Mi Anusara jóga, és mik az előnyei?

Home » Review » Yoga Basic » Mi Anusara jóga, és mik az előnyei?

Mi Anusara jóga, és mik az előnyei?

Jóga óta gyakorolják hazánkban óta korosztály. Indiából származó, jóga alapvetően azt jelenti, „lelki fegyelem”. Minden formája a jóga van egy saját, az előnyök és vannak különböző módon gyakorló őket. Az emberek gyakorolják a különböző típusú jóga, hogy igényeik szerint és követelményeit. Jóga rendszeresen tartja illik és finom az egész életed. Segít elérésében mentális stabilitás és a fizikai erő.

Szeretnéd megtanulni a jóga és a tapasztalat az örök béke? Itt van, hogyan kell csinálni Anusara jóga.

Anusara stílusú jóga indult egy amerikai születésű jógaoktató, John Friend-ben 1997-ben Az egyéb formái jóga, Anusara jóga tökéletes keveréke jóga ászanákat , légzőgyakorlatok és a filozófia. Ez a fajta jóga a legjobban, mint egy modern formája a jóga. Jelenleg mintegy 260 ászanák, amelyek egy része a Anusara jóga. Ez nem mindig lehetséges, hogy gyakoroljuk ezeket a ászanák. Ezért ezek az ászanák osztották alap meleg up, backbends, álló pózok, inverzió, előre ívek, stb

Ha azt szeretnénk, hogy megtanulják Anusara jóga, kövesd az alábbi egyszerű és könnyű ászanák és a kezdéshez:

1. Ardha Chandrasana:

Állvány egyenes helyzetben. Tedd szét a szétvetett lábbal. Most viszont a jobb láb kívül egy 90 fokos pozícióban. Próbáld megérinteni a kezét (tenyér) a földre egy egyenes vonal a lábad. Most emelje fel a bal lábát, és próbálja nyúlik fel a levegőben, amennyit csak lehet. Ne feszítse túl a kapacitást. Most emeld fel a jobb kezét és nyúlik a magasba. Állandó marad 30 másodpercig, majd engedje.

2. Bhujangasana:

Hogyan kell csinálni a Bhujangasana és mik az előnyei

Ebben meg kell pozícionálni magát egy ívelt jelent, hogy hasonlít egy kígyó. Feküdj le a földre, oly módon, hogy a homloka a földet érinti. Most tegye a tenyerét a vállát oly módon, hogy kapnak felhúzott közel tested. Nyújtsd a lábad úgy, hogy a tetején a lábát lenyomja a szőnyeg. Most belélegezni & lassan nyomja meg a kezét, hogy nyúlik a fegyverek, mozog a mellkas felfelé. Ezt a pózt néz ki, mint egy kígyó, és így, ez az úgynevezett kobra póz, vagy a kígyó jelent.

3. Ardha Mukha Shvanasana:

Hogyan kell csinálni a Adho Mukha Svanasana és mik az előnyei

Ez a 8 th  lépést Suryanamaskara. Itt van, hogy elterjedt a kezét és a lábát kicsit széles egymástól. Most, könyök és tegye a kezét a földre, oly módon, hogy a tenyér és a lába a padlón. Próbálja nyúlik a test, amennyit csak lehet. A helyzet itt, mint egy kutya. Emeld fel a hát alsó és nyúlik a „V” helyzetbe.

4. Vakrasana:

Ülj le a földre a lábak egyenesek. Emeld meg a jobb lábát, és helyezze el a jobb lábát a jobb oldalon a bal térdét. Kezed legyen mindkét oldalán a tenyerek a földre. Most csavarja a felső test hátrafelé néztek a jobb vállát, miközben a bal kéz marad helyezett a jobb oldalon a jobb lábát. Legyen 15 másodpercig, és visszatér a kiindulási helyzetbe.

Próbáld meg ezt a másik irányba is.

5. Virabhadrasana:

Hogyan kell csinálni a Virabhadrasana 1 és mik az előnyei

Ezt a pózt is ismert, mint a harcos póz. Állj egyenesen, majd mozgatni a lábát egymástól, mintegy 4 hüvelyk egymástól. Emelje fel a karját a magasba, és nyújtsd őket. Most viszont a jobb láb 90 fokos, a jobb oldalon, és ennek megfelelően kapcsolja be a bal lábát ugyanabba az irányba és nyúlik. Tartsa egyenesen a hátát. Nézd, felfelé a kezét az ég felé.

6. Uttitha Hasta Padangustana:

Állni egyenesen a Tadasana helyzetben. Most próbálja meg felemelni a bal lábát a felfelé irányban. Próbálja megérinteni a boka a bal láb a bal kezét. Próbálja ki a másik irányba is. Ne feszítse túl a kapacitást. Ez ászana ad egy jó masszázs a gerinc, a hát alsó részén, a csípő, a lábak és kezek.

7. Garudasana:

Hogyan kell csinálni a Garudasana és mik az előnyei

Állni egyenesen a Tadasana helyzetben. Hajlítsa be térdét egy kicsit. Most próbálja meg felemelni a bal lábát, és tekerd körbe a jobb lábát. Nem ugyanaz a kezét. Most próbáljon kiegyensúlyozó ebben a helyzetben. Állandó marad 10-15 másodpercig, majd engedje fel.

8. Vasisthasana:

Állj a Ardha Mukha Shvanasana helyzetbe. Most próbálja meg felemelni a jobb lábát a levegőben. Próbáld megérinteni a jobb lábát a jobb kezével. A bal oldali és a bal láb maradjon még. A fejét döntse el felfelé, az ég felé.

Ezek néhány egyszerű Anusara jóga jelent kipróbálhatja gyakorló otthon. Jóga biztosan segít élni egy feszültségektől mentes, nyugodt és egészséges életet!