Mi Vinyasa jóga?

Home » Review » Yoga Basic » Mi Vinyasa jóga?

Mi Vinyasa jóga?

Mintha a jóga nem elég érdekes, akkor a különböző yogas lehet választani – az Ashtanga, Iyengar, Bikram, stb

Vinyasa Jóga egyszerűen azt jelenti, mozgás kapcsolódik levegőt. A kényelmetlen testtartás összefűzve akár rövid vagy hosszabb áramlását.

A Vinyasa stílusban jóga hihetetlenül dinamikus. Ez azt jelenti, hogy az elméd kell maradnia fókuszált, és a jelen, hogy képes legyen lépést tartani az áramlás a gyakorlatban. Továbbá, ha a hangsúly, amit ne sodródom. Így van párhuzamosan a test, ahelyett, hogy elakad a fejedben.

A Vinyasa Jóga 101

Mi Vinyasa Flow?

Vinyasa jóga, ugyanúgy, mint a más típusú jóga, ered Hatha jóga. Vinyasa utal, hogy a beállítás a levegőt a mozgás. Ez bekapcsolja az egyébként statikus ászanák egy dinamikusabb áramlását.

A modern formái Vinyasa flow, más néven a Power Jóga és az áramlás, gyakran le, mint egy freestyle Ashtanga. Ők nem tapadnak a merev szerkezet a gyakorlatban.

Az elvek és filozófia alapjául szolgáló gyakorlat

Ahogy azt állította, Vinyasa tökéletes összehangolása levegőt a mozgás. Tekintettel arra, hogy ezek a filozófiák és alapelvek ez a gyakorlat következik.

különleges mozgások

Vinyasa utal egy nagyon konkrét mozdulatsor, hogy a gyakori maguk között minden ászana a sorozatban. Ez a jóga oktató belátása szerint, ezért is fontos, hogy válasszon egy szakértő óvatosan.

Lehelet

Az időtartam belélegzi vagy kilégzés hosszát határozza meg töltött időt közötti átmenet ászanák. Meg kell figyelni, hogy a levegőt, és az út közötti ászanák, ahelyett, hogy csak tökéletesíti a test igazítás. Meg kell lélegezni a nyugodt rekeszizom stílus, míg a gyakorló ezt a stílust a jóga. Úgy látszik, mint a hang az óceán rezonáló a torokban – uddzsáji stílus légzés.

izom-összehúzódások

A Vinyasa jóga is kiemelten foglalkozik a Bandha vagy izom zár, amely megadja a képességet, hogy biztonságosan és zökkenőmentesen átmenet és ki minden ászana. Három fő bandhák:

  1. A Mula Bandha , amely végre szigorításával az izmokat a gát és kismedencei területeken.
  1. A Uddiyana Bandha , amely végre húzva a köldök irányába a gerinc, majd enyhén mozog felfelé. Ez segít, hogy szerződést az izmokat a has alsó részén.
  1. A Jalandhara Bandha , amely végre finoman csökkenti az áll, miközben emelje fel a szegycsont és a shift a tekintete a hegyét az orrát.

Jót Vinyasa Jóga

Ezek közül néhány csodálatos előnyeit gyakorló Vinyasa jóga.

1. megérint egyfajta nyugalom

Van egy állandó ciklusban kialakított belégzéskor és kilégzéskor. Ez segít, hogy nyugodt mind az elméd és a tested.

2. Detoxes az egész testet

A koordinált mozgások egyik póz másik generálni belső hő és úgy járnak, mint a kardió edzés. Ez lehetővé teszi, hogy izzad ki, így segítve a tisztító a szervezetben.

3. Segít a rugalmasság növelése, és az izomerő

Függetlenül attól, hogy a gyakorlatban lassú ütemű, vagy gyors tempójú, ez teszi egy nagy edzés a tested.

4. Lehetővé teszi, hogy felfüggeszti a jelen

A jóga segít, hogy él a pillanat, és ez az ajtóban, hogy az igazság és a boldogság.

A Vinyasa gyakorlatban ma

Ha beiratkozik magát egy Vinyasa jóga, azt találjuk, hogy ez általában elég dinamikus. A Vinyasa gyakorlat megköveteli, hogy koncentrált maradni, és a jelen. A gyakorlat hasonló a meditáció és gyakran nevezik mozgó meditáció.

A lépést befolyásolhatják az oktató, így ha az osztály túl gyors vagy túl lassú a szeretet, akkor lehet, hogy módosítani kívánja az oktató.

A szokásos Vinyasa osztály indul Surya Namaskaras. Van néhány osztályok, amelyek magukban foglalják a meditáció előtt és / vagy után az osztály.

Mi Vinyasa Krama?

Vinyasa Krama egy lépésről-lépésre progresszió egy bizonyos cél. Ez a cél lehet egy komplex vagy speciális ászana.

Törjük le ezt a koncepciót tovább.

Vinyasa a szinkronizáló légzés és a mozgás.

Krama hogy haladást lépésről lépésre.

Tehát, ha vállalják, Vinyasa Krama jóga, akkor alapvetően nőnek valamit. Ebben az esetben, akkor át egy egyszerű egy bonyolultabb ászana. Akkor készülj fel, mire a fejlett vagy „csúcs jelent”.

Általában egy Vinyasa Krama szekvenciát fog alapulni egyéni témát, például egy előre kanyarban téma vagy egy hátsó kanyarban témát. De az oktató is dolgozik azon, hogy az osztály egy kerek egy koncentrálva minden egyes részét, hogy dolgozni kell, mint amit elért a csúcs jelent.

A legtöbb diák megtalálja, hogy ha egy Vinyasa Krama a Vinyasa Flow teszi sokkal több értelme az elme és a test. A szervezet úgy tűnik, hogy kell készíteni, amikor a bonyolultabb ászanák, valamint a rendszeres áramlását tart nyugodt és feszültség.

Ahogy felfedezni a mélységben jóga, akkor tegyük hozzá, a Vinyasa Flow / Krama a gyakorlatban. Ez az egyik leghatékonyabb és szisztematikus módszerek a jóga. Akkor biztos, hogy tetszik!