Miten tehdä Gomukhasana ja mitkä ovat sen hyödyt

Home » Review » Yoga Basic » Miten tehdä Gomukhasana ja mitkä ovat sen hyödyt

Miten tehdä Gomukhasana ja mitkä ovat sen hyödyt

Gomukhasana tai Cow Face Pose on asana. Sanskrit: गोमुखासन; Go – Cow, Mukha – Face, Asana – Pose; Lausutaan: go-moo-KAHS-Anna

Tämä asana on saanut nimensä sanskritin sanoista ‘Go’, joka tarkoittaa lehmä, ‘Mukha’, joka tarkoittaa kasvot, ja ‘Asana’, merkitys aiheuttaa. Muuten, sana ‘Go’ tarkoittaa myös valoa.

Joten ‘Gomukh’ voi tarkoittaa myös keveys pään tai valon päähän. Kuitenkin tämä asana saa nimensä, koska kun yksi on suorittamassa asana, keho muistuttaa lehmän kasvot. Reisien ja vasikoita on sijoitettu siten, että ne ovat laaja toisesta päästä ja kapenee toisesta.

Mitä sinun tulisi tietää ennen teet asanasta

Se on parasta, jos Gomukhasana suoritetaan ensimmäinen asia aamulla. Sen hyödyt ovat lukuisat. Vatsaa ja suoliston on oltava tyhjät Käytännössä tämä asana. Varmista, että olet ateriat vähintään 10-12 tuntia ennen käytännössä.

 • Taso: Basic
 • Tyyli: Vinyasa
 • Kesto: 30-60 sekuntia
 • Toistoa: Kun teidän oikea jalka yli vasemmalle ja sitten päinvastoin
 • Venyy: Hartiat, Hip, reidet, Thorax, nilkat, kolmipäinen olkalihas, kainaloa
 • Vahvistaa: selkä, rinta

Miten tehdä Gomukhasana

 1. Sit pystyssä maahan jalat ojennettuna edessä.
 2. Nyt varovasti taivuta vasen jalka, ja asettamaan ne oikealla pakaraan.
 3. Taita oikea jalka ja aseta se vasemmalla reiteen.
 4. Aseta molemmat polvet lähellä toisiaan kuin ne on pinottu päällekkäin toisen.
 5. Varovasti kansi vasen käsi ja laita se selän taakse.
 6. Ota oikea käsi yli oikealle olkapäälle, ja venyttää sitä niin paljon kuin mahdollista, kunnes se saavuttaa vasemmalla kädellä. Käytäntöä, voit ei vain päästä, mutta myös kiinni vasemmalla kädellä.
 7. Pidä runko pystyssä, laajentaa rinnassa, ja nojata hieman taaksepäin.
 8. Pidä tämä aiheuttaa niin kauan kuin olet tottunut, kun hengität hitaasti ja syvään. Keskity hengitykseen.

Varotoimet ja vasta

On joitakin kohtia varoituksen, että sinun täytyy pitää mielessä ennen Käytännössä tämä asana.

 1. Ihmiset kärsivät lapa, niska, ja polven kivut on pidättäydyttävä harjoittamasta asana. Jos kärsit backaches, on parasta ottaa yhteys lääkäriin ennen kuin teet tämän asana ja harjoittele vain valvonnassa sertifioitu jooga opettaja.
 2. Jos sinulla on tiukka hartiat ja eivät lukko sormin selkäsi takana, käytä hihnan käsien välissä. Käynnistä aiheuttaa hihnalla draped yli olkapään kyynärvarren. Työnnä kyynärvarsi taakse (varmista, että vedät käsivarteen niin paljon alkuun takana kuin mahdollista), sitten kiinni vapaa pää hihnan kanssa olkavarteen.
 3. Jos olet lihava tai lihavia, suorittamalla tämä harjoitus voi olla vaikeaa. Mutta ei tuskailla. Sen sijaan aloittaa pieni. Voit aloittaa yrittää ottaa kädet taaksepäin (sinun ei tarvitse lukko sormet), ja yksinkertaisesti venyttely jalat ja rajan toistensa päälle. Aikaa ja kärsivällisyyttä, voit suorittaa aiheuttaa täydellisesti kuin se tekee kehon joustava ja helppo venyttää.

Aloittelijan Vinkkejä

Aloittelijat yleensä vaikea saada istuu luut lepäämään tasaisesti lattialla. Tämä tekee pinoaminen polvet tasaisesti toisiaan melko vaikeaa. Selkärangan ei voi ulottua itse oikein, kun lantiota on kallistettu. Joten käytä huopa tai vahvistamaan tukea ja nosta istuu luita.

Advanced Pose Variations

Lisätä venytys tämä aiheuttaa, sinun täytyy olla joustava olkapäät. Vain siirtää kädet hieman poispäin kehon takaosaan. Täydestä aiheuttaa nojaten eteenpäin ja munivat vartalo sisäosassa reiden päälle. Pidä aiheuttaa vähintään 20 sekuntia, ja hengittää kun keksiä.

Edut Cow Face Pose

Nämä ovat hämmästyttäviä etuja Gomukhasana.

 • Tämä asana auttaa joustamaan takaisin, joten se joustavampi.
 • Se auttaa parannuskeinoa jäykkä hartioiden ja auttaa myös vähentämään selkäkipuja.
 • Harjoitellaan Gomukhasana auttaa myös hoidossa iskias.
 • Se parantaa toiminnan munuaisiin, mikä auttaa diabeetikot.
 • Se toimii myös rintalihasten ja auttaa hoidettaessa seksuaalista vaivoja.
 • Harjoitellaan asana säännöllisesti voi vähentää stressiä ja ahdistusta.

Tieteen takana Gomukhasana

Tämä asana liittyy hartiat ja lantio, jotka molemmat ovat yhteisiä sivustoja, jotka talon jännitystä ja krooninen kipu. Tämän asanaa melko näkyvästi, parantaa liikerataa olkapäähän nivelissä. Vaikka sinulla on tiukka hartiat, ja jatkat harjoittelua asana, span muutaman kuukauden, hartiat irtoaa pois. Tämä asana on terapeuttinen ja auttaa purkautumiseen.

Gomukhasana tai Cow Face Pose, rentouttaa lihaksia ja luojana tunne rauhallinen. Kun yrität vetää kädet tämä aiheuttaa, jännitys lihas-jänne nivelen saa kiihtyi. Vastauksena tähän jännitystä, selkäytimen signaloi lihaksia rentoutumaan. The ‘venytys’ tämä aiheuttaa luo (kuten useimmat muut jooga aiheuttaa) johtaa vapauttaa endorfiineja, jotka saavat aikaan tunteen rentoutumiseen kehon ja mielen.

Eräässä tutkimuksessa The Chinese University of Hong Kong, todettiin, että Hathajooga (joista Gomukhasana on osa) voi parantaa sydän-kestävyyttä, liikkuvuutta ja lihasvoimaa.

valmistelevia Poses

Baddha Konasana
Supta Virasana
Supta Baddha Konasana
Supta Padangusthasana
Upavistha Konasana
Virasana

Seurantaryhmän Poses

Ardha Matsyendrasana
Bharadvajasana
Garudasana
Marichyasana III
Padmasana
Paschimottanasana
Upavistha Konasana

Tämä asana on äärimmäisen yksinkertainen, mutta erittäin hyödyllinen. Kuka olisi voinut kuvitella, että pieni venytys voi mennä pitkälle paranemista kehon, mielen ja sielun?