Miért jóga nidra egy hatékony módja annak Relax

Home » Review » Fitness » Miért jóga nidra egy hatékony módja annak Relax

Miért jóga nidra egy hatékony módja annak Relax

Jóga nidra az egyik legmélyebb államok a relaxáció a test lehet, miközben a teljes tudatosság. Te továbbra is az állam a tudatos álmodás, vannak tudatában az álmod környezetben, de alig vagy egyáltalán nem figyelmet a tényleges környezet.

Ez a folyamat konzerválja és egységes szerkezetbe foglalja az energia jóga gyakorlatokat. Azt is ellazítja a rendszert, és előkészíti a meditáció és Pranayama. Nagyon fontos, hogy időt szakítani Jóga nidra közepette a többi edzés gyakorlatokat.

Készülünk Jóga nidra

Ha ebben a mély állapotában helyreállítás és a pihenést, akkor irányítsa a figyelmet, hogy a különböző testrészein, és ez aktiválja az idegek ezeken a területeken. Ez is segít a szervezet elfogadja és integrálja az előnyeit a jóga ászanákat, amit csak gyakorolják. Ez tart között bárhol 15-30 percig.

Általában nem a jóga nidra elküldhesse jóga edzés, és ez a legjobb, hogy fedezze magát, vagy tartsa a testet melegen, miközben ezt. A testhőmérséklet csökken a folyamat, és lehet, hogy végül a fázás. Tehát tartsa a takaró praktikus.

Meg lehet gyakorolni a saját is, de ez nem tanácsos csinálni ebéd után, mert lehet, hogy végül szundikált.

Győződjön meg róla, hogy a gyakorlatban a pihentető jóga egy békés hely, ahol nincs kábelrengeteg vagy zavar.

Hogyan kell csinálni a jóga nidra

 1. Feküdj le a hátadon, és vállalja a Corpse Pose vagy Savasana.
 2. Csukd be a szemed. Helyezzük a lábad úgy, hogy azok kényelmesen egymástól. Győződjön meg róla, hogy a lábak teljesen ellazulnak, és a lábujjak szembe oldalra. A karok kell elhelyezni mentén a szervezetben, de kissé egymástól, így a tenyér nyitott és felfelé.
 3. Győződjön meg róla, hogy lélegezzen lassan, mégis mélyen. Ez kölcsönöz a teljes kikapcsolódást. Ahogy lélegezni, a tested meghúz, és ahogy lélegzik ki, a szervezet megnyugszik. Fókuszban a magad és a tested, megfeledkezve minden más feladatot. Engedd el és adják!
 4. Abban az esetben, kényelmetlenül érzi magát, vagy talál fájdalom vagy kellemetlen érzés a hát alsó részén, csak használ egy párnát, hogy emelje a lábát. Ez ad nagyobb kényelmet biztosít.
 5. Miután tökéletesen kényelmes, indul az alján. Hajt a figyelmet felé a jobb lábát. Pihenjen a lábat teljesen és hagyja, hogy a figyelmet körül forog a lábát egy pár másodpercig. Ezután mozgassa a jobb térd, a jobb combján, és az egész jobb lábát. Tedd ugyanezt a bal lábát.
 6. Hagyd, hogy a figyelmet felhívjuk az egész testet, a nemi szervek, a gyomor, a köldök, a mellkas, a váll, a karok, a torok, arc, és a koronát.
 7. Lélegezz mélyen és lassan és tartsa be az összes érzés a szervezetben. Teljesen ellazulnak. Maradj ebben relaxációs állapotot néhány percig.
 8. Amint a tested teljesen nyugodt, tudomást szerez a környéket. Aztán lassan forduljon jobbra csukott szemmel. Feküdj le jobbra egy pár percig.
 9. Ha kényelmes, ülj fel lassan, és óvatosan nyissa ki a szemét.

Előnyök a jóga nidra

A jóga nidra számos előnnyel jár. De ezek a fő előnye.

 • Lehűl a test után egy intenzív jóga edzés és helyreállítja a normális testhőmérsékletet.
 • Biztosítja aktiválása az idegrendszer, és segíti a szervezet felszívja az előnyöket az ászanákat.
 • Ez kiüríti a méreganyagokat a szervezetből.
 • Segít pihenésre és kikapcsolódásra a terhesség alatt.

Jóga nidra Vs. Elmélkedés

Jóga nidra nem igazán ugyanaz, mint a meditáció. Amíg te a nidra, akkor feküdjön le, és bemegy egy félig hipnotikus állapot, egy olyan állapot között, hogy ébren van, és alszik.

Azonban, ha meditálsz, akkor üljön a gerinc egyenes és éber és tudatában, mint ha a jóga nidra Relax.

Ez majdnem olyan, mint felkészülés a meditáció. Ez a gyakorlat az értelemben, hogy valóban elvonási készít, hogy menjen be a meditáció állapotában. Felhívjuk figyelmét befelé, és az elme és a test megnyugodott, olyannyira, hogy nem éri a mentális állapot a meditáció.

A legtöbb ember számára ma is nagyon nehéz meditálni, egyszerűen azért, mert annyira elfoglalt, és nyugtalan, hogy nehéz nyugodtan ülni és csendes hosszú ideig. Amikor a mester jóga nidra, akkor automatikusan segítenek megtenni a kihívások meditál, és hamarosan, akkor képes lesz arra, hogy meditálni könnyedén.

Általános tippek, hogy nem a jóga nidra

 • Ez csak természetes, hogy a véletlenszerű gondolatokat és megzavart, miközben Ön a nidra. Ne megfékezni őket. Továbbá, nem érzi magát bűnösnek, ha elalszik az edzések során.
 • Játssz néhány lágy zene – vagy lágy ének vagy hangszeres zene -, mielőtt elkezdi a jóga nidra Relax. Ez segít ellazulni. De ez nem kötelező, mert előbb-utóbb pihenni a saját belső ritmusa.
 • Ne hagyja ki a következő lépést lapozgatott a jobb és felült néhány perc elteltével. Ha a jobb oldalon, ez segít a levegőt áramlását a bal orrlyukon, ezért a szervezet lehűl.

Most, hogy tudjuk, hogyan kell csinálni jóga nidra, mit vársz? A jóga nidra ugyanolyan frissítő, mint egy jó nap. Ez felfrissíti és megfiatalítja tetszik nem mennyiségű koffein. Kényeztesse és élvezd!