Mudra håndbevægelser i yoga

Home » Review » Yoga Basic » Mudra håndbevægelser i yoga

 Mudra håndbevægelser i yoga
En mudra er en gestus, normalt gøres med hænderne, der fokuserer og dirigerer energi i en yogastilling eller meditation. Mudra er gamle oprindelse. De fleste af dem, der bruges i moderne yoga kommer fra hinduistiske og buddhistiske traditioner. Mudra er også nogle gange kaldet sæler, siden du aktivt deltage to dele af hånden. Dette menes at skabe veje for energi (Prana) til at flyde, og for at hjælpe fjerne blokeringen chakraerne. Hænderne er dækket i akupressur og zoneterapi punkter, som kan forklare de helbredende virkninger af visse mudras. Andre er mere symbolsk karakter. Ligesom andre aspekter af yoga (asana, pranayama og meditation, for eksempel), konsekvent praksis er nøglen. Mudra er ikke en hurtig løsning. Selv om de kan gøres hvor som helst, de vil være mest effektiv når de indgår i en meditation eller afslapning rutine. Mudra bruges ofte i Kundalini yoga.

Fælles Mudras i Hatha Yoga

Du kan allerede bruge mudraer uden at vide det. Den mest almindelige kaldes bøn eller namaste stilling, men mere præcist kan beskrives som Anjali Mudra.

Anjali Mudra : Tryk håndfladerne af venstre og højre hånd fast i hinanden. Denne mudra menes at have en beroligende virkning, da det bringer de venstre og højre side af hjernen i harmoni.

Gyan Mudra : Tryk tommel- og pegefinger sammen. Udvid resten af fingre lige. Når du sidder i et cross-legged position, hvile ryggen af dine hænder på dine lår. Denne mudra symboliserer enhed og tilslutning. Det kaldes også Jnana (Viden) Mudra.

Vishnu Mudra: Indekset og langfinger er bøjet ind mod din håndflade. Tommelfingeren, ringfinger, og pinky forbliver forlænget. Dette er den anbefalede mudra for alternative næsebor vejrtrækning (nadi sodhana).

Garuda Mudra : Hook tommelfingrene på din højre og venstre hænder sammen ved at krydse dine håndled med håndfladerne mod brystet. Udvid resten af fingrene. Det ligner en fugl, der giver mening, fordi Garuda er fra den samme rod som garudasana (ørn positur). Denne mudra anses styrkende og balancering.

Dhyana Mudra : Mens siddende, sætte din venstre hånd i skødet med håndfladen opad. Placer din højre hånd oven på din venstre og bringe dine tommelfingre at røre over håndfladerne. Dette er en klassisk buddhistisk meditation Mudra.

Lotus Mudra : Bring håndfladerne til at røre i Anjali Mudra. Hold dine tommelfingre, pinkies og grundlaget for håndfladerne presset sammen som du adskille centrene af håndfladerne og blæser ud i resten af fingrene. Dette gør en form som en lotusblomst. Denne mudra repræsenterer åbenhed og blomstrende.

Kundalini Mudra : Lav en knytnæve med venstre hånd. Udvid din venstre pegefinger og gøre en knytnæve med højre hånd gribende, at pegefingeren. Tommelfingeren af din højre hånd hviler oven på din venstre pegefinger. Denne stilling er forbundet med seksualitet og enhed.