite globoko, počasi “trebuh” vdihov. To pomeni, da bi morali dihati iz prepone, zaradi česar je nižja trebuh premikanje gor in dol. To bo pomirila telo in vam pomagajo sprostiti.

To dejanje je imela dihanja bo tudi povečala svojo kapaciteto pljuč in izboljša prekrvavitev. 4 Ponavljajte, dokler ne pade v blaženo sprostitev, vendar poskrbite, da boste ne zaspite.

7. Hold

Ostanite v tem položaju za 5 do 10 minut, oziroma tako dolgo, kot vaš inštruktor vam pove, da. Lahko tudi držite savasana za 20 minut, če čas dopušča. Na splošno je 5-minutni savasana priporočljiva za vsakih 30 minut joge.

Učenje, kako narediti popoln savasana potreben čas in prakso. Meditacija, po vsem, ne pride enostavno. Če poskušate to doma, ne pozabite odstraniti vse in vse motečih dejavnikov.