Milyen sorrendben kell tennie Jóga ászanák?

Home » Review » Yoga Basic » Milyen sorrendben kell tennie Jóga ászanák?

Rational szekvenálás jórészt a jóga gyakorlatban

Milyen sorrendben kell tennie Jóga ászanák?
Van egy közös felfogás, hogy van egy „megfelelő” módon szekvenciakomplementaritást a jóga. Ez különösen igaz bizonyos típusú jóga, ahol a sorrendben jelent be van állítva, általában azért, mert az alapelv, amely szabályozza a gyakorlatban.

A Bikram jóga, például, ha van hozzárendelve egy sorozat 26 pózok (ászanák), ​​hogy azt jelentette, hogy csatlakozzanak. Az alapelv az, hogy ezzel, akkor összpontosítani a légzés és a minősége a ászanákat helyett navigál egy folyton változó sorozata testhelyzetben. A hasonló látható Astanga jóga, amelyben van 41 ászanák.

De vajon ez azt sugallja, hogy a „helyes” módja szekvencia ászanák, vagy hogy egy szabad formájú megközelítés eredendően rossz? Ez nagyban függ attól, hogyan meg a jóga.

Sokszínűség jógagyakorlatok

Jóga végső soron mintegy felfedezés. Ezért van az oktatók nevezik „a tanárok” és edzések, mint „gyakorlat”. A jóga, akkor azt jelentette, hogy betekintést mindenki dolgozik (beleértve a többi diák), amely akkor lehet alkalmazni a saját gyakorlat. Mint ilyen, a jóga egyéni tapasztalat különböző és egyedi kifejezési formákat.

Ez az oka annak, hogy senki sem szabályrendszer lehet alkalmazni, hogy minden típusú jóga. Például a könyvében: „Fény Jóga” BKS Iyengar azt mondja, hogy headstands kell gyakorolni elején a jóga. A Pattabhi Jois által Ashtanga gyakorlatban a headstand van fenntartva az utóbbi része a 90 perces első sorozatban.

Van mindkét megközelítés „igaz?” A végén mindketten, és ez a fajta, ami megtartja a jóga állapotú.

Indoklás szekvenálása pózok

Azzal, hogy azt mondta, vannak olyan gyakorlati okai forgalomba néhány testhelyzetek mások előtt. Biztonsági okokból egyedül, sok tanár kezdi a gyakorlatot a padlótól asanas fokozatosan lazítani inak, izmok és szalagok indítása előtt be állandó testtartás.

További tanárok szabványosan követni bizonyos pózok (különösen azokat, amelyek a gerinc, illetve súlyos ízületi) és szembeállítja. Például, egy váll állvány követheti a halak, hogy egy számláló szakaszon a nyak. Hasonlóképpen, miután egy sor backbends, gyakran szép, hogy nem egy előre kanyarban hogy segít felszabadítani a hát alsó részén.

De még akkor is, nincsenek kemény és gyors szabályokat. Iyengar jóga, például a koncepció jelent-szembehelyezkedjen pedig egyenesen elutasítják, és úgy káros a gyakorlatban. Ehelyett osztályok köré egy adott témát egy pózt, ami a következő útján való hasonlósága helyett felszólalását.

Kiválasztása a jobb Yoga for You

Különböző tanítási stílusok vonzzák különböző emberek. Ha valaki, aki inkább a nagyobb struktúra a gyakorlatban Astanga vagy Bikram lehet a jobb választás az Ön számára. Amennyiben viszont magáévá egy sokkal szabadabb megközelítésben vinjásza vagy teljesítmény jóga segíthet bővíteni a gyakorlatban tesszük meg, hogy egy szélesebb skálája jelent.

A végén, nincs jó vagy rossz választás. Egyszerűen meg kell vizsgálni, hogy milyen típusú (vagy típusa) jóga beszél, mint az egyén.

Gyakorló otthon

Amikor a gyakorló otthon, akkor közvetlenül a szekvenciát jelent beállításával a szándéka először. Határozza meg, amit abban a reményben, hogy elérjék ezt a gyakorlatot. Egyfajta egyensúly és nyugalom? A megjelenése feszültséget a hátsó? Nagyobb ellenőrzés a légzés és a folyamatos mozgások? Azáltal szándékát az első, a pózok van egy módja, felfedi magát.

Ezután meg kell, hogy adja meg a gyakorlatban biztonságosan. Eddig a végéig:

  • Kezdje enyhe nyújtás előtt a bemelegítés néhány álló testhelyzetben vagy napfény salutations.
  • Miután teljesen meleg, akkor beköltözik mélyebb jelent, mint backbends és megbénít nyúlik.
  • Vége a gyakorlatnak a lehűlés néhány pihentető jelent (például előre kanyarban vagy enyhe kanyarral), majd végül a savasana.

Bármi testhelyzetek választja, hallgatni a testet, és akkor mindig a helyes választás.