Mudra käsimerkkejä Jooga

Home » Review » Yoga Basic » Mudra käsimerkkejä Jooga

 Mudra käsimerkkejä Jooga
Mudra on ele, yleensä tehdään käsillä, joka keskittyy ja suuntaa energiaa jooga aiheuttaa tai meditaatiota. Mudras ovat ikivanhoja alkuperää. Useimmat jo käytetty nykyaikaista jooga peräisin hindu ja buddhalainen perinteitä. Mudras kutsutaan joskus myös hylkeitä koska olet aktiivisesti liittymällä kaksi osaa käsi. Tämän uskotaan luoda väyliä energia (prana) virtaamaan ja auttaa salliminen chakrat. Kädet käsitellään Akupainanta ja vyöhyketerapia pistettä, mikä voi selittää parantavia vaikutuksia joidenkin mudras. Toiset ovat enemmän symbolisia. Kuten muut näkökohdat jooga (asanaa pranayamaa, ja meditaatio, esimerkiksi), vakiintuneena käytäntönä on avain. Mudras ole pikaratkaisua. Vaikka ne voidaan tehdä missä tahansa, ne on tehokkainta, jos ne sisältyvät meditaatio tai rentoutumista rutiinia. Mudras käytetään usein Kundaliinijoogan.

Yhteinen mudras Hathajoogassa

Saatat jo käyttää mudras tajuamatta sitä. Yleisin on joskus kutsutaan rukous tai namaste asennossa, mutta on tarkemmin kuvattu Anjali Mudra.

Anjali Mudra : Paina kämmenet vasemman ja oikean kätensä tiukasti toisiinsa. Tämä mudra uskotaan rauhoittava vaikutus, koska se tuo vasen ja oikea puoli aivojen harmoniaan.

Gyan mudra : Paina peukalolla ja etusormella yhteen. Ulottuvat loput sormien suora. Kun istut rajat jalkapuoli asennossa levätä selän kädet reisien. Tämä mudra symboloi yhtenäisyyttä ja yhteys. Sitä kutsutaan myös Jnana (Knowledge) Mudra.

Vishnu Mudra: Indeksi ja keskisormi on taivutettu kohti kämmenelle. Peukalo, etusormi, ja pinky jää ulos. Tämä on suositeltava mudra vaihtoehtoisia sieraimeen hengitys (Nadi sodhana).

Garuda Mudra : Hook peukalot oikean ja vasemman kätensä yhteen ylittämällä ranteet kämmenten kohti rintaa. Ulottuvat loput sormilla. Näyttää kuin lintu, joka on järkevää, koska Garuda on samasta juuresta kuin Garudasana (kotka aiheuttaa). Tämä mudra pidetään virkistävä ja tasapainotus.

Dhyana Mudra : istuttaessa samalla laittaa vasemman käden sylissä kämmenellä ylöspäin. Aseta oikea kätesi päälle vasenta ja tuo peukalo koskettaa yli kämmenten. Tämä on klassinen buddhalainen meditaatio mudra.

Lotus Mudra : Tuo kämmenet koskettaa kuten Anjali Mudra. Pidä peukaloilla, pinkies ja pohjat kämmenet painetaan yhteen kuin erotat keskuksia kämmenten ja levitä loput sormilla. Tämä tekee muodon kuin lootuksen kukka. Tämä mudra merkitsee avoimuutta ja kukkivat.

Kundalini Mudra : Tee nyrkki vasemmalla kädellä. Ojenna vasen etusormi ja nyrkkiin oikealla kädellä mukaansatempaava että etusormi. Peukaloon oikealla kädellä lepää huipulla vasen etusormi. Tämä asema liittyy seksuaalisuuteen ja yhtenäisyys.