Mit várhatunk egy Hatha jóga

Home » Review » Yoga Basic » Mit várhatunk egy Hatha jóga

Ismerje meg a történelem hatha jóga és mi mai osztályok, mint a

Mit várhatunk egy Hatha jóga
Hatha egy nagyon tág fogalom, amely magában foglal minden, a fizikai gyakorlatok jóga. Ezt fel lehet használni, hogy leírja mindenféle jóga gyakorlatot Iyengar a Ashtanga és mindent, ami esik, és azon túl. Tény, hogy minden a sok kortárs típusú fizikai jóga, amelyek népszerűek ma is pontosan le hatha jóga.

A története Hatha

Hatha jelenti erőteljes szanszkrit, az ősi indiai nyelv, amely a forrása a legtöbb jóga terminológiáját. Szerint Ellen Stansell, egy tudós a jóga irodalom, a kifejezés kerülhetett alkalmazásra már a 12. században. Bár hatha kell tekinteni a szelíd véglet ezekben a napokban, Stansell bújik, hogy ez kell tűnt erős képest finomabb gyakorlatok (meditáció, például), amelyek rendelkezésre álltak az időben.

Az első indiai guruk, aki hozta jóga a nyugati közönség a 19. század közepén került a fáradságot, hogy elhatárolják magukat a hatha jóga, amelyhez kapcsolódó vándor utcai koldusok nevű Yogin-ok. Könyvében: „Jóga Body: The Origins of Modern testtartás Practice”, Mark Singleton azt mondja, hogy nem volt addig, amíg a nemzetközi népszerűsége a testnevelés mozgás később a 19. században, hogy a hatha jóga integrálták a tanításokat exportálják Nyugat.

Kortárs Hatha Jóga tanfolyamok

Tekintettel arra, hogy ennek a szónak egy ilyen nyílt értelmében, mit vársz, ha részt vesz a hatha jóga? Ma hatha leggyakrabban leírására használják gyengéd, alapvető jógaórák, hogy hangsúlyozzák a statikus testhelyzetek képest stílusok több mozgás vagy áramlás. Expect lassabb ütemű stretching-fókuszált osztály néhány alapvető légzőgyakorlatok (pránajáma), és esetleg egy ülő meditáció végén. Hatha osztály egy jó hely, hogy működik a beállítás, tanulni relaxációs technikákat, és legyen kényelmes, jóga míg építési erejét és rugalmasságát.

Hatha Flow osztályok

Csak, hogy megzavarja a dolgokat, néhány stúdió dobni valamit az úgynevezett hatha beáramlását a mix. Osztályokban, ahol mozog a pózt jelent olyan sorrendben, hogy ne érjen is helyesen leírni, mint Vinyasa. Ahhoz, hogy tovább növeli a zavaros, akkor lehet, hogy mind a hatha flow és vinjásza a menetrend a helyi stúdióban. Ebben az esetben számíthat a vinjásza lehetőség, hogy egy kicsit élénkebb, de annyira függ a stílus minden egyes tanár, hogy ez lehetetlen, hogy végleges döntést ebben a kérdésben, anélkül, hogy külön osztályokat. Ha pontosítást igényel, kérdezze meg a stúdióban, hogy az egyes osztályok vagy próbálja őket magad, hogy megtudja.

Van Hatha jóga az Ön számára?

Próbáld meg egy hatha osztályba, ha az ötlet szelíd jóga tetszését vagy úgy tűnik, jobb a tested. Ez lehet egy nagy bevezetés a jóga, de nem szabad összetéveszteni az egyszerű jóga, hiszen továbbra is kihívást jelent mind fizikailag, mind mentálisan.

Hatha osztályok biztosítanak arra, hogy nyúlik, lazításra, és engedje a feszültséget, amely jó ellenpontja mind elfoglalt életmód és kardió edzés. Ha bemegy a hatha osztály és úgy érzi, túl lassú, vagy nem kellően aktív, ne add fel a jóga teljesen. Vannak gyorsabb ütemű, több sportos módon jógázni. Próbáld meg egy vinjásza vagy teljesítmény jóga, és nézd meg, hogy több a sebességet.